|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ!!! εχω κανει κι εγω την παραγγελεια μου
![]()
|
||||
|
||||
![]()
αντε καλα αποτελεσματα πανο.εγω τα τρεχω 3 μηνες και και δεν εχουν πεσει καθολου.οσο για τα κοραλλακια ειδες φωτο απο το δικο μου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σε 3 μηνες ειχαμε ηδη πολυ μεγαλη πτωση στα αλλα λεντ...οποτε αφου δε παρατηρησες κατι στο 3μηνο νομιζω πως εχουμε ελπιδες...
![]() θα επιστρατευσω τα μαστορια της θεσσαλονικης γιατι εγω μαλλον θα βαλω φωτια το σπιτι ![]() ![]() και αν πανε καλα θα αντικαταστησω το φωτισμο απο ΟΛΑ τα ενυδρεια με λεντ.
|
||||
|
||||
![]()
Παρατηρώ ότι τα led τα βάζετε σε θαλασσινά ενυδρεία ...μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε φυτεμένα; και αν ναι, τι αναλογία σε watt βάζουμε γιατί αν έχω καταλάβει καλά η ταινία του μέτρου είναι 4,8 watts.¶ρα η αναλογία λίτρο και watt εδώ δεν ισχύει γιατί αλλιώς θα χρειαστούμε σε ένα ενυδρείο του ενός μέτρου και 100 litra στήλη νερού 20 μέτρα ταινία led.
|
|
||||
|
||||
![]()
o chrisx τα εβαλε και σε γλυκο ενυδρειο.τα ιδια βαττ αλλα αδιαβροχα.διαβσε λιγο την αρχη απο το ποστ του και θα καταλαβεις.τωρα για αποδοση στα φυτα του θα σου πει ο ιδιος τι βλεπει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Φουντώνει η μάχη: Τ5 Vs Led!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
3m x Ταινία led αδιάβροχη 4.8watt χρώμα ΛΕΥΚΟ 2m x Ταινία led αδιάβροχη 4.8watt χρώμα ΖΕΣΤΟ ΛΕΥΚΟ H αναλογία watt ανά λίτρο δεν ισχύει, τουλάχιστον όπως την γνωρίζουμε. Σκέφθηκα ότι αφού το φως το οποίο μου δίνανε 2 φωτιστικά weipro είναι αρκετό για το θαλασσινό, κάτι αντίστοιχο θα με ικανοποιούσε και στο φυτεμένο (Τυπικά βέβαια θα έπρεπε να έχω περίπου 6m και όχι 5m). Όταν τα τοποθέτησα είδα ότι το φως ήταν επαρκές για τις ανάγκες του ενυδρείου. Τα φυτά είναι ανούμπιες, βαλισνέριες, ροτάλα, μπλυξα, καμπομπα κλπ δεν θα έλεγα ότι είναι υψηλών απαιτήσεων, ενώ σήμερα περίπου ένα μήνα αργότερα, τα φυτά αναπτύσσονται με κανονικούς ρυθμούς. Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Αν ο Chrisx είδε διαφορά στα φυτά του η τα φυτά του είναι στα ίδια καλά επίπεδα με τις T5 εμένα προσωπικά με ικανοποιεί γιατί μην ξεχνάμε και τον παράγοντα οικονομία.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ίσως τα Led για λευκό και μπλέ σε reef και τα άλλα φάσματα (super actinic- και ροζ ) με Τ5.. Συμφωνώ μαζί σου, ότι μόνο τα σκληρά κοράλια έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις ενώ τα μαλακά καλύπτονται άνετα με Led. Το σύγουρο είναι ότι οι βιομηχανίες των Τ5 θα ισχυρίζονται ότι κάνουν καλύτερη δουλειά γιατί είναι πολύ μεγάλα τα οικονομικά συμφέροντα. Ίσως να πρέπει να πειραματιστώ σε ένα fish only (που δεν ξέρω τι να το κάνω) να το κάνω reef και να δω τι θα γίνει μόνο με Led. ![]() Γιατί 8 x 54= 432W κάνω τη ΔΕΗ πλούσια. Αυτός είναι ο μόνος παράγοντας που μας ενδιαφέρει. Αν τα Led κατανάλωναν όσο οι Τ5, δεν θα την "έψαχνε" κανείς.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φωτισμος led weipro και μειωση αποδοσης λεντ. | Πάνος | Φωτισμός | 63 | 03-10-10 12:14 |
αδιαθεσία μετά από αλλαγή νερού και προσθήκη diy | Μίμης | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 14-06-09 21:53 |
Αντιχλώριο - προσθήκη κατά την αλλαγή νερού; | Strahos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 21-02-06 17:59 |