|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα... Σήμερα τελικά αγόρασα το φίλτρο μου EHEIM ECCO PRO 300
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μαύρη βασαλτική άμμο (ψιλό χαλίκι) με 6-7 ευρώ το 17κιλο τσουβάλι, από εδώ: http://pangea.gr/
|
|
||||
|
||||
![]()
Των ακρών είστε...!!!
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Υπάρχει βέβαια και σε μπεζ, και γκρι και καφέ ανοιχτό ή σκούρο. Απλά το συγκεκριμένο μαγαζί έχει συνήθως μπεζ και μαύρη και πιο σπάνια γκρι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ bokosta... θα τους πάρω ένα τηλέφωνο αύριο και θα μάθω...
------------------------- Καλησπέρα παιδιά... Έχω το εξής πρόβλημα με τον φωτισμό: Η λάμπα στο έτοιμο φωτιστικό της aquael είναι ενσωματωμένη οπότε δεν μπορώ την να αλλάξω σε περίπτωση που χαλάσει αλλά ούτε και μπορώ να βάλω οποιαδήποτε άλλη λάμπα... Ακύρωσα λοιπόν την παραγγελία μου και αποφάσισα να κατασκευάσω μόνος μου ένα φωτιστικό μιας και είμαι καλός στην κατασκευή και την πατέντα... Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ιδέα σχετικά με τις ενυδρειακές λάμπες οπότε: Πόσες λάμπες να βάλω? Τι είδους λάμπες? και τι συνδυασμούς? (σχετικά με τον χρωματισμό) ποσά watt στο σύνολο? (σκέφτομαι αργότερα για πιο απαιτητικά φυτά) Φαντάζομαι πώς ο εξοπλισμός και η συνδεσμολογία είναι ιδία με τις κοινές που έχουμε στα σπίτια μας σωστά? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Belafode : 07-12-10 στις 15:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Κάνε μια αναζήτηση στα DIY για φωτιστικά και προσθήκη φωτισμού, θα βρεις πολλές ιδέες και κατασκευές.
Την καλύτερη δουλειά κάνουν οι λάμπες φθορισμού Τ5, αλλιώς βάζεις τις απλές Τ8 που βρίσκεις παντού, τα watt πάνε ανάλογα με το μήκος. Συνήθως βάζουμε τις μισές σε ροζέ απόχρωση (τύπου sylvania growlux) και τις μισές σε λευκό (τύπου daylight), θερμό ή ψυχρό. Για μέτριας δυσκολίας φυτά, αρκεί 0,5 watt/λίτρο, για τα πολύ δύσκολα θα χρειαστεί να πλησιάσεις το 0,8 έως 1 watt/λίτρο. Η συνδεσμολογία είναι η ίδια, απλά θα χρειαστείς στεγανά ακροφύσια αν η λάμπα είναι εκτεθειμένη σε νερό και υδρατμούς. |
|
||||
|
||||
![]()
Λέω να βάλω 3 λάμπες 24w... Που μπορώ να βρω τις λάμπες που μου πρότεινες?
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες γιαννηκαι απο εδω!!
τι εννοεις με αυτο? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα - καλημερα Πάνο
η λάμπα είναι ενσωματωμένη πάνω στο φωτιστικό οπότε δεν γίνετε αλλαγή σε περίπτωση που χαλάσει... Επίσης ήθελα να την αντικαταστήσω με μια groloux αλλά και αυτό δεν γίνεται...!!! το φωτιστικό είναι αυτό εδώ: (τι κάνουν τα πουλάκια σου...???) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ακόμα ένας νέος... | Antonisjk | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 30-04-09 18:49 |
Ακόμα ένας με άλγη | SpyNet | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 13-12-04 01:44 |
Οι Κλόουν αφανίζονται ένας- ένας | aquatrue | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 23-06-04 20:41 |