|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα και παλι σε ολους τους συμφορουμιστες,μολις τωρα εκανα το πρωτο τεστ μετρησεων και ιδου τα αποτελεσματα...
ΝΟ3 0 ΝΟ2 0 GH >7 - <14 KH 6 PH 7,6 ....το τεστ ειναι της JBL.Περιμενω τις παρατηρησεις σας και τυχον συμβουλες.... Να αρχισω να ψαχνω για ψαρια ή ακομα και τι ακομα πρεπει να κανω???? Ευχαριστω εκ των προτερων!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Με τι τρόπο "στρώνεις" το ενυδρείο?
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33909 διάβασε τα παραπάνω, θα σε βοηθήσουν. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπεα σε ολους και παλι,λοιπον σας εχω ζαλησει και μπορει να γινομαι κουραστικος αλλα αφου εχω φτασει στην πηγη πρεπει ναπιω νερο.
Ξεκινωντας το ενυδρειο μου αφου εβαλα τα υλικα και το γεμισα νερο,εριξα βακτηρια της tetra,το αφησα τρεις-τεσσερις μερες να κυλησει και μετα αφου ειχα και θερμοκρασια στους 27 βαθμους εριξα μεσα και δυο ψαρακια απο το παλιο μου ενυδρειο,ειναι τωρα πεντε μερες και τα ψαρακια μου παροτι λιγο νευρικα,μαλλον απο την αλλαγη περιβαλλοντος,ειναι παρα πολυ καλα.Αυτο που εχω παρατηρησει και δεν μου αρεσει καθολου ειναι με το φιλτρο μου,ενω το ξεκινησα με το ακροφησιο που βαζεις απο πανω το σωληνακι για καλυτερη οξυγονωση του περιβαλλοντος,το εβγαλα λογω ενοχλητικου θορυβου και εβαλα το ακροφυσιο της βροχης αλλα ξαφνικα εχει πεσει κατα πολυ η πιεση,το φιλτρο ηταν μαζι με το ενυδρειο της resun και μεσα του εχω σφουγγαρι,βιολογικο υλικο της jbl-sinto mec και υαλοβαμβακα. Παρακαλω πολυ για τις συμβουλες σας.... |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα και παλι σε ολους,μετα απο αρκετες ημερες προετοιμασιας του περιβαλλοντος χωρου,και αφου δεν μπορεσα να βρω τα multi,χθες το απογευμα επισκευτηκα καποιο petshop και πηρα τα neolamprologus brichardi.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως μπορω να ξεχωρισω τα αρσενικα απο τα θυληκα και ενα δευτερο,ειχα τοποθετησει μερικα κοχυλια πρεπει να τα βγαλω γιατι ενα απο τα ψαρακια εχει βολευτει σε ενα απο αυτα και τριτο και τελευταιο οταν εχω αναμμενο το φως ειναι εξαφανισμενα,τι γινεται,μηπως ειναι πολυ δυνατες οι λαμπες (2x20watt) λευκες η' ειναι ακομα νωρις για συμπερασματα.Συντομα και φωτο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου πριν απ' όλα πες μας πως κι αν "έστρωσε" το ενυδρείο σου.
Έχεις κάνει μετρήσεις ΝΗ3/ΝΗ4,ΝΟ2,ΝΟ3,Ph,Kh και με τι τεστ? Η νευρικότητα που παρατήρησες στο προηγούμενο ποστ ίσως οφειλόταν και σε λάθος συνθήκες. Παράθεση:
Πόσα ψαράκια πήρες? |
|
|||
|
|||
![]()
Οι μετρησεις εγιναν με ενα test της JBL και ειναι
NO3 - 0 NO2 - 0 GH - >7 KH - 3 PH - 8 και οι μετρησεις της αμμωνιας εγιναν με ενα τεστ της SERA NH3/NH4 - 0,3 Πηρα εξι ψαρακια,πριν απο λιγο τα ταισα και εφαγαν κανονικα,τροφη της OCEAN NUTRITION-SPIRULINA FLAKES ------------------------- ![]() ![]() ![]() Πως σας φαινεται?????? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη takisgoa : 08-12-10 στις 00:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πως πάνε τα ψαράκια σου;
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα,αν και ακαταλληλη ωρα βρισκω την ευκαιρια περιμενωντας τα καλουδια του σημερινου γιορτινου τραπεζιου,να τα πουμε λιγο.
Τα ψαρακια μου φιλε medico ειναι οπως τα περιμενα,απλα φανταστικα,κυριαρχικα και διεκδικιτηκα στον χωρο τους,εχουν κανει τον ιεραρχικο διαχωρισμο τους και περιμενω να δω αποτελεσματα. Σημερα παντως που εκανα μετρησεις ειδα περιεργα πραγματα,ενω η αμμωνια μου ειναι μηδενικη ξαφνικα το ΝΟ2 ανεβηκε απο 0 στο 0,5 και το GH επεσε απο >14o d στο >4o d οι υπολοιπες μετρησεις ειναι NO3-10 , KH-10 , PH-8,4(για να ανεβασω το ph εβαλα μαγειρικη σοδα στις αλλαγες νερου,χρησιμοποιησα seachem prime και βακτηρια της API.) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καινουργιος με χρυσοψαραδικο | Savou | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 13 | 05-11-10 12:10 |
καινουργιος στο hobby 90 λιτρα | giannis_suzuki | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 13 | 17-10-10 04:21 |
...Καινουργιος αισιοδοξος θαλασσινος!!! | AngelB | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 9 | 25-06-10 01:01 |