|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Φυσικα και θα τον προλαβει..ηδη ειναι πολυ ομορφο. Μονο τα γρασιδια δεν θα ειναι ετοιμα και αυτα συνηθως καθυστερουν την ολοκληρωση ενος layout.
Aντρεα, μια συμβουλη και αν θες ακουσε με.. μην βαλεις ψαρια ακομα. Χωρις το αγχος των ζωντανων μπορεις να φουλαρεις σε CO2 και λιπανση και να μην ανησυχεις αν θα σκασουν οι γαριδες ή τα ψαρακια. Ετσι θα αποφυγεις τις πολλες αλγες και θα μπορεις να μετρας με ακριβεια και τα ΝΟ3 και ΡΟ4 γιατι τα ζωντανα με τα αποβλητα τους και με το ταισμα προσθετουν σε αυτα τα 2 στοιχεια. Επισης αν δεν υπαρχουν ζωντανα μεσα το χαλικι και η αμμος δεν θα ανακατευτουν σχεδον καθολου, τα γρασιδια και οι μος θα παραμεινουν ολα στη θεση τους. Αν προσθεσεις τα ψαρια 5-6 μερες πριν την φωτογραφιση, ο,τι ειδος κοπαδοψαρου και να βαλεις θα κοπαδιαζει εντονα. Αν περασουν 7 μερες μετα συνηθιζουν το χωρο και "σπαει" το κοπαδι. Αν τα βαλεις παλι τελευταια στιγμη, θα ειναι τρομαγμενα και ωχρα και θα κρυβονται. Αυτο με τα ψαρια ειναι ενα κολπο που το εφαρμοζουν σχεδον ολοι οι γνωστοι aquascapers και γι αυτο βλεπουμε τα νεον στις φωτος ετσι συμπαγη κοπαδιασμενα. Ενα αλλο κολπο με τα ξυλα ειναι να τα βγαλεις και να τα βαλεις σε ενα βαρελι να βυθιστουν. Στο μεταξυ μπορεις να φυτεψεις τα φυτα με ευκολια και μετα απο 20-40 μερες που τα φυτα θα εχουν μεγαλωσει και πυκνωσει, να βαλεις τις ριζες αναμεσα τους. Τοτε οι ριζες θα ειναι πεντακαθαρες και χωρις αλγες και τα φυτα θα τις "αγκαλιασουν" δινοντας ακομα πιο φυσικη οψη ![]() Θελει υπομονη το aquascaping ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολύ καλό αντρέα
![]() ![]() θέλω και τις λεπτομέρειες της πατέντας με το co2. |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον εχω ενα κυκλοφορητη απο το θαλασσινο που μου τον εδωσε ο φιλος κωστας και τον ευχαριστω.απο κατω προσαρμοσα μετρητη ροης απο υδροψυξη υπολογιστη ο οποιος στη ακρη ειχε θεση αισθητηρα για θερμοκρασια που τον εβγαλα και εβαλα την παροχη του διοξειδιου.ετσι τραβαει νερο σπαει η φυσαλιδα του διοξειδιου και ο κυκλοφορητης την πεταει με μορφη συννεφου στο νερου αλλα παρα πολυ ψιλη.τι εκατσα και εκανα ε! σκεψου ομως γιαννη 2 μερες λειτουργει και μου εριξε το ph σφαιρα αρα κανει καλη δουλεια.τα φυτακια το εκτιμουν δεοντως.
|
|
||||
|
||||
![]()
ειναι καλα αυτα τα συστηματα αλλα ειναι θολο το νερο......
|
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον επανερχομαι στο θεμα μου.το ενυδρειο εχει γεμισει πρασινη αλγη τριχοειδης.μου εφερες ο φιλος j.p γιαννης λιπασματακια.οποτε εχω
νιτρικο καλιο φωσφορικο καλιο θειικο καλιο greenzit για ιχνοστοιχεια σιδηρο seachem καλιο seachem θελω βοηθεια λοιπον λιγο με το εβδομαδιαιο προγραμμα λιπανσης,τις δοσολογιες και την μετρηση των κουταλιων.1/4 του κουταλιου δεν ξερω ποσο ειναι;;;να το βαζω καπου και να το σπαω στα τεσσερα την σκονη και να προσθετω το ενα μερος;;παραδειγμα λεω ετσι.εκανα μονος μου ενα προγραμμα και βρηκα οτι πρεπει να προσθετω 1/4 νιτρικα και 1/8 φωσφορικα του κουταλιου.το ενυδρειο ειναι 100 λιτρα μικτα φωτισμο εχω 2 τ5 συνολο 90 watt με ανακλαστηρες που αναβουν 9 ωρες ημερησιως και διοξειδιο 120-160 φυσσαλιδες το λεπτο.καποια απο τα φυτα μου εχουν παρει την κατιουσα.σαπισματα φουλ.α να προσθεσω οτι αφαιρεθηκε το εσωτερικο φιλτρο και εβαλα ενα εξωτερικο eheim 2222 500 λιτρα την ωρα και ο κυκλοφορητης που σπαει τις φυσσαλιδες ειναι 700 λιτρα την ωρα.απο κυκλογορια γενικα ειμαι καλα.για βοηθηστε ρε παιδια λιγο να βγαλουμε μια ακρη.το βραδυ θα κανω και τεστα κια για νιτρικα να δουμε τι παιζει. |
|
|||
|
|||
![]()
Νομιζω οτι αυτο ψαχνεις: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38557
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
240lt χαμηλων απαιτησεων | Roussaks | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 28 | 28-10-10 23:31 |
Βιντεο-ενυδρειο χαμηλων απαιτησεων φουλ φυτεμενο ! | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 06-10-10 12:23 |
Αρχη για ενυδρειο υψηλων απαιτησεων. | Μίμης | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 36 | 10-07-10 10:57 |
λαμπες για φυτεμενο χαμηλων απαιτησεων | platy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 30-01-10 22:42 |