|
|
|||
|
|||
![]() Θεωρητικα δεν μπορουμε να μετρησουμε το ph του καθοτι οι σκληροτητες ειναι μηδενικες. Οποτε τσαμπα παιδευεσαι ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν απαντησε ομως καποιος αν υπαρχουν ασθενειες απο το απιονιμενο
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν το απιονισμενο ειναι οντως απιονισμενο και σωστα διατηρημενο/αποθηκευμενο/συσκευασμενο, δεν προκαλει ασθενειες παρα μονο αν το βαζεις σε λαθος ψαρια.
Και το προβλημα δεν θα οφειλεται σε ελλειψη ιχνοστοιχειων (αυτα τα βρισκουν και στην τροφη) αλλα σε ελλειψη ηλεκτρολυτων (μεταλλικα αλατα πχ ασβεστιο, μαγνησιο). Η ποσοτητα των μεταλλικων αλατων ειναι στην ουσια η gH. Αν δεν βαζεις μεταλλικα αλατα το (πραγματικο) απιονισμενο εχει μηδεν gH. Καποια ψαρια δεν ζουν σε τετοιο νερο. Αυτα αργα ή γρηγορα θα ασθενησουν. Το πεχα στο απιονισμενο δεν το μετραμε γιατι εκτος απο μηδενικη gH, το απιονισμενο εχει και μηδενικη kH, που σημαινει ευμεταβλητο pH. Το απιονισμενο καταρχας θα "υιοθετησει" το πεχα του νερου που θα αναμιχθει και στη συνεχεια αναλογα τη τελικη τιμη kH του ενυδρειου (μετα τις αλλαγες με απιονισμενο) θα προσαρμοσθει σε μια νεα τιμη pH.
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή Σπύρο μπορούμε να χρησιμοποιούμε το κοινό απιονισμένο που πωλείται για τα σίδερα για αναπλήρωση εξατμισμένου νερού στο ενυδρείο;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
http://en.wikipedia.org/wiki/Distilled_water "Some people use distilled water for household aquariums because it lacks the chemicals found in tap water supplies. It is important to supplement distilled water when using it for fishkeeping; it is too pure to sustain proper chemistry to support an aquarium ecosystem." Μεταφραση: Μερικοι χρησιμοποιουν απιονισμενο στα ενυδρεια επειδη δεν περιεχει χημικα που μπορει να εχει το νερο βρυσης. Ειναι σημαντικο ομως να συμπληρωνεται με τα καταλληλα στοιχεια (εννοει μεταλλικα αλατα και συμπληρωνω: αναλογα τα ψαρια) οταν χρησιμοποιειται για διατηρηση ψαριων. Ειναι πολυ αγνο για να υποστηριξει την απαιτουμενη χημεια που χρειαζεται ενα ενυδρειο. (δεν ισχυει για ολα τα ειδη ενυδρειων)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω χρησιμοποιω απο τα λιντλ εδω και εναμιση χρονο και ειμαι ευχαριστημενος........
|
||||
|
||||
![]()
και γω απο το lidl αλλα σε βιβλιο της sera που διαβασα λεει για ασθενειες και προσθετουμε το sera mineral salt.εκτος αν θελουν να προωθησουν τα προιοντα τους
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδια κ γω απο τα lidl παιρνω αλλα το βαζω σε αναλογια 50-50 με νερο βρυσης κ δεν εχω προβλημα...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ασθενειες δισκων | akis.orestiada | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 01-09-10 10:59 |
απιονισμενο? | michael151 | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 05-10-09 17:45 |
Ασθενειες κοραλιων | BLACK EAGLE.. | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 2 | 26-03-08 08:56 |
Βιβλίο για ασθενειες ψαριων... | imichal | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 2 | 01-02-08 00:31 |
FAO (ασθενειες) | Christina | Ιστοσελίδες στο Internet | 0 | 06-10-07 00:33 |