Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ελλάδα και Ευρώπη > Ψάρια και φυτά Ελλάδας και Ευρώπης

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 10-10-10, 16:07
Το avatar του χρήστη beat89
beat89 Ο χρήστης beat89 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-01-2009
Περιοχή: Ολλανδία
Μηνύματα: 1.451
Προεπιλογή

Αφού είναι προστατευόμενο είδος υπό εξαφάνιση δεν είναι παράνομο να το περνούμε απο την φύση;
Μη τρέχουμε κ δεν φτάνουμε αργότερα.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 10-10-10, 16:21
Το avatar του χρήστη kiriles
kiriles Ο χρήστης kiriles δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 30-09-2010
Περιοχή: Ρόδος-Αθήνα
Μηνύματα: 201
Προεπιλογή

για να ειμαι ειλικρινης δεν ειναι και εντελως νομιμο αλλα ........ σε συγκεκριμενα σημεια στη ροδο λογω της ανθρωπινης παρεμβασης-ρυπανσης και της ξηρασιας η απομακρυνση των ψαριων απο τα επικινδυνα μερη ειναι σωτήρια!
__________________
medicus curat , deus sanat .
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 10-10-10, 23:41
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beat89 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αφού είναι προστατευόμενο είδος υπό εξαφάνιση δεν είναι παράνομο να το περνούμε απο την φύση;
Μη τρέχουμε κ δεν φτάνουμε αργότερα.
Ειμαι φανατικα υπερ της διατηρησης ελληνικων ειδων (μονο να μην βρισκονται κατω υπο ιδιαιτερο καθεστως προστασιας λογω εξαφανισης).
Τι ισχυει εδω?
Απο οτι βλεπω στη red list ειναι υπο επιτηρηση ως Vulnerable.
Conservation Actions: Listed in the Annex II of the European Union Habitats Directive and is protected by a Presidential Decree No 67/1981 of the Greek State. It has been the focus of a European Union Life Project.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 10-10-10, 23:52
Το avatar του χρήστη beat89
beat89 Ο χρήστης beat89 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-01-2009
Περιοχή: Ολλανδία
Μηνύματα: 1.451
Προεπιλογή

Το θέμα ειναι ότι είναι υπό προστασία επειδη βγήκε μια απόφαση ή γίνεται κάτι για την προστασία του;
Κ δεν νομίζω να είναι υπό εξαφάνιση επειδή πιάνεται για ενυδρείο αλλά λόγω του ότι ο άνθρωπος έχει καταστρέψει τους βιότοπους τους.
Αυτό που μπορούμε να κανουμε εμεις πάντως είναι να μην το πιάνουμε απο τη φύση αλλά να το περνούμε από αναπαραγωγής άλλων χομπυστων όπως ο fishme1.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 11-10-10, 00:12
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beat89 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το θέμα ειναι ότι είναι υπό προστασία επειδη βγήκε μια απόφαση ή γίνεται κάτι για την προστασία του;
Κ δεν νομίζω να είναι υπό εξαφάνιση επειδή πιάνεται για ενυδρείο αλλά λόγω του ότι ο άνθρωπος έχει καταστρέψει τους βιότοπους τους.
Αυτό που μπορούμε να κανουμε εμεις πάντως είναι να μην το πιάνουμε απο τη φύση αλλά να το περνούμε από αναπαραγωγής άλλων χομπυστων όπως ο fishme1.
Η αναφορα εγινε γιατι ειπε "περισυνελεξα στην Ροδο 5 ατομα".
Οσο για το τι κανουν για την προστασια του, δεν μπορουμε να ξερουμε ουτε να προδικαζουμε το αποτελεσμα.
Απο επικοινωνια που ειχα για παρομοιο θεμα με τη λεκτορα του ΑΠΘ και συνεργατη του fishbase.org Δημητρα Μπομπορη ειχα την εξης απαντηση,

Παράθεση:
Χαιρεται.
Σας βρηκα μεσω του http://www.fishbase.gr και του http://ichthyology.bio.auth.gr/
Ειμαι ενας ενυδρειοφιλος που ειμαι απλο μελος και παρακολουθω ενα φορουμ σχετικο με ενυδρεια.
Τις δυο τελευταιες μερες αναπτυχθηκε μια διαμαχη με αφορμη τη περισυλλογη 20 ατομων γονου ενος ψαριου στην Αλεξανδρουπολη απο περιοχη που απειληται με μολυνση κλπ.
Τα ψαρακια ηταν σε γουρνες που ειχαν αποκοπει απο το ποταμι, με πολυ πιθανο αποτελεσμα το θανατο τους.
Ο φιλος συνχομπιστας τα περισυνελλεξε με σκοπο να προσομοιωσει (οσο μπορει να γινει κατι τετοιο σε κλειστο συστημα) τον βιοτοπο τους σε χημεια νερου, θερμοκρασια και περιβαλλον και αν μπορεσει να τα μεγαλωσει τοσο οσο να μπορει να τα αφησει στον κυριως ποταμο.
Υπηρξαν αντιδρασεις απο αλλους χομπιστες οτι επεμβαινει στη φυση κλπ
Ο ιδιος επιβεβαιωσε οτι η περιοχη απειλειται με οικολογικη καταστροφη και τα ψαρακια ηταν καταδικασμενα.
Μπορειτε εσεις να μου δωσετε την εγκυρη αποψη σας, αν επιτρεπεται να γινεται μια τετοια κινηση και αν μπορει ενας χομπιστας (με την καταλληλη υποδομη και γνωση) να βοηθησει σε τετοιες καταστασεις ισως και ειδη που απειλουνται με εξαφανιση.
Πως θα μπορουσε αληθεια να βοηθησει ενας ενυδρειοφιλος?
Αν γινεται να κοινοποιησω την θεση σας στο φορουμ με καποιο τροπο, θα ηταν χρησιμο ή αν θελετε μπορειτε να στειλετε ενα μηνυμα εσεις ή καποιος βοηθος σας, στο φορουμ.
Το θεμα βρισκεται εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25733
Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση οποια και αν ειναι.
Με εκτιμηση
Σπυρος Δελτα (delta66).


Σπυρο για να πάρει κανείς επίσημη θέση και να μπορεί να τεκμηριώσει την άποψή του θα πρέπει να είναι γνώστης όλων των γεγονότων και κυρίως της κατάστασης που επικρατεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Φυσικά το σημαντικότερο είναι να γνωρίζει κανείς το είδος του ψαριού, την κατάσταση του πληθυσμού του (τοπικά και σε επίπεδο χώρας), τους κινδύνους που πιθανόν διατρέχει και από τι απειλείται. Μη γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά δεν μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένο. Αν πρόκειται για το κουνουπόψαρο που αναφέρεται στην ιστοσελίδα που μου έστειλες φυσικά και δεν αξίζει ο κόπος να το συζητάμε. Αν πρόκειται για γόνο καποιου ενδειμικού είδους φυσικά και οι χειρισμοί πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και κάτω από συγκεκριμένη καθοδήση. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι τέτοιες ενέργεις πρέπει να γίνονται αποσπασματικά και χωρίς σχεδιασμό. Εναλλακτικά ο φίλος σου θα μπορούσε να πάρει το γόνο και να τον μεταφέρει στο ποτάμι απ΄οπου λεει ότι είχαν αποκοπεί αυτές οι νερολακούβες και να τα επελευθερώσει σε πιο ασφαλές περιβαλλον, στο φυσικό τους σύστημα. Είμαι ομως απόλυτα κατηγορηματική ότι δεν μπορούμε να αποκόβουμε ολόκληρο τον πληθυσμό από ένα σύστημα για να τον μεταφέρουμε σε ενυδρείο.
Φιλικά
Δήμητρα
Σιγουρα ο συλλογος θα εχει κι αλλες πληροφοριες για τη νομιμοτητα διατηρησης του συγκεκριμενου ψαριου και θα μας λυσει τις αποριες.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 11-10-10, 00:33
Το avatar του χρήστη fishme1
fishme1 Ο χρήστης fishme1 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 24-11-2006
Περιοχή: νεαπολη-νικαια
Μηνύματα: 1.163
Προεπιλογή

λογικα παρανομα τα εχω στο ενυδρειο αν και ποσως με ενδιαφερουν οι κανονισμοι ενος κρατους που παρανομει σε περιβαλλοντικα θεματα εις βαρος των πολιτων του και του ιδιου του περιβαλλοντος

οταν σταματησουν και οι αλογιστες γεωτρησεις για να μενει και νερο ωστε να κυλα και επιφανειακα αντι να ξερενονται οι κοιτες των ποταμων σε ενα νησι που καθε καλοκαιρι πρεπει να συντηρησει ενα καρο τουριστες (καποτε τουλαχιστον) το ξανασυζηταμε

αναπαραγωγη τουλαχιστον σε επιπεδο χομπυ μαλλον δεν εχει ξαναγινει και για να γινει κατι ωστε να διαδοθει το ειδος μεσω χομπυστων θα πρεπει να μαζευτουν μερικα ατομα να εχουμε συνολο καμια 100αρια ψαρια και να αρχισουμε την διαδικασια

εγω καταφερα και μεγαλωσα δυο ατομα και μεχρι να βρω το πως εχασα πολυ γονο
__________________


διαθετω καλλιεργειες ζωντανων τροφων για τα μελη του πανελληνιου συλλογου φιλων του ενυδρειου
Νικος
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 11-10-10, 01:44
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-01-2006
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Μηνύματα: 11.341
Προεπιλογή

μακαρι να υπαρξουν συντονισμενες ενεργειες (αμφιβαλλω λιγο γιαυτο) ωστε να μη χαθει το ειδος.
ευχομαι ομως πραγματικα...επειδη ξερουμε σε ποια χωρα ζουμε, ανθρωποι με γνωση και πειρα να αποτολμησουν την αναπαραγωγη του ειδους σε ενυδρεια...γιατι ισως πολυ συντομα να μπορουμε να αντικρυζουμε τα ψαρακια αυτα μονο πισω απο το τζαμι στο σαλονι μας.

υ.γ. η κυρια Δημητρα τα λεει πολυ καλα. αν ετυχε και παρακολουθησε το ποστ εχει πλεον και ολες τις πληροφοριες που ζητησε.
__________________

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 11-10-10 στις 15:29
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αναπαραγωγη Δισκων Pritanis Δίσκοι 85 09-03-22 10:16
αναπαραγωγη κοι.πως;;; asteris_veroia Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) 5 22-05-08 13:40
Αναπαραγωγη LDA 25? netblues Γατόψαρα Ν. Αμερικής 11 25-06-07 10:08
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ KOI kingelvis Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) 12 13-06-07 07:36
αναπαραγωγη deMetrIs Bettas 15 10-10-05 23:36

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:59.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,05179 seconds with 13 queries