|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αυριο παω απο το pet shop να παρω κανα φυτο.εχω αποφασισει για ανουμπια διαβαζοντας οτι ειναι ευκολο φυτο αλλα μεγαλωνει αργα.επισης το java moss?μπορω να το βαλω για να εχει λιγο πανω στη ριζα?ειναι ευκολο φυτο?επισης για ceratophyllum demersum ,ludwigia repens h akoma kai ntomatia.ειμαι λιγο μπερδεμενος οπως καταλαβαινετε
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες γιαννη. τα φυτα που λες ειναι σχετικα ευκολα...αλλα θα πρεπει να ξερουμε λεπτομερειες για το ενυδρειο σου, εξοπλισμο κ.τ.λ.
καλο διαβασμα και στην κατηγορια των φυτεμενων. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
παιδια εχω τρελαθει απο τη πληροφορηση.παω στη δουλεια και τους λεω τι διαβαζω τους εχω τρελανει.τωρα στο θεμα μας πηρα ανουμπια σημερα και βαλισνερια.εχω μια απορια.στη τοποθετηση θα τα βαλω μεσα με αυτο το υλικο που ειναι σα βαμβακι 'η οχι.επισης διαβασα οτι η ανουμπια δε θελει να ειναι ολες οι ριζες τις στο χωμα,αληθευει.το υποστρωμα μου ειναι λευκη ψιλη αμμος ουδετερη σε ph και εχω και μια ριζα μεσα.υπαρχει και βιντεο σε προηγουμενο post.
|
|
|||
|
|||
![]()
Την Ανουμπια θα την δεσεις (με λαστιχακι πχ) σε μια πορωδη πετρα για να πιαστουν οι ριζες της στα κενα.
Την Βαλισνερια θα την φυτέψεις στο υποστρωμα αλλα οχι πολύ βαθιά. Με τον καιρό θα αναπτυξει τις ρίζες της. Να την φυτέψεις σε σημειο που το υποστρωμα ειναι παχυ. |
|
|||
|
|||
![]()
αυτο που ειναι σα βαμβακι γυρω γυρω απο τις ριζες(ετσι ηταν μεσα στο γλαστρακι)τηλιγμενο θα τα βαλω ετσι?την ανουμπια δε μπορω να τη βαλω στην αμμο κοντα στη ριζα?πρεπει να ειναι οποσδηποτε πανω σε βραχο η τη ριζα?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι τον πετροβαμβακα θα πρεπει να τον βγαλεις.
Την ανουμπια μη την φυτευεις στην αμμο, εστω και ρηχα. Μπορει να σαπισει η ριζα αν την παραχωσεις. Στερεωσε τη ριζα με ενα λαστιχακι σε ενα ξυλο η ακομα καλυτερα σε πετρουλα (κατα προτιμηση πορωδη για να βρει η ριζα οπες να διακλαδωθει και να πιαστει). Στη συνεχεια ακουμπησε την πετρα στον πυθμενα ωστε οι ριζες να μη σκεπαστουν απο την πετρα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
παρουσιαση 180λ | λατσε τζενη | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 10-03-10 18:36 |
να μαι και εγω με 180λ | focus | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 22 | 28-11-09 00:27 |
αρχαριος....πως να αρχισω | geokourou | Greek Aquarist's Boards | 10 | 15-03-08 19:20 |
Αρχαριος - Αρχαριος - Αρχαριος | ntzianam | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 16-10-07 15:25 |