|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ίσως έπρεπε να κάνω την ερώτηση νωρίτερα αλλά… Πως θα καθαρίζεις το φίλτρο σου? Έβαλες τα υλικά σε κανένα διχτάκι για να βαίνουν εύκολα ή θα βουτάς μέσα το χέρι για να τα βγάζεις? (μήπως πέρα από τα σφουγγάρια δεν χρειάζεται τίποτα άλλο καθάρισμα?)
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ρε θανάση τι γίνεται!πότε θα το δούμε ολοκληρωμένο!!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
λιγο υπομονη... ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 08-12-10 στις 07:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Καταρχήν σΆ ευχαριστώ για την απάντηση. Αν σου είναι εύκολο όποτε μπορέσεις κάνε μία μικρή παρουσίαση του φίλτρου (χώροι, υλικά και ποσότητες, αντλία, κυκλοφορία, λοιπός εξοπλισμός, συντήρηση κλπ). Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο μιας και υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι βρίσκεται εντός της δεξαμενής του ενυδρείου και διαφοροποιείται από τα κλασικά sub ως προς το σχήμα κλπ. Λάβε υπόψη σου ότι αν θελήσει κάποιος στο μέλλον να φτιάξει ξύλινο ενυδρείο είναι πολύ πιθανό να προτιμήσει να φτιάξει το φίλτρο με παρόμοιο τρόπο (αφού θα μπορεί να το κρύψει μέσα στη δεξαμενή) και δεν θα βρει πολλές κατασκευές αυτού του είδους στο ίντερνετ.
Ελπίζω να μη γίνομαι πιεστικός. Απλά θεωρώ ότι οι πληροφορίες αυτές θα ήταν χρήσιμες. Αν μπορέσεις και όποτε μπορέσεις να τις γράψεις θα είναι καλοδεχούμενες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα παιδια καλα ειστε. επιδη καποιος ζητηθηκε και ισως βοηθησει μερικους βαζω το εσωτερικο σαμπ λιγο πιο αναλυτικα...
σας βαζω ενα σχεδιακι που δειχνει την διαταξη και την ροη και μερικες φωτο... ελπιζω να βοηθησα.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χρειαζεσαι επειγιντως ενα "χτενακι" αλλιως τα ψαρακια θα κολυμπανε στο sump.
Aν δεν εχεις αγορασει στειλε μου πμ.
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ καλό! ΣΆ ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Έκανες καλή δουλειά. Θα συμπληρώσω εγώ κάποια πράγματα (από αυτά που ήδη αναφέρθηκαν) για να τα έχουμε μαζεμένα. Λοιπόν:
Οι διαστάσεις του εσωτερικού φίλτρου είναι 15Χ60Χ85. Ο καθαρός όγκος νερού που παίρνει είναι περίπου 70 λίτρα (ίσως λίγο παραπάνω). Η αντλία του «γυρίζει» 2.800 λίτρα νερού ανά ώρα. Αν θες συμπληρώνεις: πληροφορίες για τους θερμαντήρες και τις ποσότητες των υλικών (βιομπαλες και σιποράξ) που χρησιμοποίησες. Επίσης, ποια αντλία χρησιμοποιείς? PS. Μιας και το έφερε η συζήτηση (εγώ την έφερε βέβαια) θέλω τη γνώμη σου. Στο σχεδιάγραμμα που ετοιμάζω για το μελλοντικό μου ενυδρείο σκέφτομαι να βάλω το χώρο του φίλτρου στο πίσω μέρος. Όλη την πλάτη (120Χ10Χ70). Αυτό που με προβληματίζει είναι η συντήρησή του. Θα φτάνω το φίλτρο από δεξιά κι αριστερά. Αλλά στη μέση δεν ξέρω τι θα κάνω. Αν έχω τα υλικά σε διχτάκι λες θα τα καταφέρνω? Πως σου φαίνεται όλο το σκεπτικό. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 80 (0 μέλη και 80 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευη ενυδρειου | johnli | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 25 | 06-04-10 21:30 |
Κατασκευη ενυδρειου | kanarini | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 19-01-10 15:27 |
Τελος ξυλινου ενυδρειου | ANEMOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 11-10-07 20:23 |
Κατασκευη ενυδρειου | Αλεξανδρος Κοντος | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 27-08-07 12:21 |
Κατασκευη Ενυδρειου | dmgmdmgm | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 17-04-06 15:11 |