|
Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) Μελανοταινίες, "blue eyes" |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν την τρωνε την αρτεμια Ανδρεα,γι αυτο και δοκιμαζω οτι ζωντανη τροφη μπορω να βρω.Με εχουν τρελλανει τα ψαρακια......
------------------------- Λοιπον σημερα εκανα μετρησεις στο ενυδρειο γεννηστρα και εχουμε Αμμωνια 0 Νιτρικα 5 PH 7.8 KH 6 την στιγμη που στο μεγαλο(που περνω νερο για τις αλλαγες)εχω ph 6.5 Τα μικρα που γεννιουνται στο μεγαλο και τα βαζω στο ενυδρειο γεννηστρα,καταλαβα γιατι ψοφανε(με τετοια αποτομη μεταβολη του πεχα,τι θα κανουν...).Αυτα ομως που γεννιουνται στο μικρο κατευθειαν για τι δεν επιζουν;;;(δεν νομιζω να ευθυνονται τα νιτρικα,αλλωστε σημερα ειναι και μερα αλλαγης νερου).Επισης σκεφτομαι να καταργησω το ενυδρειο γεννηστρα και να βαλω ολα τα αυγα που εχω πισω στο μεγαλο και συγκεκριμενα στο 1ο διαμερισμα του εσωτερικου φιλτρου,ετσι ωστε να μενουν στο ph που εγινε η γονιμοποιηση.Τι λετε οι γνωστες;;; ------------------------- Κανεις;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιαννης Μ5 : 17-11-10 στις 16:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μιλαω γιατι εγω τα αφηνα τα μικρα praecox στο 300 και δεν γλιτωνε κανενα απο τα αλλα ψαρια. Τα Pseudomugil ομως που μεγαλωσα (και μεγαλωσα πολλα) ετρωγαν αρτεμια απο την 3η -4η μερα. Δεν ειναι λογικο με τοσες τροφες που δοκιμασες να σου ψοφανε απο πεινα...μηπως φταιει κατι αλλο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω Αλεξανδρε.Πραγματικα εχω απογοητευτει.Δεν ξερω τι αλλο να κανω,ουτε παει πουθενα το μυαλο μου.Εσενα παει πουθενα(για να το τσεκαρω;
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ποσες μερες σου ζουνε; αν τρωνε φαινεται στις κοιλιτσες τους αφου ειναι διαφανα. Μην φανταστεις.. 1-2 αρτεμιες θα φανε και ισως να νομισεις οτι επειδη τις περισσοτερες τις αρπαζουν και μετα τις φτυνουν οτι δεν τρωνε. Στην πραγματικοτητα επειδη ειναι μικρο το στομα τους, δοκιμαζουν και τρωνε αυτες που χωρανε.
Τα microworms δεν τα τρωνε ; |
|
||||
|
||||
![]()
Απο οσο μπορεσα να δω οχι.Σημερα εδωσα και Vinegar eel αλλα παλι μαλλον τζιφος.Το θεμα ειναι οτι χθες ειχα 4 ψαρακια και σημερα εχω 1.Οτι γινεται,συνηθως γινεται το βραδυ.Συνηθως ζουνε 3 μερες,αν και τα χθεσινα ισως να εζησαν 2
|
|||
|
|||
![]()
Tελικα τι εγινε Γιαννη; καταφερες να κρατησεις κανενα απο τα μωρα;
|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστηχως Αλεξανδρε μεχρι στιγμης εχω αποτυχει.Βεβαια πριν 10 μερες λογω καποιου απροσμενου γεγονοτος αναγκαστηκα να λειψω για 4 μερες απο το σπιτι οποτε,καταλαβαινεις.Αυτη την στιγμη εχω 9-10 ψαρακια στο μεγαλο(εχθες στην αλλαγη τα ειδα),στο οποιο προσπαθω να τα πιανω σε ποτηρι και να τα ταιζω εκει.Απο ωρα σε ωρα ετοιμαζεται και η αρτεμια και ο Θεος βοηθος.Δεν σου κρυβω οτι απογοητευτηκα.....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ανδρεα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη τις πρωτες τους μερες δοκιμασε να τα ταισεις με σκονη σπιρουλινας (αν βρεις clorella ακομα καλυτερα),καλυτερα οχι αγνη σπιρουλινα αλλα τροφη για ψαρια με βαση την σπιρουλινα σε περιεκτικα αυτης στην τροφη ανω του 30%,τριψτην καλα να γινει σκονη εντελως,αν θες μπορεις να ανακατεψεις με πιο λιπαρες τροφες,σε σκονη παντα.
Αυτο ειναι ενα μετρο που εφαρμοζεται για να διατηρηθουν στην ζωη την πρωτη εβδομαδα,μετα απο αυτο το διαστημα μπορουν να τραφουν με νεοεκκολαυθησα αρτεμια.Τις πρωτες 6-10 μερες ειναι δυσκολο να τραφουν με αρτεμια λογο του μικρου στοματος τους,η ενναλακτικη ειναι να εχεις αφθονη ινφουσορια στο χωρο που εκκολαπτοντε. Οσο για τα αυγα,οπου τα βρισκεις μαζευε τα (μην τα φοβασαι,αντεχουν ακομα και να τα πιασεις με το χερι,ειναι αρκετα σκληρα) και ριχτα στην γεννηστρα στην οποια να εχεις θερμοκρασια 27-28 c,καλη οξυγονωση,χαμηλη σταθμη και οσο το δυνατον περισσοτερη μος η ριτσια απο το ωριμο σου ενυδρειο,φροντισε τα συγκεκριμενα βρυοφυτα να ειναι αρκετα κοντα στην σταθμη του νερου (γι αυτο προτεινω χαμηλη σταθμη) ωστε τα μωρα να μπορουν να βουτηξουν,απο την επιφανεια που κυκλοφορουν τις πρωτες μερες,για να βοσκησουν... Προσοχη στις αλλαγες νερου η θερμοκρασια να ειναι αυστηρα η ιδια παντοτε,αυτη ειναι η μεγαλυτερη ευαισθησια των μωρων. Δοκιμασε τα παραπανω και νομιζω ολα θα πανε καλα!
|
||||
|
||||
![]()
Νεα φουρνια απο ψαρακια και αυτη την στιγμη ειμαι λιγο πιο προετοιμασμενος(με υγρη τροφη).Για να δουμε......
![]()
|
||||
|
||||
![]()
αντε γιαννη καλη επιτυχια.σε αυτην την προσπαθεια να σου ζησουν ολα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω πολυ Ανδρεα.
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θανατος απο preacox | Γιαννης Μ5 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 19-10-10 12:47 |
Φουσκωμενη preacox | Γιαννης Μ5 | Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) | 8 | 17-09-10 10:38 |
Που εισαι preacox ? | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 02-12-05 03:38 |
preacox unbalanced ... | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 09-05-05 13:30 |
Melanotaenia preacox Τι έχει; | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 15-02-05 22:29 |