|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βεβαίως ξέρω κάποιους, τους γνώρισα εδώ μέσα. Αν διαβάσεις λίγο το φόρουμ θα τους βρείς και εσύ!!
![]() ![]() ![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και κατα την αποψη μου ουτε ο ασφαλεστερος (για ποιον ασφαλεστερος?), γιατι το στρωσιμο δεν χρειαζεται μονο αμμωνια. Απο τα "παραπροιοντα", τα περισσοτερα ειναι χρησιμα και αυτα που δεν ειναι μπορουμε να τα ελεγξουμε. Τα βακτηρια χρειζονται αμμωνια αλλα το ενυδρειο χρειαζεται και αλλα εκτος των βακτηριων για να στρωσει. Γιαυτο και ξαναλεω στην αποψη μου, οτι η υγρη αμμωνια δεν ειναι ο μονος και απολυτος τροπος στρωσιμος οπως υποστηριζεις. Φυσικα δεν επιμενω να την υιοθετησεις, αλλα πρεπει να ακουστει και η αλλη αποψη.
|
||||
|
||||
![]()
Σαφώς και δεν είναι ο μόνος.
![]() Δεν θα το πρότεινα όμως σε αρχάριο, καθώς η έλλειψη σωστής κρίσης μπορεί εύκολα να τον οδηγήσει είτε σε ελλειπή τροφοδοσία της βιολογίας (>θάνατος των αποικιών και καθυστέρηση ανάπτυξής τους) είτε σε υπερβολική ρίψη τροφής που η σήψη της μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ανάπτυξη παρασίτων (σκώληκες, νηματώδη, πλανάρια, κύκλωπες, ύδρες, κλπ) που είναι επικίνδυνα σε μεγάλους αριθμούς και συχνά δύσκολο να εκριζωθούν. Για να επιταχύνει ένας αρχάριος τη διαδικασία στρωσίματος, θα πρότεινα (αν και πάλι αυτό δεν είναι αναγκαίο) να μπολιάσει το φίλτρο του με έτοιμη βιολογία, όχι από το εμπόριο (τα σκευάσματα με έτοιμα βακτήρια δεν προσφέρουν ουσιαστικά ![]() ![]() Μην ξεχνάμε πως η ερώτηση έγινε από έναν καινούριο στο χόμπυ φίλο, καθώς και ότι το φόρουμ διαβάζεται τόσο από παλιούς όσο και από νέους χομπίστες, γι'αυτό πρέπει να δίνουμε σαφείς οδηγίες και τεχνικές ασφαλείς που δεν απευθύνονται μόνο σε έμπειρους όπως εσύ, φίλε delta66 ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο ασφαλεστερος τροπος ειναι να το αφησουμε να στρωσει μονο του το ενυδρειο, χωρις να κανουμε τιποτα. Ασφαλεια στον αρχαριο προσφερει μονο απο αποψης μετρησεων. Το ενυδρειο παει πισω χρονικα απο στρωσιμο στο υπολοιπο μερος του εκτος φιλτρου. Αυτο δεν προσφερει ασφαλεια στα ζωντανα που εισαγονται στο τελος, ιδιως αν ειναι βυθου. Ο ελεγχος της τροφης ειναι πανευκολος και τον δοκιμασα και ως αρχαριος. Απλα βαζεις λιγη τροφη και αν δεις μυκητα/μουχλα, την αφαιρεις. (εγω δεν ειδα ποτε) Ισα ισα να επιταχυνει τον κυκλο. Τα βακτηρια ετσι κι αλλιως υπαρχουν στο ενυδρειο. Η απολυτη σταθεροτητα της τιμης της αμμωνιας, τι προσφερει?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σ.Σ.: Χαίρομαι που γίνεται αυτός ο διάλογος, γιατί τον βρίσκω πολύ εποικοδομητικό, τόσο και για τους δυο μας, όσο και για όσους τον παρακολουθούν. Αυτός είναι ο σκοπός των fora. Ιδίως όμως σε θέματα βιολογίας του ενυδρείου, το έχω μελετήσει καλά. Πέρα από την όποια εμπειρία με τα ενυδρεία, η βιολογία και η οικολογία (σαν επιστήμη & κλάδος της βιολογίας) αποτελούν το χόμπυ μου από δεκαετίες, Τυχαίνει δε και οι σπουδές μου να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα αντικείμενα της μικροβιολογίας, της βιολογίας και της βιοχημείας. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ακούγονται οι γνώμες, αλλά το θέμα είναι ό,τι βγαίνει τελικά προς τα έξω να είναι όσο γίνεται πιο σωστό και αντικειμενικό. Γιατί μας διαβάζουν πολλοί. Επειδή ξέρω πως το forum το παρακολουθούν και βιολόγοι (έχω ήδη εντοπίσει κάποιους) θα ήταν καλό να πάρουν κι αυτοί θέση, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα προς όφελος όλων μας. |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν έχω πλέον το πρώτο μου ενυδρείο σε διαδικασία στρωσίματος. Έβαλα μέσα 1+2 ξιφοφόρους και μετρώ καθημερινά. Μην αρχίσετε τις αντιδικίες περί στρωσίματος με αμμωνία ή τροφή ή σκέτα ή απάνθρωπα ή ανθρωπινά pls
πχ τελευταία μέτρηση την 7η μέρα ήταν (Τα τεστ είναι της Sera) ph 7.5 NH4 0,5 mg/l NH3 0,009 mg/l NO2 0,3 mg/l Θερμοκρασία 25,5 oC Φωτισμός 9-10 ώρες την μέρα 16:00 με 00:00 μετά από αυτή την μέτρηση έκανα 50% αλλαγή νερού. ![]() Τα ψαράκια φαίνονται δραστήρια και τα ταϊζω 2 φορές την μέρα με 2-3 φιλαράκια γενικής τροφής / άτομο από φυτά μόνο κερατόφυλλο και σκοπεύω να αγοράσω moss Τα βότσαλα είναι βρασμένα θαλασσινά Ερωτήσεις: Τι πιθανότητες έχω να έχω άμεσα εγκυμοσύνες ? Έχω αγοράσει 1 καρύδα για decor. το λευκό κομμάτι να το ξύσω ? πως τις βάζουμε ? Εάν από εδώ και πέρα αλλάζω κάθε 3-4 μέρες 30% το νερό, για να μειώνω τις επικίνδυνες τιμές θα είμαι σχετικά εντάξει ? ή θα καθυστερώ τον χρόνο στρωσίματος ? Δείτε το video pls αυτό το θηλυκό με την μαύρη ουρά έχει ειδικό όνομα ? http://www.youtube.com/watch?v=-ZG8sfDb3bA |
![]() |
Tags |
αρχαριος |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
«Τους μονομάχους τους κρατάμε μόνους τους», μύθος? | Tolis | Bettas | 52 | 20-01-15 00:14 |
Αρχι-αρχάριος | Hydrus | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 14-09-10 00:06 |
Αποριες αρχάριου. | liakosmrm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 31-01-10 23:46 |
Αρχάριος με 33 lt | tass | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 15 | 30-10-09 13:04 |