|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα παιδια, μια απο αυτες τις μερες θα αγορασω κυκλοφορητες και μου γυαλισαν οι koralia nano 900, σκευτομουν να μπουν δυο, μια σε καθε πλευρα θα ειναι αρκετες η να παω στις 1600??
Επισης εχω στο νου ενα diy συστηματακι για να λειτουργουν εναλαξ ανα 3-4 δευτερολεπτα, θα κανει καλο η να το αφισω??? Ευχαριστω! |
|
||||
|
||||
![]()
αφού τό χεις με τις κατασκευές κάνε ένα φίλτρο άλγης
![]() ------------------------- Παράθεση:
Βασίλης Ομορφιες απο τη Σιφνο η συζήτηση συνεχίζεται και αφού κλείσει ο υπολογιστής, είμαστεεδώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sifnos : 29-10-10 στις 12:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάλι είμαι σύγουρος ότι θα το κάνεις καταπληκτικό το ενυδρείο!
(Ο μανδαρίνος είναι το όνειρό μου. Δεν έχω τολμήσει να αγοράσω ακόμη, 10 μήνες που ασχολούμε με το θαλασσινό γιατί ξεκίνησα με νεκρό βράχο και νεκρό αραγωνίτη. Πιστεύω σε κανά 2 μηνο- στο χρόνο, να έχω και εγώ).
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω!! γιαυτο ρωτησα αν κανει σαμπ
![]() το φιλτρο αλγης ακομη και την ελλειψη σκιμερ μπορει να αντισταθμισει υπο προυποθεσεις.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω φιλε almost, θα βαλω τα δυνατα μου για οτι καλυτερο!!!
Α ρε Βασιλη τι φωτια μου αναψες.... Πραγματικα ουτε που περασε απο το μυαλο μου και για τα αμφι-κοπηποδα ειναι παραδεισος!!!! Παντως δεν ειναι απαραιτητο να εχεις σαμπ για να φτιαξεις το συγκεκριμενο φιλτρο Πανο, αν θυμαστε στο μικρο μεσογειακο με τον αστερια ειχα κανει μια κατασκευη πανω απο το ενυδριο, σιγουρα θα μπορουσε να γινει και σε αυτο κατι διακριτικο και λειτουργικο!!! Οποτε παιρνω τις 900 και θα δω τι θα χρειαστω απο υλικα για το φιλτρο!!! Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι οτι αποφασισα τελικα να μην χρησιμοποιησω υπερχειληση κυριως για λογους θορυβου, ξερω οτι μπορει να μειωθει σημαντικα αλλα οσο μπορω θα την αποφυγω, γενικα για το συγκεκριμενο ενυδρειο δεν μου αρεσει η ιδεα της προεκτασης. (σαμπ, εξωτερικα φιλτρα και οτι αλλο μπορει να εχει καποτε διαρροες... Ο λογος ειναι οτι το σπιτι εχει στρωθει απο ακρη σε ακρη με μοκετα..) Το φιλτρακι αυτο ομως ειναι το πρωτο που θα κατασκευαστει!!
Επιστρεφω στο θεμα του wavemaker, εαν δεν εκλεινα τους κυκλοφορητες αλλα μειωνα την ταση στο μισο εναλαξ?? Εκει δεν νομιζω να υπαρχει καποια καταπονηση, ισα ισα τους ξεκουραζω οποτε... Η ιδεα ειναι να βρω λαμπες στα ιδια βαττ με τους κυκλοφορητες και με ενα ρελε να της βαζω σε σειρα στο κυκλωμα ωστε να μειωνεται η ταση του κυκλοφορητη στο μισο και αναλογα και η ισχυς του, δηλαδη: ~___λαμπα___κυκλοφορητης___~ (λαμπα βραχυκυκλωμενη, κανονικη λειτουργεια) ~___λαμπα___κυκλοφορητης___~ (λαμπα σε σειρα στο κυκλωμα, μειωμενη λειτουργεια) Αυτο που θα κανει το ρελε ειναι να βραχυκυκλωνει τη λαμπα, ετσι οι κυκλοφορητες δεν θα σταματανε και δεν θα βρισκονται συνεχως στην διαδικασια εκκινησης η οποια απο οτι καταλαβα και απο την κατασκευη τους ειναι η πιο επιπονη ως προς την προπελα(λογο του κενου που εχει στον αξωνα μεχρι να παρει φορα σωστα??) Τι λετε για αυτο??? |
|
||||
|
||||
![]()
Οι αντλίες των θαλασσινών είναι με συνεχές, μήπως είναι πιο εύκολο να αυξομειώνεις την τάση σε συνεχές;
(Δεν ξέρω, ρωτάω).
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεος στο αλμυρο νερο & προβληματα | kamberman | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 79 | 21-12-10 01:45 |
Βοηθεια για νεο (περιεργο) αλμυρο | 3r4ndo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 26-08-09 11:41 |
aple snail σε αλμυρο??? | tonisgr | Σαλιγκάρια | 5 | 20-02-09 12:09 |
αγνωστου προελευσεως αλμυρο μαμουνι..... | klaz | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 5 | 21-08-07 09:58 |
εμβολιασμοσ σε αλμυρο νερο!!γινετε? | joe21r | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 09-03-06 23:44 |