|
|
|||
|
|||
![]()
Το ευχομαι να μην παθουν τιποτα. Απο αναταραξη ειμαι οκ πιστευω γιατι εχω ενα μικρο diy καταρακτη και επεισης και αεραντλια και δεν νομιζω να ειναι ευκολο να πιασει παγο η επιφανεια! Παντος τωρα που γυρισα απο την δουλεια τα ειδα να κυνηγιουντε οποτε δεν εχουν προβλημα ακομα.....θα διξει ο χρονος!
|
|
||||
|
||||
![]()
Για το χειμώνα κράτησε το ένα από τα δύο, με περισσότερη προτίμηση στην αεραντλία. Αν θέλεις ομως ανέβασέ την λίγο πιο ψηλά από τον βυθό, προς το μέσο του ενυδρείου. Είναι ενυδρείο, επομένως δεν τείθεται θέμα διαφορετικότητας στη θερμοκρασία επιφάνειας και πυθμένα του ενυδρείου.
Καλά, εκεί που διαμένεις τί θερμοκρασίες έχετε κατά την πιο κρύα περίοδο? Έχεις κάλυψη από πάνω?
|
||||
|
||||
![]()
Η δική μου εμπειρία (έχω χρόνια γλαστρολίμνες με χρυσόψαρα) λέει πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Μόνο που κάτω από τους 14 βαθμούς δεν μπορούν να χωνέψουν την τροφή γι αυτό δεν ταΐζουμε. Τον χειμώνα θα πέσουν σε ημιχειμέρια νάρκη. Απλά δεν τα ενοχλούμε. Σ΄ εμένα πάντως και πάγο που έπιασε επάνω δεν είχαν πρόβλημα. Τι χειμώνα να έχετε στην Αθήνα ... εμείς να δεις χειμώνες που περνάμε! ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
..με αχνιστό κρασί* μπροστά στο τζάκι και χιόνια έξω.
![]() ![]() ![]() *Θυμάμαι ακόμα αυτή σου την εικόνα που μας έδωσες πέρυσι.
|
||||
|
||||
![]()
Κοπιάστε όποτε θέλετε να σας κεράσω!!!
![]() Αυτή τη στιγμή φυσάει έξω ένα αεράκι που σε κάνει να κλείνεις την ζακέτα να αναρηγείς και να λες "έπρεπε να πάρω το μπουφάν". Χιόνι δεν έχουμε ακόμα αλλά δεν θ΄αργήσει κι αυτό ... κατά πως φαίνεται!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εβαζε θερμομονωτικο πατο και καλυπτε τα τζαμια με μονωτικα υλικα (φελιζολ κλπ), συν για ασφαλεια ενα θερμαντηρα ρυθμιζομενο στην κατωτερη επιτρεπτη θερμοκρασια πχ 10-14C, θα γινοταν δουλεια χωρις μεγαλη σπαταλη ρευματος?
|
|||
|
|||
![]()
Ωραια θα απομονωσω τον καταρακτη και θα βαλω την εξοδο του φιλτρου μεσα στο νερο να κανει μικρη αναταραξη. Για την αεραντλια ολα οκ καταλαβα!
Σημερα η θερμοκρασια εφτασε τους 14 βαθμους αλλα το βραδυ το θερμομετρο δειχνει και πιο κατω, το βλεπω απο την μνηνη που εχει! Γενικοτερα πιστευω οτι κατω απο 0 δεν θα φτασει 4-8 βαθμους πιστευω θα κειμενετε. Απο πανω δεν εχω τιποτα μιας και εχω δρακενες διαφορα φυτα επιφανειας και υδροφιλα. Σκεφτηκα αυτο που ειπε ο delta να τυλιξω γυρω γυρω το ενυδρειο με φελιζολ dow το μπλε το σκληρο για να προστατευεται εστω και να το σκεπασω απο πανω με ενα χοντρο διαφανο ναυλον. Θα κανει δουλεια? Λουσι περιττο να σου πω οτι οι σποροι που μου εστειλες τις νυμφεας εχουν πεταξει παρα πολλοι φυλλο και τα εχω φυτεψει σε μια ψηλη γλαστρα με χωμα κατω και ψηλο χαλικι απο πανω! Θα τα βαλω μεσα στο σπιτι ομως για να τα αναπτυξω για το καλοκαιρι. Θα τους βαλω και μια μικρη λαμπα για υποτιποδεις φωτισμο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
προετοιμασια για γεννα ή θανατος..?? | platy | Σαλιγκάρια | 7 | 03-01-10 21:27 |
προετοιμασια 25λιτρου | platy | Bettas | 28 | 27-12-09 22:54 |
προετοιμασια για νεο ενυδρείο | μαρινα | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 05-02-07 00:09 |