|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μπορεις να την χτυπησεις μεσα σ' ενα γουδι για να γινει πουδρα.
|
|||
|
|||
![]()
Μια βοήθεια βρε παιδια! Δεν πάει καλά η προσπάθεια να γίνω γιαγιά.
Τελικά δεν τα έβαλα στο κανονικό ενυδρείο από φόβο πως θα γίνουν μεσημεριανό για τα άλλα. Πήγα τζαμπο και πήρα ένα μικρό 15λτ με το φιλτράκι του. Εβγαλα το μαυρο σφουγγαρι (φίλτρο ανθρακα??) που έχει και έβαλα ένα κομμάτι από το μπλε σφουγγαρι του μεγαλου ενυδρείου.Εριξα λίγο απο το κερατόφυλλο στην επιφάνεια, μετέφερα τα ψαράκια, έβαλα το φίλτρο να δουλεύει και μες την περηφανια μου πήγα βόλτα. Γυρνώντας μετα από κανα 4ωρο είναι 2 ουρίτσες στην επιφάνεια και ζορίζονται από την ροή του φίλτρου. Οι υπόλοιπες άφαντες!! Κλέινω το φίλτρο το ανοίγω και βγάζω το σφουγγάρι ελεύθερο πάνω στο χαλίκι. Μετα απο λίγο είδα και άλλες ουρίτσες να κολύμπάνε. Αρα υποθέτω ότι τα ρουφηξε το φίλτρο. Μετά από αυτό εχω αφήσει το νερό στασιμο(χωρίς ροή) με το μπλε σφουγγαρι να βρίσκεται απλά στο πάτωμα του ενυδρείου. Εριξα λίγη τροφή σκόνη, και έριξα λίγο από το νερό στο οποίο τα είχα βρεί που ήταν στασιμο κανα 2 βδομάδες και με φυτά αρα και μάλλον γεματο ινφουσόρια. Σημερα το πρωί το νερό έιναι λίγο θολό και δεν βλέπω και πολλες ουρίτσες (3-4 απο καμμια 10 συνολο που ήταν). Πυροβολήστε αν θελετε για τις λαλακίες που έκανα αλλα πείτε καμμια ιδεα τι να κάνω ωστε να δω κανα ψαρακι. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πειραζει εκανες οτι καλυτερο μπορουσες.
Η δυναμη του φιλτρου σε προδωσε. Συνηθως το ντυνουν με μια καλτσα οταν εχει μωρα. Δεν ειχε ρυθμιση ροης ε? Την επομενη φορα θα τα πας καλυτερα. Κρατα το το ενυδρειακι για ωρα αναγκης μονο φροντισε για τη ροη. Μη φοβασαι να αφηνεις τα μωρα με τους γονεις και μπολικα φυτα με ψιλο φυλλο (moss, κερατοφυλλο limnophylla, camboba). Παντα καποια χανονται. Επιζουν τα δυνατοτερα.
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά είναι όλα εκεί στην θεση τους--Μετρημένα 9 σύνολο
![]() ![]() ![]() Τωρα τα έχω αφήσει στην 15αρα γυάλα χωρίς φίλτρο με καθημερινες αλλαγες νερού(20%) και καθημερινές μετρήσεις. Οσον αφορά το ενυδρείο με τους γονείς: παρόλο που είναι έτσι που λες- μικρή ζουγκλα με κερατόφυλλο και camboba δεν είδα ουρές. Μαλλον πεσαν θυμα από τότε που ήταν αυγά. Αυτά που έχω τωρα τα ρουφηξα μαλλον με την σκουπα σε καποια απο τις αλλαγές νερού! τωρα απλά ευχομαι να δω έστω και ενα ζεβρακι!!! |
|
||||
|
||||
![]()
ιδανικα σε τετοια ενυδρεια-μαιευτηρια να χρησιμοποιεις αεροφιλτρα. ειναι αυτα που δουλευουν με αεραντλια και εχουν πολυ χαμηλη ροη και σφουγγαρακι με πολυ ψιλους πορους και δε μπορουν να τραβηξουν ουτε να εξουθενωσουν τα μωρα.
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδή θα μπορουσα να φτιάξω κάτι τετοιο?
http://www.youtube.com/watch?v=dcWtIr6JZlI Ευχαριστώ για την συμβουλή παντως, ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αυτο μου φαινεται πολυ μικρου ογκου και δε ξερω αν ειναι το ιδιο αποδοτικο...ενα φιλτρο σπογγου ειναι πολυ φθηνο...(και με 5 ευρω βρισκεις)
εχω κανα 2 να καθονται να σου εδινα αλλα ειμαστε μερικα μιλια μακρυα.. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συνδεοντας το με μια αεραντλια edit οκ σου εχουν γραψει ηδη
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ουρίτσες | pavlos t | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 4 | 15-11-10 01:48 |
Βοήθεια! | spitogatos13 | Bettas | 9 | 17-08-10 18:54 |
Βοήθεια με Co2 | panagiotis265 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 11-02-09 09:14 |
Βοήθεια για CO2 | panagiotis265 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 06-08-08 11:34 |
Βοήθεια !!!!! | xaris1974 | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 23-10-06 22:30 |