Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα

Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-12-10, 15:11
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikoloutso Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω πάλι θα σταθω στο μπόλι.

Γιατι να βαλεις μπολί? Εκτος από τη βιολογια ειναι σιγουρο οτι θα σου μεταφερει και πιθανες ασθενειες που ειχε το ενυδρείο από οπου ηλθε το μπολι. Ασθενειες για τις οποίες τα δικα σου ψαρακια να μην έχουν αντισωματα.

Ειμαι καθετως εναντιον στο μπολι. Πλεον με τα σκευασματα που βρισκουμε στο εμπόριο, μπορουμε να βαλουμε με ασφαλεια ψαρακι μετα από 24 ώρες.
Το μπόλι, ειδικά όταν δίνεται από έμπειρο χομπίστα, είναι πολύ πιο ασφαλές από τα διάφορα χημικά σκευάσματα που κυκλοφορούν.

Ναι, μπορεί να μεταφέρει ασθένειες, όταν αυτές έχουν εκδηλωθεί πολύ πρόσφατα, ποιός ασυνείδητος όμως θα έδινε μπόλι από άρρωστο ενυδρείο?

Όσο για τα εμφιαλωμένα βακτήρια, η αποτελεσματικότητά τους είναι αμφισβητούμενη (εμένα προσωπικά μου ακούγεται σαν ανέκδοτο).

Μπορεί κάποια (ποιά όμως?) να βοηθούν στην ταχύτερη ανάπτυξη των αποικιών που μεταφέρονται με μπόλι, αλλά σιγά μη στρώνουν μόνα τους
ενυδρείο και μάλιστα σε 24 ώρες, από το πουθενά. ¶σε που στοιχίζουν, ενώ το μπόλι είναι τσάμπα και δοκιμασμένο χρόνια τώρα απ' όλους μας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-10, 15:27
Το avatar του χρήστη Efh
Efh Ο χρήστης Efh δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: αθηνα αργυρουπολη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Efh
Προεπιλογή

thanks για την βοηθεια!
θα ρωτησω βεβαια και στο pet city απο εκει θα αγορασω και το ενυδρειο κ ολα
μου φαινεται πως θα κανω δουλεια με 1 2 ψαρια που θα μου δωσει μια γνωστη μ για να στρωσουν το ενυδρειο
Παλιά 06-12-10, 15:48
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Ελα να παρεις απο μενα μπολι ... που ειναι ανευ ασθενειων!! Κρατα τα λεφτα που θα εδινες για τα "βακτηρια" του εμποριου ... για τροφες η οτι αλλο θες ...

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-10, 15:55
Banned

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Efh Εμφάνιση μηνυμάτων
thanks για την βοηθεια!
θα ρωτησω βεβαια και στο pet city απο εκει θα αγορασω και το ενυδρειο κ ολα
μου φαινεται πως θα κανω δουλεια με 1 2 ψαρια που θα μου δωσει μια γνωστη μ για να στρωσουν το ενυδρειο
Στο πετσοπ θα σου πουλήσουν (πιθανότατα άχρηστα) μπουκαλάκια, αυτή είναι η δουλειά τους.
Τα ψαράκια θα φάνε όλη την αμμωνία στη μάπα για να σου στρώσουν το ενυδρείο, δεν τα λυπάσαι??
Πετάξου μέχρι τον Γιώργο, είναι η καλύτερη λύση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-10, 15:56
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas Εμφάνιση μηνυμάτων
Όσο για τα εμφιαλωμένα βακτήρια, η αποτελεσματικότητά τους είναι αμφισβητούμενη (εμένα προσωπικά μου ακούγεται σαν ανέκδοτο).
Ειμαι υπερ του σωστου μπολιασματος αλλα η τεχνικη διατηρησης ενθυλακωμενων βακτηριων απονιτροποησης πλεον ειναι δυνατη και αποδεδειγμενη και σε αλλους τομεις εκτος ενυδρειων.
Παλιά 06-12-10, 16:03
Δισκοπαθής

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ειμαι υπερ του σωστου μπολιασματος αλλα η τεχνικη διατηρησης ενθυλακωμενων βακτηριων απονιτροποησης πλεον ειναι δυνατη και αποδεδειγμενη και σε αλλους τομεις εκτος ενυδρειων.
Θα στησω οπου να ναι ... ενα ενυδρειο ... κανε μου δωρο ενα απο αυτα τα σκευασματα ... αλλιως θα βαλω μπολι απο τα δισκακια μου! Το βλεπω ηλιθιο να δωσω χρηματα για κατι που ηδη εχω εκτος αν με δελεασετε να το δοκιμασω χαριζοντας το μου γιατι λεφτα για πεταμα ... δεν παιζουν!

Ωραια ολα αυτα με τις ασθενειες αλλα ποσο σιγουρο ειναι οτι τα ψαρια που αγοραζουμε δεν νοσουν ηδη?

Gab at Facebook:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-10, 16:05
Το avatar του χρήστη Efh
Senior Member

Προεπιλογή

χαχα
αρχικα θα βαλω αγγελια
οποιος θελει ας με κανει add και στο msn
Παλιά 06-12-10, 16:17
Professor

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgarask Εμφάνιση μηνυμάτων
Το βλεπω ηλιθιο να δωσω χρηματα για κατι που ηδη εχω..
Παράθεση:
Ναι, συμφωνώ, αρκεί να ξέραμε ποιά από τις δεκάδες εταιρείες που τα πουλάνε την εφαρμόζει σωστά...
Αλλο η οικονομια και η σωστη εφαρμογη κι αλλο "δεν γινεται" ή "ειναι ανεκδοτο"
Παλιά 06-12-10, 16:27
Το avatar του χρήστη Efh
Senior Member

Προεπιλογή

την σκουπα βυθου ποτε πρεπει να την χρησιμοποιω?
υπαρχουν πολλα ειδη σκουπας βυθου?
Παλιά 06-12-10, 18:40
Professor

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Efh Εμφάνιση μηνυμάτων

την σκουπα βυθου ποτε πρεπει να την χρησιμοποιω?
υπαρχουν πολλα ειδη σκουπας βυθου?
Σε ακραιες περιπτωσεις βρωμιας
Ναι υπαρχουν κανε μια αναζητηση
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgarask Εμφάνιση μηνυμάτων
Λυπαμαι αλλα αν δε το δω με τα ματια μου να δουλευει .... δεν πιστευω τιποτα και αυτο γενικα σε οτι εχει σχεση με τα ενυδρειακα θεματα ... οχι μονο στο συγκεκριμενο! Αλλα και σε αυτο ειχα δωσει αδικα τα λεφτα μου και δεν δουλεψε (συνηθως δεν εκφερω αποψη αν δε το εχω δοκιμασει ) ... οπως το βλεπω καθε φορα που σε νεα ενυδρεια δεν υπαρχουν νιτρικα και η αμμωνια στα υψη ... οι πιο πολλοι που εχω μπολιασει (και δεν ειναι λιγοι) τα ειχαν αγορασει και παλι δεν ειδαν αποτελεσματα και στραφηκαν στο μπολι ... αυτη δεν ειναι η καλυτερη αποδειξη?
Και σε μενα δεν δουλεψε (πριν 3 χρονια)
Αλλα σε καποιους δουλεψε.
Πρεπει να το δω με τα ματια μου?
Να μη πιστεψω τη μαρτυρια ενος συνχομπιστα?
Μετα και απο καποια πραγματα που διαβασα περι της ενθυλακωσης βακτηριων?
Λεω απλα μη αποκλειουμε κατι επειδη δεν πετυχε σε εμας.

Παράθεση:
Τώρα Σπύρο με τις λέξεις παίζουμε? ΟΚ ας παίξουμε. Εσύ λες ότι επιστημονικά γίνεται κι εγώ συμφωνώ. Επί του πρακτέου όμως??

....εσύ ποιό συγκεκριμένο προϊόν θα πρότεινες, ή μήπως όλα?...
Απαντησα
Δεν θα προτεινω τιποτα αλλα και ουτε θα αποκλεισω ετσι ευκολα, τουλαχιστον τωρα που εχω αμφιβολιες για την "κοροιδια" και σοβαρες "αντενδειξεις"

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 06-12-10 στις 18:40 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-10, 19:15
daqua Ο χρήστης daqua δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσνικη
Προεπιλογή

Εγώ έβαλα βακτήρια της tetra κ μετά από μερικές μέρες ροδόστομους. Δεν ξέρω αν είχα αμμωνία μιας που δεν εχω τεστ αλλά οι υπόλοιπες μετρήσεις ήταν παντα καλές κ οι ροδόστομοι (6) όλοι ζουν κ είναι καλά (4ος μήνας).
Νομίζω περισσότερο κινδυνεύουν τα ψάρια από μάπα, άρρωστες παρτίδες που πουλάνε κάποια ασυνειδητα petshop (άντε μην ανοίξω το στόμα μου πάλι) παρά από το στρώσιμο με βακτήρια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-10, 19:22
Το avatar του χρήστη nikoloutso
nikoloutso Ο χρήστης nikoloutso δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νέα Πέραμος
Προεπιλογή

Βλεπω μια ακραια αντιμετωπιση προς τα ζωντανα βακτηρια, τα οποια ομως επι τις ουσιας δεν ειναι ακριβως ζωντανα, αλλα σε λιθαργο και μολις μπουν στο ενυδρείο σε 24 ώρες ξεκινουν να δουλευουν.

Οπως καταλαβαινεται δεν εχω κανενα κερδος από το οποιοδηποτε αν αγορασει βακτηρια.

Σε εμενα ομως έχουν δουλεψει και οχι μονο σε ενα ενυδρείο και όχι μονο σε γλυκο.

Οπως καταλαβαινετε αυτος που θα το κανει θα μετραει τουλαχιστον καθε 1-2 μερες και θα βλεπει τι και πόσο δουλευει.

Αλλωστε τις μετρσεις πρεπει να τις κανει και με το μπόλι, έτσι δεν ειναι??

Σκοπός μου δεν ειναι να πω ποιες μαρκες δουλευουν σωστα, αυτο λιγο πολυ το ξερουμε ολοι, απλα επειδη το κοστος ειναι λιγο τσιμπιμενο, για να εχουμε τη συνηδηση μας ήσυχη απλα προσπαθουμε να πείσουμε τους εαυτους μας οτι ειναι αχρηστα.

Εγω θα θεσω ομως μια ερωτηση σε οσους λετε για το μπόλι.

Το μπολι απο τους δισκους με ph 6 και θερμοκρασια 30 θα λειτουργησει και θα επιζησει σε ph 7.5 και θερμοκρασια 22??

ή μηπως θα ψοφησει το μπολι και θα δημιουρηθει αμμωνια??

Ερωτησεις απλες κανω... ξερετε τις απαντησεις?? Δε θελω υποθετικές...

Παντα φιλικα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-10, 16:40
Δισκοπαθής

Προεπιλογή

Παράθεση:
Λυπαμαι αλλα αν δε το δω με τα ματια μου να δουλευει .... δεν πιστευω τιποτα και αυτο γενικα σε οτι εχει σχεση με τα ενυδρειακα θεματα ... οχι μονο στο συγκεκριμενο! Αλλα και σε αυτο ειχα δωσει αδικα τα λεφτα μου και δεν δουλεψε (συνηθως δεν εκφερω αποψη αν δε το εχω δοκιμασει ) ... οπως το βλεπω καθε φορα που σε νεα ενυδρεια δεν υπαρχουν νιτρικα και η αμμωνια στα υψη ... οι πιο πολλοι που εχω μπολιασει (και δεν ειναι λιγοι) τα ειχαν αγορασει και παλι δεν ειδαν αποτελεσματα και στραφηκαν στο μπολι ... αυτη δεν ειναι η καλυτερη αποδειξη?

Gab at Facebook:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-10, 16:53
Banned

Προεπιλογή

Παράθεση:
Τώρα Σπύρο με τις λέξεις παίζουμε? ΟΚ ας παίξουμε. Εσύ λες ότι επιστημονικά γίνεται κι εγώ συμφωνώ. Επί του πρακτέου όμως??

Μια τεχνολογία που είναι πολύ πρόσφατη, πολύπλοκη και καινοτόμα, με πολλούς απρόβλεπτους παράγοντες, όπως διαφορετικές τεχνικές,
διαφορετικές συνθήκες συντήρησης, μεταφοράς κλπ, να την πουλάνε 2-3 ευρώ σε πλαστικά μπουκαλάκια, στα ράφια όλων των πετσοπ και
μάλιστα όλες οι εταιρίες να έχουν διαφορετικούς χρόνους δράσης, λήξης, αποθήκευσης, άλλοι να ζητούν ψυγείο, άλλοι να τα πουλούν σε
γυάλινες μόνο αμπούλες, ο καθένας να το ονομάζει διαφορετικά και να δίνει άλλες οδηγίες χρήσης, υποτίθεται για το ίδιο πράγμα, κι ενώ
κανένα από αυτά δεν έχει δοκιμαστεί μακροχρόνια στην πράξη, εσύ ποιό συγκεκριμένο προϊόν θα πρότεινες, ή μήπως όλα?

Επιμένω λοιπόν, έτσι δεν γίνεται και είναι όντως αστεία η ιστορία, αφού δεν μπορούν να εξασφαλιστούν συνθήκες που να διασφαλίζουν την
επιβίωση και την αποτελεσματικότητα του κάθε προϊόντος που φτάνει στον καταναλωτή, ακόμη κι αν δεχτώ ότι όλα είναι καλά φτιαγμένα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-10, 16:04
Banned

Προεπιλογή

Παράθεση:
Ναι, συμφωνώ, αρκεί να ξέραμε ποιά από τις δεκάδες εταιρείες που τα πουλάνε την εφαρμόζει σωστά, σε ποιό πετσοπ, ποιά αποθήκη και ποιά μεταφορική
τα αποθηκεύουν σωστά και να είχαμε αρκετά παραδείγματα που τα αγορασμένα μπουκαλάκια έστρωσαν ενυδρεία εξ αρχής μόνα τους, όπως το μπόλι, που είναι και τσάμπα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές