|
Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) Μελανοταινίες, "blue eyes" |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Θα επιμεινω οτι μαλλον δεν ειναι αυγα ψαριων. Δεν ειναι λογικο να φαινονται τοσο εντονα τα αυγα με φωτο απο το κινητο!. Τα ψαρια στη φυση συνηθως προσπαθουν να κρυψουν τα αυγα τους αναμεσα στα φυτα και οχι να τα εκθεσουν σε καιροσκοπους που θα τα εντοπισουν και θα τα φανε.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ευχομαι να κανεις λαθος(αν και οσο συγκρινω τις φωτο με τα αυγα στο ενυδρειο εχω αρχισει και πιστευω οτι ειναι οντως απο τις γαριδες).Αν και ηταν καπως κρυμμενα μεσα στην μοςς(εγω την ψιλοτραβηξα για να διακρινω καλυτερα και μαλιστα καποια πεσανε κατω.)Μηπως γνωριζεις Αλεξανδρε την αιτια για την αποβολη των αυγων της γαριδας;(μηπως δεν γονιμοποιηθηκαν ![]() Δημητρη ευχαριστω για την φωτογραφια.
|
|||
|
|||
![]()
Απο τη στιγμη που τα κατεβαζει στα ποδια της η γαριδα, ειναι 100% γονιμοποιημενα. Απλα συμβαινει μερικες φορες σε απειρες νεαρες μητερες-γαριδες να μην επιμελουνται αρκετα και να μην οξυγονωνουν συνεχως τα αυγα οπως πρεπει και ειτε να χανουν μερικα, ειτε να πιανουν μυκητα οποτε ξεφορτωνεται ολα τα αυγα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εφοσον δεν εχουμε σαφη εικονα (καθαρη φωτο) μπορει να ειναι ειτε το ενα ειτε το αλλο,γι αυτο σε παρεπεμψα στις φωτογραφιες για να εχεις ενα μετρο συγκρισης με τα αυγα του δικου σου ενυδρειου.
Παντως αν εχεις κανα αδειο ενυδρειο,ακομα και εναν μεγαλο καθαρο κουβα,δεν χανεις τιποτα να κανεις μια δοκιμη με νερο του ενυδρειου σου,ενα θερμοστατη και μια αεραντλια να δουλευει μεσα,το φιλτρο δεν ειναι απαραιτητο.
|
||||
|
||||
![]()
Θα το κανω Δημητρη και θα δειξει(εχω την εντυπωση οτι θα το κανω αδικα αλλα δεν εχω να χασω και τιποτα)
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεις οτι τα αυγα ειναι ασπρα ή ακομα χειροτερα εχουν χνουδι επανω μην το κανεις.Αλλα συνεχιζουν να ειναι μπεζ και σε καλη κατασταση κανε μια αποπειρα,προσοχη να μην βγουν τα αυγα απο το νερο.
|
||||
|
||||
![]()
Σημερα το μεσημερι εκατσα να αλλαξω νερο στο ενυδρειο.Πριν αρχισω να βγαζω νερο,εκατσα να καθαρισω 2-3 τουφες χmoss με οδοντοβουρτσα γιατι ειχαν λιγο τριχοειδη(βρισκονται 1-2 ποντους κατω απο την επιφανεια οποτε με τον φωτισμο που εχω ειναι λογικο).Ξαφνικα παρατηρω μεσα στην μοςς ενα διαφανες αυγο.Περνω τον φακο,ριχνω φως και βλεπω και αλλα δυο πιο περα,αλλα τρια πιο περα.Η χαρα μου απεριγραπτη.(Η φωτογραφια του Δημητρη πιο πανω,ειναι ενδεικτικη,οπως και αυτο που ειπε ο Αλεξανδρος οτι ειναι διαφανη και οτι δυσκολα τα παρατηρεις,πραγματικα ισχυει)Το θεμα τωρα ειναι οτι απο οσο ξερω πρεπει να τα βγαλω απο το κυριως ενυδρειο,αλλα δεν εχω που να τα βαλω.Μια δευτερη γυαλα που εχω,ειναι πιασμενη απο τα τετρα.Για να τα βαλω σε κουβα,δεν εχω τριτο θερμοστατη.Σκεφτομαι να τα βαλω στο 1ο διαμερισμα του εσωτερικου φιλτρου(εργοστασιακο φιλτρο),που εχω και τον θερμοστατη.Τι λετε,θα κανω πατατα(τουλαχιστον εκει θα τα επιβλεπω);;;Καμια αλλη γνωμη;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θανατος απο preacox | Γιαννης Μ5 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 19-10-10 12:47 |
Φουσκωμενη preacox | Γιαννης Μ5 | Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) | 8 | 17-09-10 10:38 |
Που εισαι preacox ? | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 02-12-05 03:38 |
preacox unbalanced ... | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 09-05-05 13:30 |
Melanotaenia preacox Τι έχει; | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 15-02-05 22:29 |