Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων

Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-11-10, 17:59
Το avatar του χρήστη Τηλέμαχος
Τηλέμαχος Ο χρήστης Τηλέμαχος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

To τενέλους θα μπεί μπροστά από τη ρίζα... Καλά είναι εκεί; Θα μου δώσει ο κύριος Μπάμπης με το καλό. Αν βάλω ένα-δύο ματσάκια από το καθένα δεν θα εξαπλωθούν; Τζάβα μοςς έχω παραγγείλει 6 κομμάτια και μου είπατε να τα βάλω στην πέτρα. Τελικά που να τα βάλω;
Παλιά 07-11-10, 18:08
Το avatar του χρήστη Χριστόφορος Μίχας
Χριστόφορος Μίχας Ο χρήστης Χριστόφορος Μίχας δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περισσός
Προεπιλογή

Τη μός θα την μοιράσεις και σε ρίζα (ναι΄να βάλεις και εκεί) και σε πέτρα για να εξαπλωθει και στα δύο. Αφού θα έχεις 6 κομμάτια, έχεις ποσότητα για να μοιράσεις.
Οσο για το τενέλους, να μην ξεκινήσεις με 2 μόνο γιατί αργεί πολύ να εξαπλωθεί. Είναι καλλίτερα να μπεί από την αρχή αρκετή ποσότητα. Εξάλλου δεν συμπεριφέρεται όπως η κούμπα αλλά όπως οι βαλισνέριες. Δεν ενώνει δηλαδή τα φύλλα για να σχηματίσει χαλί. Πετάει σε κάποια απόσταση υπόγειες ρίζες που ξεφυτρώνουν μετά άλλα φυτάκια. Θα αφήνει δηλ κενές περιοχές. Μόνο με τον καιρό και εφόσον πάει πολύ καλά και δεν τρώγεται ή ξεφυτεύεται θα δίνει την εντύπωση γρασιδιού. Επειδή όμως δεν μπορείς να περιμένεις τόσο χρόνο, συμβουλεύω πολλά φυτά.

Κλείνω τώρα γιατί ο γιός μου θέλει να διαβάσουμε αγγλικά και τα ξαναλέμε
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-10, 18:13
Το avatar του χρήστη Τηλέμαχος
Τηλέμαχος Ο χρήστης Τηλέμαχος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Δεν νομίζω να χωρέσουν όλα αυτά εκεί! Μα με 2 μέρη από τενέλους θα καλυφθεί η περιοχή καθώς είναι μικρή.
Ανακεφαλαίωση:
Δένω τη μοςς στη ρίζα και στην πέτρα. Ύστερα (με τις λαβίδες) τοποθετώ κομματάκια πογκόστεμον (πόσο κοστίζουν γιατί...) γύρω από τη ρίζα και την πέτρα. Τοποθετώ όσο τενέλους έχω σε μικρή απόσταση με τις λαβίδες και αν χρειαστεί βάζω και ταμπλέτες βυθού με τις λαβίδες. Μετά βάζω eleocharis parvula μπροστά μπροστά (ωραίο είναι αυτό) και περιμένω να μεγαλώσουν.

Κρίμα είναι να βάλω χρυσόψαρα για να μου τα φάνε...
Παλιά 07-11-10, 23:05
Το avatar του χρήστη Χριστόφορος Μίχας
Χριστόφορος Μίχας Ο χρήστης Χριστόφορος Μίχας δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περισσός
Προεπιλογή

Τί κόλημα έφαγες με αυτές τις λαβίδες?? Τέλος πάντων. Οπως τα περιέγραψες σωστά ειναι. Απλά συμβούλεψα για μπολικο τενέλους γιατί είναι αργής ανάπτυξης και ο σκοπός σου είναι να έχεις ωραίο αποτέλεσμα από την αρχή.
Οσο για το σχόλιο με τα ψάρια....Ε ναί κρίμα είναι, αλλά δεν θα στα φάνε κι όλα βρέ αδερφέ.... Κάτι θα αφήσουν στο τέλος. Πάρε 2 μικρά ψαράκια κατά προτίμηση όχι κόμετ, τάιζε και βρασμένα λαχανικά, έχε πάντα μπόλικο κερατόφυλλο και βλέπουμε. Πάντως έστω και για λίγο καιρό θα έχεις κάνει την πλάκα σου και θα έχεις χαρεί ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρείο όπως το θέλεις .
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές