|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Και τα τρια ειδη μαζι?
|
|||
|
|||
![]()
...μα αφου το λεει ....θα εχει πολλες γεννες....(.....υβριδιων
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι και η πρώτη φορά βασικά που ακούω ότι αν μπούν αυτά τα 3 είδη μαζί γεννιούνται υβρίδια. Αν ξέρεις κάτι συγκεκριμένο θα το εκτιμούσαμε αν μας το έλεγες να μαθαίνουμε και οι άλλοι παρά να πετάς μισή κουβέντα με ειρωνικό υφάκι και τελείωσε!
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο παλι τωρα το ειδα...
...εχεις δικιο ...δυστυχως απο το λογαριασμο μου εγραψε "αλλος".....(αντε να το μαζεψω τωρα....αρε γυναικα.... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
* Guppy x Endler * Platy x Swordtail * Molly x other species of Mollys * Swordtail x other species of Swordtail * Platy x other species of Platy Generally if the fish do not share a genus, they can definately not crossbreed. Some crosses are fertile and stable such as the Guppy x Endler, but some are rare, sickly and sterile such as Guppy x Platy. Μεταφραση: Υπαρχει καποιο θεμα πανω στο ποια ειδη ζωοτοκων μπορουν να διασταυρωθουν. Οι γνωστες διασταυρωσεις ειναι οι παρακατω. * Guppy x Endler * Platy x Swordtail * Molly x αλλα ειδη Mollys * Swordtail x αλλα ειδη Swordtail * Platy x αλλα ειδη Platy Γενικοτερα, αν τα ψαρια δεν ειναι του ιδιου γενους, δεν μπορουν να διασταυρωθουν. Απογονοι απο μερικες τετοιες διασταυρωσεις ειναι συχνο φαινομενο και ειναι ικανοι και για αναπαραγωγή όπως το Guppy Χ Endler, αλλά μερικοι ειναι σπανιοι, ασθενικοι και στειροι όπως Guppy Χ Platy. πηγη : http://www.theaquariumwiki.com/Category:Livebearers --------------------- Υπαρχουν μαρτυριες απο χομπυστες (ελλαδα και εξωτερικο) για διασταυρωσεις και δημιουργια υβριδιων απο, guppies (κυριως funcy guppies) με mollies, platties με swordtail, σπανιοτερα swordtail με molly (διαφορετικα γενη εν τουτοις!!!!) Molly με χαρακτηριστικα guppy. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΩ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΚΛΕΙΔΙ ΣΕ ΚΑΠΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΟΥΤΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝ ΣΑΝ ΧΟΜΠΥ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
------------------------- ενταξει δεν ξαναγραφω με κεφαλαια. ακομα και στο forum αρχαρια ειμαι........... ------------------------- τελικα μπορω να παρω αυτα η υπαρχει φοβος διασταυρωσεων δεν εχω καταλαβει Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ROULAMID : 12-11-10 στις 13:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Mπορείς να βάλεις άνετα Guppy, Platy και Molly μαζί, ο φόβος διασταυρώσεων είναι απειροελάχιστος και ουσιαστικά αμελητέος.
Όχι γκάπυ + έντλερς κι όχι πλάτυ + ξιφοφόρους, αυτοί είναι οι απαγορευτικοί συνδυασμοί. ¶ρα μπορείς να βάλεις μαζί, ανάλογα με τα γούστα σου: 1. γκάπυ, πλάτυ, μόλλυ. 2. γκάπυ, ξιφοφόρους, μόλλυ. 3. έντλερς, ξιφοφόρους, μόλλυ. 4. έντλερς, πλάτυ, μόλλυ. Ακόμη καλύτερα να ξεκινήσεις με 2 είδη, πχ πλάτυ+μόλλυ (που σου αρέσουν) και στην πορεία βλέπεις. |
|
||||
|
||||
![]()
οκ τοτε εσυ μας ανεφερες οτι εισαι ναυτικος και εγω νομιζα οτι μπαρκαρεις για κανα 3μηνο 6μηνο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εμείς, αν αποφασίσεις να προχωρήσεις, θα είμαστε εδώ για να σε συνδράμουμε, όσο αυτό είναι δυνατόν. Καλή επιτυχία.
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες!!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
το καταλαβαινω Υδωρ, δεν τσαντιστηκα απλα εξηγω την κατασταση. πραγματικα ειναι δυσκολο με το επαγγελμα που κανω να τα προσεχω οσο θα ηθελα αλλα κανω οτι περναει απο το χερι μου. στελνω καποιον να ελεγχει ταιστρα κι ολα τα σχετικα και πηγαινω σε καθε διανυκτερευση κι εγω. αυτο που με φοβιζει ειναι οτι ειμαι ασχετη κι εγω θελω να φτιαξω ενα ΤΕΛΕΙΟ ενυδρειο και δεν εννοω απο αποψη ομορφιασ αλλα καλης διαβιωσης των ψαριων μου. για αυτο ζηταω την βοηθεια σας μην κανω παλι βλακεια και χασω τα ψαρακια μου. θελω να μαθω τα παντα και να το εξοπλισω πληρωσ, δεν με ενδιαφερει το κοστος. πεστε μου σα παρακαλω τι υποστρωμα να βαλω τι φυτα πωσ διατηρουνται καθε ποτε και πωσ αλλαζω το νερο και το φιλτρο και που μπορω να βρω φωτισμο που κλεινει σιγα σιγα με χρονοδιακοπτη και πωσ το ζηταω κι οτιδηποτε αλλο που πιστευετε οτι πρεπει να γνωριζω. ευχαριστω
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Την επαθα σαν αρχαρια | paraskevi_gr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 29-11-10 21:59 |
αρια γλυλου νερου | zissis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 08-01-09 20:42 |
Beta ζηταει βοήθεια! | stefstav | Bettas | 6 | 24-09-08 00:40 |
Αρχαρια-Προβλημα | vasogr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 14-02-08 00:29 |