|
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ αλλά και πάλι θα τα είχε όλα 0 (και τα ΝΟ3) σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα? Λίγο δύσκολο.
|
|||
|
|||
![]()
οχι σημερα αρχισε να κατεβενει λιγο προς τα κατω.αλλα συνολικα το 80%του χρονου ειναι πανω..κανονικη αναπνοη και βραγχια.
θα συνεχισω τις μετρησεις και θα σας ενημερωσω....το φιλτρο κοιταει σχεδον τελειως πανω προκαλοντας πολυ εντονη αναταραξη στην επιφανεια... αντε να δουμε γιατι αμα παει ετσι αδοξα το ψαρακι θα στεναχωρηθω....κριμα ειναι.. ![]() σας ευχαριστω για το ενδιαφερον ------------------------- λοιπον παιδες οι σημερινες μου μετρησεις..... ph:8 kh:17 gh:10 no2:0 no3:0 no4:<0.05(χαμηλοτερη μετρηση με υγρα JBL) σημερα εχει αρχισει και εξερευνει λιγο το ενυδρειο...το ταισα και μαλλον εχει και ορεξη ..αλλα παρατηρησα οτι το guppie ειναι αρκετα διαφανες σε σχεση με αυτα που βλεπω στο internet....επισεις καθεται στην εισαγωγη του φιλτρου αρκετες φορες......πρπει να ανεβασω τα νιτρικα μου???και αν ναι πως? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 08-11-10 στις 01:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
στα γκαπυ αρεσουν ιδαιτερα τα ρευματα δλδ οι περιοχεσ οπου η κινηση του νερου ειναι δυνατη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δείχνει να το ξεπερνάει! Μπράβο!
![]() Τι εννοείς "διαφανές"; Τα γκάπις δεν είναι διαφανή. Βγάλε καμιά φωτογραφία! Οι μετρήσεις σου είναι καλές (υποθέτω πως το ΝΟ4 είναι η αμμωνία ΝΗ3/ΝΗ4). Το pH είναι λογικό να 'ναι τόσο ψηλά, αφού έχεις αυξημένη οξυγόνωση του νερού. Κάτι με τις σκληρότητες μόνο δεν μου πάει. Ειδικά η kH δείχνει πολύ ψηλά. Τι πέτρες και χαλίκι έχεις; Προσθέτεις σόδα (και πόση); Συνήθως η kH είναι μικρότερη από τη GH, της οποίας η μέτρησή σου δείχνει λογική. Επανέλαβε τη μέτρηση και μέτρα και το νερό της βρύσης σου! Δεν είναι πάντως και για να ανησυχήσεις... Τα νιτρικά δεν είναι απαραίτητο να τα αυξήσεις. Βρίσκεις 0 γιατί τα καταναλώνουν τα φυτά σου, και αυτό είναι καλό για το ψάρι σου. Εφόσον δεν έχεις CO2 και πολλά Watts/lt φωτισμό, μην κάνεις τίποτα, εκτός αν τα φυτά σου δείχνουν έλλειψη. Αλήθεια, τί φυτά έχεις (είδος, ποσότητα);
|
||||
|
||||
![]()
κανε και αλλαγη και προσθεσε ενυδρειακο αλατακι
|
|
|||
|
|||
![]()
(ναι οντως η αμμωνια ειναι λαθοσ
![]() πετρες δεν εχω εχω ενα ψιλο χαλικι(1.5-2.4)αλλα δεν θυμαμαι τι ειναι ακριβως απλα ξερω οτι δεν ειναι ασβεστολιθικο και οτι το ξεπλυνα αρκετα καλα πριν το βαλω... τα φυτα μια χαρα μοιαζουν(2 αnnubies 1 vallisneria 1 limnophila και 1 cabomba και 2 moss)μαζι με την cabomba μου ηρθε και δωρο ενα μικρο σαλλιγαρακι που ομωσ μεσα σε 5 μερες εγιναν 2....τι να κανω να το βγαλω? και τελος στο μαγαζι μοθ ειπαν οτι παιζει το ψαρι να ειναι εγκυος για αυτο να καθεται στην επιφανεια ...για δειτε φωτο (μου εσπασαν τα νευρα και ειναι οτι καλυτερο μπορω να βγαλω...)και πειτε μου ρε μαγκες.... |
|
||||
|
||||
![]()
το ψαρι σου φαινεται υγιες....μηπως σε εκεινο το σημειο απλως απομονωνεται και βρισκει την ηρεμια του?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σαλιγκαρια στην επιφανεια | reselie | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 23-03-10 11:23 |
φυσαλλιδες στην επιφανεια | aggelospap | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 05-02-10 12:43 |
φυσαλιδες στην επιφανεια | giannisqq | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 15-01-10 18:22 |
φλας στην επιφανεια | dinos99 | Γλυκό νερό - Γενικά | 25 | 30-01-09 17:46 |
SOS (Λαδια στην επιφανεια) | GP250381 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 10-01-07 07:39 |