|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα στο να σου κάνει το πλυντήριο πλυντήριο.
|
|
||||
|
||||
![]()
την korallia την εχω στο 50λιτρο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά! Για να επιβεβαιώσω: είναι η κοράλια με τα 900l/ώρα αυτή που έχετε, ή υπάρχει καμμιά μικρότερη που δεν την έχω πάρει χαμπάρι;
|
|
||||
|
||||
![]()
Υποψιν οτι η αντλια λειτουργει πολυ διαφορετικα απο ενα κυκλοφορητη γιατι ο κυκλοφορητης διαχεει το νερο και δεν το στελνει σε δεσμη οπως η αντλια και ετσι δεν φαινεται η δυναμη του τοσο πολυ.
Παραδειγμα, εβαλα σε 400 λιτρα μια αντλια eheim compact 1002 (1000 λ/ω) και σηκωσε τσουναμι ενω με μια koralia 1 (1500 λ/ω, δινεται για ενυδρεια 100-180 λιτρα) δεν καταλαβαινα τη ροη παρα σαν ελαφρυ ρευμα σε ολο το ενυδρειο. Επισης εχουν μεγαλη διαφoρα στην καταναλωση ρευματος, που στο ετησιο μπατζετ του ενυδρειου φαινεται αρκετα αφου λειτουργουν 24/24 (η eheim 1002 ειναι 23 W και η koralia 1 ειναι 4.5 W) Νομιζω η nano (900 λ/ω) θα ειναι ΟΚ για πιο μικρα απο 100 λιτρα ενυδρεια. Ομως για φυτεμενο δεν ειμαι σιγουρο οτι θα λειτουγησει σωστα και μπορει να "γερνουν" τα φυτα
|
||||
|
||||
![]()
Για να καταλάβω: Η κοράλια είναι "κυκλοφορητής" και διαχέει τη ροή ενώ η eheim π.χ. είναι αντλία και στέλνει "δέσμη"; (ή τα έχω ανάποδα; )
¶ρα για τα 180λ θα πρότεινες μεγαλύτερη κοράλια απο τη νανο? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Αναλογα τη δυναμη κυκλοφοριας που θελει επιπλεον το καθε ενυδρειο. Δεν μπορει να καθοριστει με τις προδιαγραφες οπως "koralia 1 για 100-180 λιτρα" Εμενα η Koralia 1 κανει τη δουλεια που θελω σε 400 λιτρα. Θα διακινδυνέψω να πω οτι μια nano θα εκανε σε 200 λιτρα φυτεμενο και με προσεγμενη τοποθετηση να χτυπαει εξυπνα σε καποια πλευρα του ενυδρειου, χωρις να παρασερνει τα φυτα. Σε 200αρι ενυδρειο μου (1 μετρο) που ειχα ενα eheim 2026 (900λ/ω ονομαστικη ροη, υπολογιζω 600 πραγματικη με τις απωλειες απο υψος και βουλωμα υλικων) για να πετυχω ροη και στο βυθο και να μη γερνουν τα φυτα ειχα κανει τρυπες στο spraybar σε 45 μοιρες γωνια με τις κανονικες και ειχα πετυχει ελαφρα αναταραξη και κυκλοφορια παντου χωρις κυκλοφορητη εξτρα, εχωντας ηρεμη την επιφανεια και στην απεναντι μερια απο την εξοδο του φιλτρου, οπου φωλιαζαν τα γκουραμι που θελουν χαμηλη ροη. http://i225.photobucket.com/albums/d.../bP7110036.jpg Ποιο φιλτρο εχεις στο ενυδρειο? Μηπως πρεπει να ανακαλυψεις την αιτια που πεφτει η ροη τοσο γρηγορα απο βουλωμενους σωληνες? Αυτο το ειχα παθει οταν ειχα δοκιμασει να βαλω ψιλοτρυπο μπλε σφουγγαρι ως προφιλτρο γυρω απο το "ποτηρακι" της εισοδου του εξωτερικου φιλτρου.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ όλους. Θα δοκιμάσω και τη λύση του spraybar (γιατί τώρα έχω απλά την έξοδο του φίλτρου από το σωλήνα) και αν δε δω φως θα παω για κοραλια-νανο...
------------------------- Παράθεση:
Με έχει παιδέψει μήνες, δεν έχω μπορέσει να βρώ γιατί βουλώνουν τόσο γρήγορα οι σωλήνες... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquaman : 17-10-10 στις 09:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Η διαφορα ενός κυκλοφορητή από μία αντλία είναι αυτο που ειπε ο delta66...
Και για να το καταλαβεις καλυτερα δες τις φωτο... http://www.google.gr/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=801 Εδω ειναι ενας koralia, παρατηρησε το σημειο οπου βγαινει το νερο... Ειναι ετσι φτιαγνεμη ωστε να σπαει το νερο σε 8 διαφορετικα ρευματα, πεταει το νερο σαν ομπρελα δλδ... Ενω η αντλία http://www.google.gr/imgres?imgurl=h...1t:429,r:0,s:0 βγαζει το νερο ελευθερα προς μια κατευθυνση.. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Hydor Koralia 1 | lariseos | Κυκλοφορία | 12 | 25-11-08 13:19 |
koralia | stayros-1908 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 17-03-08 21:57 |
marea vs koralia | nikman | Κυκλοφορία | 5 | 07-06-07 17:58 |
Koralia 4 Mod | mmbuna | Κυκλοφορία | 6 | 18-04-07 00:00 |
Κυκλοφορητής | SaKreK | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 15-09-04 12:09 |