|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η καρδια πρωτοχρησιμοποιηθηκε αν δεν κανω λαθος απο τον Bleher σαν λυση εκτακτη αναγκης οταν μετεφερε δισκους ,αν δεν κανω λαθος , λογω ελλειψης τροφης και συστηνετε να μην χρησιμοποιητε τοσο ....γιατι απλα δεν υπαρχει στον βιοτοπο τους !!!
καπου τα διαβασα αυτα ....α εδω αλλα δεν ειναι λογικο ; αφου δεν θα πεσει κανα μοσχαρι στον αμαζονιο, να κομματιαστει και να μεινει η καρδια για να φαγωθει !!! Εχετε κανει ποτε το πειραμα οι κατοχοι δισκων να βαλετε ενα κομματακι καρδια στο ενα χερι και τροφη καλης ποιοτητας στο αλλο να δειτε πιο θα διαλεξουν οι ιδιιοι οι δισκοι;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Oταν ξεπάγωνε και την έριχνα στο ενυδρείο γινόταν πανικός. Αλλά όπως προείπα μπορεί να δημιουργήσει πεπτικά προβλήματα. ------------------------- Παράθεση:
Oλα τα υπόλοιπα συστατικά είναι φρούτα και λαχανικά. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χαραμάδας : 04-10-10 στις 14:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι δεν το γνωριζα ... αφου δεν λετε και σεις μειγμα !!! Λεω και γω !!
|
||||
|
||||
![]()
κατεψυγμενο bloodworms μπορουμε να ταιζουμε σε καθημερινη βαση; γνωριζει καποιος;
|
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνα με πολλους τα σκουληκια ειναι επικινδυνα να μεταφερουν παρασιτα στο ενυδρειο.....Καλο ειναι με μετρο.....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
βλέπεις απο το 148 ποστ ( το βιντεο )και κατω ο ίδιος είναι ο Μπάμπης που εχει και το theking.gr απο τους καλους χομπιστες στην Ελλαδα |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω για τα σκουλικια, αν και μερικοι τα χρησιμοποιουν χωρις προβλημα,
διοτι εγω ειχα προβκηματα. Η καρδια σε μακροχρονια χρηση δεν δημιουργει προβληματα στους δισκους (A. SOH), παντα με σωστη χρηση σε περιεκτικοτητα και ταισματα. Πιθανοτατα η χρηση καρδιας γαλοπουλας να ηταν πιο ενδεδειγμενη σε σχεση με αυτη του μοσχαριου αλλα φανταστειτε ποσες καρδιες γαλοπουλας κανουν μια μοσχαριου, παντως ειναι για εμενα καλυτερη ειδικα σε συγκεκριμενη ηλικια. |
|
||||
|
||||
![]()
Η απαντηση στην αρχικη ερωτηση του Τολη ειναι για να "τουμπανιασουμε" ... Πραγματικα εκτοξευει την αναπτυξη τους αλλα δεν ειναι σαν τα αναβολικα που παιρνουν οι ανθρωποι που οταν τα σταματησουν ξεφουσκωνουν - το διαπυστωσα με την τακτικη trial and error by 59! Αυτο που παρατηρησα επισης ειναι οτι παρολο που ο δικος μου δεν ειχε φαει καρδια ποτε παρα μονο γαριδες με αρακα και λαχανικα εκτος οτι τη δεχτηκε με ενθουσιασμο και ας ειναι 9 μηνων ... μεγαλωσε ακομα περισσοτερο και ορισμενες "αδυναμιες" μορφολογικα δειχνουν οτι "καλυφτηκαν" ...
![]() Οπως σε καθε θεμα ξεφευγουμε ![]() ![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Να ζητησω προκαταβολικα συγνωμη που εγω ενας αρχαριος θα εκφρασω την αποψη μου σε ενα τοσο ιδιαιτερο θεμα ιδικα οταν μιλουν ανθρωποι με τοσο μεγαλη εμπιρια
Εμενα το ολο θεμα μου προκαλεσε παραξενες σκεψεις ![]() αφου το ζητουμενο σε ενα ενυδρειο ειναι να δωσουμε στο ψαρι το φυσικο του περιβαλον ωστε να αναπτυχθει φυσικα ..... η μηπως δεν ειναι ? για ποιο λογο να το ντοπαρουμε ?? ειναι δυνατο στην φυση του να βρει αυτη τη τρωφη ? δεν νομηζω οποτε το σωστο για μενα θα ηταν να το ταισουμε οτι θα εβρησκε στη φυση του και να του διμιουργησουμε τις προυποθεσεις ωστε να εχει μια καλη αναπτυξη ..... το ψαρι μας ,το αυτοκινητο μας δεν ειναι η προεκταση του ... <<εγω >> μας ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Tο τουμπανιασμα εγκυμονει κινδυνους αν δεν γινεται σωστα.
Ξερουμε ολοι οτι δεν ειναι μονο η μοσχαροκαρδια, που συμφωνω με αυτο που ειπε ο Δημητρης 21, αλλα και τα επιπλεον <<προσθετα>> που χρησιμοποιουντε απο τους εκτροφεις. Εξαρταται τι θελει καποιος χομπιστας. Αν θελω να κατεβασω ψαρι σε διαγωνισμο η αν θελω να το μεγαλωσω απλα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δε ντοπαρονται ετσι τα ψαρια ... συνηθως χρησιμοποιουνται ορμονες (οπως πχ τεστοστερονη) που εκτος των αλλων κανουν κακο στην υγεια του, την αναπαραγωγικη του ικανοτητα κοκ! Το καθε ψαρι οπως λες δε θα πρεπει να ειναι προεκταση του εγω μας ... αλλα ειμαστε υπευθυνοι για αυτο ... η σωστη διατροφη και οι παραμετροι στο νερο ειναι απο τα πιο σημαντικα και ειναι στο χερι ολων μας! ![]() Ετσι ψαχνοντας ... βρισκουμε τι τους κανει καλο (μιλαω και για μακροπροθεσμα) ... στη φυση οπου ζουν οι δισκοι δεν υπαρχει αρτεμια ουτε θαλασσινη γαριδα ουτε υποθετω αρακας ... αλλα παραπλησια που εδω ειναι πολυ δυσκολο να βρεθουν ... Οσο αφορα το θεμα "καρδια" αν δε κανει κακο μακροπροθεσμα στα ψαρια μας (ο Soh το υποστηριζει) προσωπικα δε θα διστασω να τους δωσω ... με την παραπανω λογικη! Φυσικα χρειαζεται μεγαλο πληθος τροφων ωστε να "παιρνουν" ολα τα θρεπτικα που χρειαζονται!
|
||||
|
||||
![]()
Ξεθαβω το νημα αυτο εις γνωση μου
![]() Μπορω να καταλαβω οταν ειναι μικρα να ταιζονται καλα για να μεγαλωσουν σωστα η οταν δεν ειναι μορφολογικα σωστα να τα 《σπρωχνουμε》ετσι ωστε να στρωσουν, οταν ειναι ενηλικα ομως γιατι συνεχιζετε αυτο; Επισης μετα απο τα υπομνηματα του ΓιωργουΚ η αληθεια ειναι οτι παλι μπερδευτηκα απ τη μια διαβαζω οτι οι δισκοι ειναι κυριως φυτοφαγοι οποτε ποιος ο λογος για τοση πρωτεινη ;Απ την αλλη σε ενα αλλο νημα περιγραφετε πως να διαλεξει καποιος εναν σωστο μορφολογικα δισκο εκτροφης ενω στους αγριους δεν χρειαζεται αυτο γιατι μορφολογικα ειναι σωστοι,εφοσον οι αγριοι τρεφονται κυριως με φυτικη τροφη στο φυσικο τους περιβαλλον και σαφεστατα οχι ολοι πως βγαινουν μορφολογικα σωστοι; Οποιος εχει ορεξη ας μου λυσει τις αποριες ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μια μικρή εισαγωγή στους Δίσκους | Tolis | Δίσκοι | 37 | 02-01-15 14:18 |
ΑΡΧΑΡΙΟΣ!!!! 29 βαθμους κελσιου..... ακουω προτασεις για να φτασω στους 26!!!!! | douran_p | Αρχάριοι γλυκού νερού | 45 | 25-08-09 21:48 |
σταματησε η καρδια μου (μεταφορικα ευτυχως) | nikitasp | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 01-10-07 10:16 |
Εισαγωγή στους δίσκους | dimitris21 | Δίσκοι | 21 | 02-05-07 07:45 |
Ρίγες στους Δίσκους... από τι? | John T | Δίσκοι | 54 | 01-09-04 01:44 |