|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δοκιμασε αν ειναι φωτεινο το δωματιο να μειωσεις οσο γινεται το iso (ακομα και στο 100!) και τραβα μια φωτο να δεις τυχον διαφορες... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
H D 7000 ειναι καινουρια και αδοκιμαστη ακομα, εχεις δικιο σε αυτο. Τα specs ειναι πολυ καλα και φαινεται οτι ειναι γρηγορη, και εχει πολυ καλο αισθητηρα. Τα πολλα Mpx δεν τα θεωρω σημαντικα. Αυτο ομως που ειναι εντυπωσιακο, ειναι οτι χειριζεται iso 6400 και αυτο ισως σημαινει χαμηλο θορυβο στο αρχειο.
Το σωμα μαγνησιου επισης ειναι κατι που χρειαζοταν. Αυτο που με ξενερωνει ειναι οτι εχει πολλα gadget-ακια και λειτουργιες αχρηστες για μενα. Βιντεο δεν θελω να τραβαω ..θελω ενα σωμα ποιοτικο και αξιοπιστο που να εστιαζει στην φωτογραφια καθ εαυτη. Για την D700 ειναι γνωστο οτι ειναι δοκιμασμενη και κορυφαια στην κατηγορια της. Για την D90 δεν κρυβω οτι το σκεφτομαι..αλλα οχι μεταχειρισμενη. ![]() Φωτογραφιζω κυριως φυση και οχι μονο ενυδρεια και γαριδες. Τα ISO τα εχω σχεδον παντα στο 100 και μονο κατω απο δυσκολες συνθηκες το παω το πολυ στο 200 ή 400...ποτε παραπανω. |
|
|||
|
|||
![]()
Aλεξανδρε μπορεις να μου πεις ποιο εξωτερικο φλας εχεις ? και αν θυμασαι την τιμη του ?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Προγραμμα μειωσης θορυβου εχω δοκιμασει αυτο που λες. Το βρηκα δυσχρηστο. |
|
|||
|
|||
![]()
Αλέξανδρε μια γνώμη κι από μένα.
Μην πας στην D700. Καλύτερα προτίμησε την D90 ή την D7000. Το τριπάκι αυτό δεν βγάζει πουθενά "να πάρω την τάδε, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί η παραπάνω κάνει αυτό, και είναι και πιο νέα ενώ η άλλη έχει και ένα χρόνο "παλιά" στην αγορά" κλπ κλπ. Δεν θα σταματήσουν ποτέ να βγαίνουν νέα μοντέλα στην αγορά, και όλο θα έχουν κάτι παραπάνω. Αν π.χ. καθυστερήσεις λίγους μήνες ακόμη θα βγεί και πιο καινούριο μοντέλο. Και ξαναμπαίνεις στην ίδια διαδικασία. Και κακά τα ψέματα δεν χρειαζόμαστε την κορυφαία φωτογραφική μηχανή, ένα εργαλείο για να κάνουμε την ευχαρίστησή μας, το χόμπι μας χρειαζόμαστε. Ούτε εξαρτόμαστε επαγγελματικά από αυτή, ούτε θα κάνουμε απόσβεση. Στα τοπία κιόλας που λες δεν νομίζω να χρειάζεσαι και τα υψηλά ISO... Για την D90 δεν σου κρύβω ότι ψήνομαι κι εγώ. Αλλά το σώμα μου (της μηχανής ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αλέξανδρε, η διαφορά στα μεγαπίξελ ανάμεσα στην D60 και D90 είναι πάρα πολύ μικρή και επίσης η D90 ξεκινά από iso 200 (έχει 100 αλλά με boost). Καλύτερα κάνε λίγο υπομονή να πέσουν οι τιμές και να πας για περισσότερα Mpixel.
[To neatimage είναι πολύ καλό. Μπορείς να κάνεις διάφορα profile (iso/speed/f) και να κάνει από μόνο του όλη την δουλειά]
|
|||
|
|||
![]()
Αλέξανδρε, η D60 είναι μηχανή με aps-c sensor. (το DX που λέει και η Nikon)
Για να χρησιμοποιήσεις σωστά τους υπάρχοντες dx φακούς σου, θα πρέπει και το καινούργιο σώμα σου να είναι dx. Αν δεν πάρεις σώμα με μικρότερο αισθητήρα, τότε η FX μηχανή σου, θα κόβει pixels (crop). |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έχω την D90, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο ουκ ολίγες φορές. Πουλιέται ακόμα καινούργια, δεν χρειάζεται να πας σε μεταχειρισμένη. Νομίζω το γεγονός αυτό, σε ένα χώρο που είναι tech driven, μιλάει από μόνο του και λέει πολλά. (Έχει πάρει και το 2009 το βραβείο ως η καλύτερη μηχανή D-SLR για προχωρημένους χρήστες. Τυχαίο; Νομίζω ότι θα γίνει συλλεκτικό κομμάτι και η αξία της θα παραμένει σταθερή στη διάρκεια του χρόνου). Ποιόν macro χρησιμοποιείς δεν μου είπες.
|
|||
|
|||
![]()
Aυτον: Sigma 90mm 2.8. Ειναι εξαιρετικος σε ευκρινεια αλλα δεν υποστηριζει AF και πολλα απο τα συστηματα του φλας. Με λιγα λογια νοιvθω τον φακο πολυ καλα και δεν εχω προβλημα, αλλα ειναι αυτονομο κομματι και οχι συνολο. Δεν συνεργαζεται με το auto focus για γρηγορες ληψεις ουτε με το Nikon creative lighting system( NCLS) του SB 600.
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Θα το ξαναδοκιμασω το neat image μπας και καταλαβω πως δουλευει γιατι ειμαι και "στουρνος" στα κομπιουτεριστικα. |
|
|||
|
|||
![]()
εγω στην θεση σου θα εδινα χρηματα για καλυτερο φακο...ολα τα σωματα πανω κατω το ιδιο ειναι.
ο φακος και το φλας κανουν την διαφορα... -------------------------------------------------------------- δοκιμασε και το NoiseNinjaPlugin συνεργαζετε με το SC4(photoshop) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|