Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-11-10, 15:50
Το avatar του χρήστη panos1972
panos1972 Ο χρήστης panos1972 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαία, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτο δεν ειναι Ammania αλλα το φαντασμα της πλακωσε την στα trace και αυξησε λιιιγο και τον σιδηρο (για να μην εχεις εξαρση στις αλγες)

Η φωτο μου θυμισε την Proserpinaca που ειχα πριν να αρχισω το EI... ετσι ηταν, ωχρη και αδυναμη.

Αλέξανδρε η ύπαρξη ασπονδυλων (γαρίδες σαλιγκάρια) συγχωρεί την δοσολογία που φυσιολογικά θα προκαλούσε άλγες;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 16:05
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos1972 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αλέξανδρε η ύπαρξη ασπονδυλων (γαρίδες σαλιγκάρια) συγχωρεί την δοσολογία που φυσιολογικά θα προκαλούσε άλγες;
O σιδηρος σε λογικα πλαισια δεν προκαλει προβλημα στις γαριδες. Αν σου γλιστρησει και σου πεσει το μισο μπουκαλι μεσα τοτε γινεται τοξικος για τα φυτα αλλα για τις γαριδες και παλι μπορει και οχι (δεν ξερω ουτε θελω να μαθω). Τα ασπονδυλα ειναι ευαισθητα στον χαλκο και το power 4 περιεχει 1,5% χαλκο. Παρολα αυτα εγω με την δοσολογια που δινει το EI δεν ειχα ποτε το παραμικρο προβλημα.
Επισης τον σιδηρο τον ειχα φτασει καποτε στα ορια και ακολουθουσα πολυ ενιsχυμενη λιπανση αλλα σε ισορροπημενο ενυδρειο με πολλα υγιη φυτα και φωτισμο 2Watt/lit. Oχι μονο δεν εβγαλα αλγες αλλα ειδα τοτε πως μπορουν να γινουν καποια φυτα σε μεγεθος ,χρωμα και σε εμφανιση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 16:19
Το avatar του χρήστη panos1972
panos1972 Ο χρήστης panos1972 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαία, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven Εμφάνιση μηνυμάτων
O σιδηρος σε λογικα πλαισια δεν προκαλει προβλημα στις γαριδες. Αν σου γλιστρησει και σου πεσει το μισο μπουκαλι μεσα τοτε γινεται τοξικος για τα φυτα αλλα για τις γαριδες και παλι μπορει και οχι (δεν ξερω ουτε θελω να μαθω). Τα ασπονδυλα ειναι ευαισθητα στον χαλκο και το power 4 περιεχει 1,5% χαλκο. Παρολα αυτα εγω με την δοσολογια που δινει το EI δεν ειχα ποτε το παραμικρο προβλημα.
Επισης τον σιδηρο τον ειχα φτασει καποτε στα ορια και ακολουθουσα πολυ ενιsχυμενη λιπανση αλλα σε ισορροπημενο ενυδρειο με πολλα υγιη φυτα και φωτισμο 2Watt/lit. Oχι μονο δεν εβγαλα αλγες αλλα ειδα τοτε πως μπορουν να γινουν καποια φυτα σε μεγεθος ,χρωμα και σε εμφανιση.
Αν και η παραπάνω απάντησή έδωσε ενδιαφέρουσα διάσταση στο όλο θέμα, η ερώτησή μου (σαφέστερα διατυπωμένη) είναι εάν από λάθος δοσολογία είναι να προκληθούν άλγες, η ύπαρξη (ικανοποιητικού αριθμού) αλγοφάγων ασπόνδυλων θα εμπόδιζε ή θα μετέθετε τα όρια υπερδοσολογίας (σε λογικά πλαίσια) προς τα πάνω;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 16:27
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Oχι. Τα αλγοφαγα ελεγχουν τις αλγες αλλα δεν μπορουν να τις αντιμετωπισουν σε μια εξαρση.Εξαλλου δεν τρωνε και ολους τους τυπους αλγης.

Θα επαναλαβω ομως οτι σε ισορροπημενο συστημα με πολλα φυτα ακομα και υψηλα ποσοστα σιδηρου δεν προκαλουν αλγες. Και για τους δυσπιστους , αυτο το λεω γιατι το εχω δει με τα ματια μου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 20:15
Το avatar του χρήστη olga
olga Ο χρήστης olga δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Ωπα,γυρισα και γω...
Λοιπον Αλεξανδρε,πολυ σωστη η κουβεντα σου.Μαλλον πρεπει να αυξησω ολη την δοσολογια,αλλα εχει φοβηθει το ματι μου απο τις αλγες και τελικα απο τον φοβο μην εχω καμια καινουρια εξαρση,τσιγκουνευτηκα και καταφερα να τα ρημαξω.Μαλλον θελουν κι αλλο φαι ,και εγω τα αφηνω στην πεινα..να σκεφτεις οτι πιστευα πως ριχνω μεγαλες ποσοτητες.Αν δεν παθεις ομως,δεν θα μαθεις......
Η αμανια οντως ειναι να την κλαινε οι ρεγγες,αλλα υπηρξε και περιοδος που ηταν πολυ καλυτερα και ειχε εντονο ροζ χρωμα,οποτε Τηλεμαχε δεν φταιει το φυτο που μετα βιας μοιαζει με φυτο,αλλα εγω
Η πλακα ειναι (μια γειτονια στην ακροπολη),οτι παρολο το μαυρο χαλι της,μεγαλωνει κανονικα..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 21:25
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από olga Εμφάνιση μηνυμάτων
...παρολο το μαυρο χαλι της,μεγαλωνει κανονικα..
Όλγα φέρε κλαδέματα στην άλλη συνάντηση, θα γίνουν ανάρπαστα.

Σόρρυ για το μπλακ χιούμορ, αλλά αν τη σώσεις, θα πρέπει να την φωνάζεις Λάζαρο ή Ανέστη.

Σαν το αμάξι του ταλαίπωρου που σε "συνάντησε" μετά το Les Amis μοιάζει.

Όσο κι αν ψάχνω στο site της Tropica, δεν το βρίσκω, δεν μοιάζει με κανένα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 21:50
Το avatar του χρήστη olga
olga Ο χρήστης olga δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Θα την σωσω...ειμαι αποφασισμενη
Θα προσπερασω την παρομοιαση του φυτου με το αμαξι...και δεν ηταν καθολου κακομοιρης,εγω ειμαι η κακομοιρα που δεν ξερω πως θα γλιτωσω τα δουλεματα στην επομενη συναντηση
Λοιπον τελος,θα τα πλακωσω στα αναβολικα τα φυτα,πρεπει να νικησω τον φοβο της αλγης.Στην τελικη,η θα συνελθουν τα φυτα,η θα κανω πλεξουδακια με τις αλγες
-------------------------
ΥΓ.Λεωνιδα νομιζω πως η φωτογραφικη σου την αδικει λιγο....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη olga : 01-11-10 στις 21:50 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές