|
|
||||
|
||||
![]()
Ημερομηνια ληξης ειδες?
Μετρανε με την ιδια κλιμακα και τα δυο? (ppm)
|
|||
|
|||
![]()
Κι εμένα μου φαίνεται περίεργο, γιατί τα τεστ της SALIFERT έχουν πολύ καλή φήμη, παρόμοια με αυτών της ΑΡΙ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Παντως οτι φενονται μπακαλιστηκα ισχυει, εχω παρει τεστ αμμωνιας Salifert και ειναι λες και πηρα ενα μπουκαλακι αμμωνιας με 2 εννεσεις απο φαρμακειο σε κουτακι!
|
|||
|
|||
![]()
Ημερομηνιες ληξης
SALIFERT: 09/2012 API: Δεν βρηκα που το γραφει Επανελαβα για 3η φορα τα τεστ πριν απο λιγα λεπτα και πηρα ξανα τις ιδες μετρησεις SALIFERT: 50 ppm (η 50 mg/L) API: 0 ppm (η 0 mg/L) Παντως της API το σετ ειναι με διαφορα πιο ποιοτικο: συσκευασια, οδηγιες, μεθοδος, μπουκαλακια, χρωματικη ακριβεια.... |
|
||||
|
||||
![]()
απο που κοιτας το χρωμα?? απο πανω η απο το πλαι?? γιατι μπορει εσυ να μετρας λαθος.
θεωρω και τα 2 καλα τεστ αλλα απο τη σαλιφερτ ειμαι πιο ευχαριστημενος καθως ειναι περισσοτερο ακριβειας...καθε αλλο παρα μπακαλικα δηλαδη...εχουν 2 κλιμακες μετρησεις νιτρικων υψηλη και χαμηλη και μετρας kH με δεκαδικα ψηφια ![]() ειδικα στα νιτρικα ειναι πολυ μικρη η διαφορα στο χρωμα αναμεσα στην κλιμακα της απι και με δυσκολευει να διευκρινησω τιμη. με της σαλιφερτ ειμαι πιο σιγουρος με τα νιτρικα μου.
|
|||
|
|||
![]()
Ακολουθησα τις οδηγιες κατα γραμμα. Και επανελαβα το τεστ 2 φορες σημερα με τα ιδια αποτελεσματα.
Της SALIFERT το ελεγξα απο πανω οπως λενε οι οδηγιες. Της API απο πλαγια οπως λεει στις αναλυτικοτατες οδηγιες. Δεν μπορει... καποιο απο τα δυο ειναι λαθος. Δεν μπορει το ενα να δινει 0 και το αλλο 50 ppm. Συμφωνω, της SALIFERT εχει στα νιτρικα και μικρη κλιμακα αλλα αυτο ειναι καλο ΜΟΝΟ ΑΝ μετραει πραγματι σωστα. Και πως δεν ειναι μπακαλικη η μεθοδος οταν σου λεει γεμισε το κουταλακι (scoop) με αντιδραστηριο/σκονη και πιεσε το στα τοιχωματα του δοχειου !! Και αν δεν παιρνω την σωστη ποσοτητα και παιρνω 10-20% παραπανω η παρακατω ??? Ποιος μου εγγυαται οτι παιρνω τα σωστα mg ??? Απο δω και μονο εγω καταλαβαινω πως η αξιοπιστια της ειναι μικρη. |
|
|||
|
|||
![]()
Όπως λένε και οι άλλοι ποιο πάνω λέω και εγώ ότι η API και η SALIFERT έχουν κορυφαία υγρά τεστ, απλώς τα τεστ της SALIFERT κλείνουν περισσότερο προς το θαλασσινό.
Μήπως το τεστ της API, σου έχει λήξει; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παλι απο την αρχη... | cherry | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 09-11-09 19:28 |
Ολα παλι απο την αρχη? | john922 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 25-03-09 14:46 |
ΟΧΙ ΠΑΛΙ ... | binational | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 28-12-06 14:55 |