|
|
|||
|
|||
![]()
Aυτον: Sigma 90mm 2.8. Ειναι εξαιρετικος σε ευκρινεια αλλα δεν υποστηριζει AF και πολλα απο τα συστηματα του φλας. Με λιγα λογια νοιvθω τον φακο πολυ καλα και δεν εχω προβλημα, αλλα ειναι αυτονομο κομματι και οχι συνολο. Δεν συνεργαζεται με το auto focus για γρηγορες ληψεις ουτε με το Nikon creative lighting system( NCLS) του SB 600.
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Θα το ξαναδοκιμασω το neat image μπας και καταλαβω πως δουλευει γιατι ειμαι και "στουρνος" στα κομπιουτεριστικα. |
|
|||
|
|||
![]()
εγω στην θεση σου θα εδινα χρηματα για καλυτερο φακο...ολα τα σωματα πανω κατω το ιδιο ειναι.
ο φακος και το φλας κανουν την διαφορα... -------------------------------------------------------------- δοκιμασε και το NoiseNinjaPlugin συνεργαζετε με το SC4(photoshop) |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ για φακό θα κοιτούσα.
Ρώτησα τώρα κάτι φιλαράκια που ξέρουν από φώτο να μου πουν ποιο φακό προτείνουν για αυτή τη χρήση. Για να δω τι θα πουν.
|
|||
|
|||
![]()
Από ότι κατάλαβα έχεις την D60. Αγοράζοντας την D90 είναι είναι σημαντικό βήμα. Στην ουσία είναι μία μίνι D300, από τεχνολογικής άποψης. Συν ότι πλέον έχεις το μοτέρ πάνω στο σώμα της μηχανής, οπότε θα μπορείς να χρησιμοποιείς όλους τους φακούς. Και θα μπορείς να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες του SB600 (αυτό έχω κι εγώ).
Επίσης με τα χρήματα που θα εξοικονομήσεις από την αγορά σώματος μπορείς να τα επενδύσεις σε αγορά φακού. |
|
|||
|
|||
![]()
Απο τον sigma ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Oi macro που βγαζω ειναι οξυτατες , και που δεν λειτουργει το AF δεν με πολυ πειραζει , μιας και ακομα και να λειτουργουσε ο φακος αυτος ειναι πολυ "αργος". Το αποτελεσμα μετραει και στο αποτελεσμα ο sigma με καλυπτει.
Το σωμα ομως της D 60 το βρισκω "λιγο" πλεον και γι αυτο σκεφτομαι το ενδεχομενο αλλαγης του με κατι καλυτερο. Αν αλλαξω σωμα, μετα μπορω να προχωρησω στην αποκτηση μερικων φακων ακομα ή και ενος ακομα εξ,. φλας που να λειτουργει ως master. |
|
||||
|
||||
![]()
Πριν λιγες μερες ειχα μια συζητηση με ενα παιδι που εχει macro φακο κ μου ειπε οτι για να εχεις ακομα μεγαλυτερη μεγεθυνση χωρις να εχεις απωλειες στη ποιοτητα μπορεις να συνδιασεις τον macro σου με Macro Extension Tube Ring,τα οποια μπαινουν αναμεσα απο τον φακο κ το σωμα.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πολυ ενδιαφερον, θα το ψαξω. Ευχαριστω !
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|