|
|
||||
|
||||
![]()
Αν και λιγο αργα απλα να πω την γνωμη μου, τα Λεπτοσομα ειναι ευκολα ψαρια.Εχω σε 120χ45χ60 6 αρσενικα και 6 θυλυκα και ειναι μια χαρα και γεννανε συνεχεια.Εχουν μικρο στομα και δεν μπορουν να φανε αλλα μικρα απο αλλα ψαρια.Ολα τα αρσενικα εχουν χρωμα,κανουν συνεχεια επιδειξη και δεν χρειαζονται τοσο πετρες οσο χωρο για να κολυμπανε.Με 3-4 πετρες και 1-2 μεγαλα φυτα ειναι ευτυχισμενα.Μετα απο τις πρωτες 2-3 γεννες συντονιζονται και ολα τα θυληκα παιρνουν τα αυγα στο στομα την ιδια μερα.Σημερα θα βαλω αλλα 10 μαζι με τα υπολοιπα 12 και θα ειναι μια χαρα.Δεν υπαρχει περιορισμος στο ποσα αρσενικα και θυληκα απλα να εχουν χωρο να κολυμπησουν και οχι αναγκαστικα να κρυφτουν.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το κακό είναι ότι είσαι λίγο μακριά για να μας στείλεις καμιά γέννα
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν θα ηταν φρονιμο να μπουν άλλα 10 - στις διαστασεις αυτες εισαι ηδη πολυ οριακα με τα 12.
|
|
||||
|
||||
![]()
Χα Χα..Μην το λες Κλεοβουλε..Εδω ερχονται ψαρια απο Γερμανια και δεν εχουν κανενα προβλημα.Μπορει στην πορεια να στελνουμε ψαρια στην Ελλαδα...
Οσο για το μεγεθος του ενυδρειου μην ξεχνατε οτι πολλες κιχλιδες ειναι καλυτερα να τις εχεις σε μεγαλα νουμερα για να μοιραζεται η επιθετικοτητα τους παντα βεβαια με καλα φιλτρα και κυκλοφορητες.. Στο ιδιο ενυδρειο ειχα μεχρι προσφατα μαζι τους 9 Τropheus Bulu Point 6-8 cm και γενναγανε και ακομα και τωρα εχω ενα ζευγαρι Eretmodus Cyanostictus και δεν υπηρχει κανενα προβλημα. Φυσικα λιγες πετρες στις γωνιες μονο και αρκετο χωρο για κολυμπι.. (Τολη μηπως εχεις μαγαζι στην Αλεξαντρας?) |
|
||||
|
||||
![]()
domresvanis κάνε καμιά παρουσίαση με φωτο απο ενυδρεία-ψάρια σου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κλεοβουλε προς το παρον εχω μονο 2 στο σπιτι με τα Leptosoma + Eredmodus Cyanostictus και με 12 Φ1 Tropheus Kasanga Red Rainbow ενα τριτο με τα μωρα.
Αρκετα απο τα ψαρια μου ειναι στο μαγαζι του συναιτερου και περιμενουν να φτιαξουμε το δωματιο 4χ19 για την αναπαραγωγη.Το δωματιο θα ειναι ετοιμο σε 2 μηνες γιατι περιμενουμε τα ενυδρεια να ερθουν απο Κινα.Θα εχουμε γυρω στα 100 ενυδρεια (120χ35χ45,120χ60χ60,180χ60χ60)και γυρω στα 40 ειδη απο τανγκανικα ,μαλαουι και αμερικη.Τα ενυδρεια δεν θα ειναι για σοου αλλα θα παρω φωτο απο ολα τα ψαρια για να φτιαξουμε ενα σαιτ στο ιντερνετ. Οποτε φιλε Κλεοβουλε λιγο υπομονη και θα εχουμε πολλες φωτο απο καποια αρκετα σπανια ψαρια.Αναμμεσα σε αυτα και 4 Boulengerochromis microlepis η μεγαλυτερη κυχλιδα της Τανγκανικα. Κυριακος |
|
||||
|
||||
![]()
Να υποθεσω οτι θα κανετε εμποριο?
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Aυτα τα φωτογραφισα προχτες στη Ζωοφιλια Περιστεριου αλλα δεν κατεχω απο αφρικανικες κιχλιδες και δεν ειμαι σιγουρος για το ειδος..
|
|
||||
|
||||
![]()
H πρωτη φωτο πρεπει να ειναι Cyp.Leptosoma(μεχρι 10cm) θυληκο.Η δευτερη ισως καποιο ειδος απο τα Cyp.Jumpo(μεχρι 12cm και πιο επιθετικα) θυληκο αλλα χωρις χρωμμα μπορει να ειναι οποιαδηποτε απο τα 10-12 Jumbo που υπαρχουν.Συνηθως αρχιζουν να εχουν χρωμμα στους 5+ ποντους.Σε αυτο το μεγεθος ξεχωριζεις ποσα αρσενικα και θυληκα εχεις αν και μπορει τους επομενους 2 μηνες να εμφανιστουν και αλλα αρσενικα που δεν ειχαν χρωμμα πριν.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εμπειρίες και γνώμες απο πλάτες backround | a-sakis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 03-02-07 16:01 |
Εμπειρίες από Ντεμασόνι | skiahos | Malawi | 7 | 09-10-06 18:07 |
ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ LEPTOSOMA??? | AFRIKANOFILOS | Tanganyika | 2 | 09-02-05 14:01 |