|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν μου στειλουν τα φιλοξενω εγω και στα δινω ολα μολις στρωσεις για τα καλα!
|
||||
|
||||
![]()
οκ ευχαριστω!
περιμενω λοιπον για φυτα ψαρια και σαλιγγαρακια! |
|
||||
|
||||
![]()
περιμενε και διαβαζε οστοσο και κανε και μετρησεις !
σε λιγο καιρο θα εισαι οκ!
|
|||
|
|||
![]()
Βάζεις μπόλι, μετράς, και άν είναι εντάξει τότε βάζεις αμέσως ψαράκια.
|
|
||||
|
||||
![]()
μια φορα μονο μετριμα?
δεν χρειαζετε να το αφησω λιγο να κανει κυκλο το νερο και να ξαναμετρησω την επομενη μερα? |
|
|||
|
|||
![]()
Κάντο έτσι άμα θές, αλλά μην αφήνεις τα βακτήρια ( μπόλι ) χωρίς τάϊσμα πάνω από δύο μέρες γιατί θα πεθάνουν. Όταν λέμε τάισμα εννοούμε ή βάζουμε ψάρια από τις ακαθαρσίες των οποίων τρέφονται τα βακτήρια ή ρίχνουμε ψαροτροφή που με την αποσύνθεσή της παράγει αμμωνία και νιτρώδη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ακριβώς, αφού θα βάλεις μπόλι, δεν χρειάζεται να περιμένεις μέρες. Μερικές ώρες μετά μπορείς να κάνεις τις μετρήσεις κι αν βγουν σωστές,
δηλαδή αμμωνία (ΝΗ3-ΝΗ4)= 0, νιτρώδη (ΝΟ2)= 0 και νιτρικά (ΝΟ3) πάνω από 0, αλλά μέχρι 25-30 το πολύ, τότε το ενυδρείο σου έχει στρώσει. Σ' αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να βάλεις κατευθείαν 1-2 ψαράκια, παρά να το αφήσεις άδειο και να ρίχνεις καθημερινά τροφή. Τα πρώτα ψάρια θα βοηθήσουν να τραφούν με αμμωνία οι αποικίες των βακτηρίων, να αυξηθούν και να μπορούν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη ιχθυοφόρτιση, οπότε σιγά-σιγά (ανά εβδομάδα πχ) μπορείς να προσθέτεις 2-3 ψάρια μέχρι να γεμίσει το ενυδρείο σου ζωντανά, με ασφάλεια. Τσάμπα γράφω, στα είπε ο Νίκος. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΕΟΣ ΚΙ ΕΓΩ | babis2007 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 36 | 19-10-09 22:41 |
νεος στο forum και νεος στο θαλασσινο | makisktm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 38 | 17-03-07 17:38 |
νεος στο χωρο... | rockxk | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 31-12-06 10:22 |