|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια.Λοιπον για να ξεκινησει η κουβεντα εγω θα πω οτι κατα την γνωμη μου οσον αφορα το σταδιο 1 πρεπει να εχουμε ενα πλανο στο μυαλο μας(αν οχι σε χαρτι).Επισης θα πρεπει να εχουμε αποφασισει τι θα βαλουμε μεσα(φυτα,ριζες)για να εχουμε τον απαραιτητο εξοπλισμο και επισηςγιατι πολλες φορες αγοραζουμε εκ των υστερων καποια ριζα πχ και πρεπει να αλλαξει ολο το στησιμο(μεταφυτευσεις κτλ).Αυτο το σημειο πρεπει κατα την γνωμη μου να το αποφυγουμε γιατι κατα τις μεταφυτευεις μεχρι να πιασει ξανα το φυτο ειμαστε πολυ επιρρεπης στις αλγες.Ασε που μπορει τελικα να μην μας αρεσει και να εχουμε αναστατωσει το ενυδρειο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αυτο που αρχικα πρεπει να αποφασισει καποιος ειναι αν θα παει σε high tech ή low tech/low maintenance φυτεμενο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πιστευεις οτι δεν χρειαζεται το πλανο(εστω και στο μυαλο σου)για την αρχιτεκτονικη των ενυδρειων;Κατα την γνωμη μου χρειαζεται.Το να μαθεις να διατηρεις τα φυτα ειναι σταδιο για να καταφερεις να εχεις σωστο φυτεμενο,αλλα οχι για το πως θα το στησεις.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Στη συνεχεια θα ξεκινησουμε να μιλαμε για το στησιμο καθ εαυτο οποτε εκει εμπιπτει και η δημιουργια πλανου, ή σχεδιων. |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια...να ρωτησω κατι και γω και αν δεν ειναι η σωστη ωρα,το ρωταω παρακατω οταν φτασουμε σε εκεινο το θεμα.Οπως ειπες Αλεξανδρε πιο πριν,στα stem plants,επειδη τα πανω μερη του φυτου ειναι παντα πιο ομορφα και πιο ζωντανα,ενω τα κατω δεν ειναι στην ιδια καλη κατασταση,πρεπει για να διατηρησουμε τα καλα κοματια,καθε τοσο να βγαζουμε τελειως καποια παλια και να φυτευουμε τα πανω μερη.Αυτο κανω και γω,μονο που εχω υποστρωμα flourite και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Τι γινεται ομως οταν εχεις βαλει αλλου ειδους υποστρωματα και απο πανω αμμο κτλ ? με το βαλε βγαλε των φυτων δεν γινεται μανταρα ο βυθος? δεν υπαρχει μεγαλος κινδυνος για αλγες? Τι ειναι πιο σωστο(και πρακτικο) να βαλεις σαν υποστρωμα σε ενα τετοιου ειδους ενυδρειο,που χρειαζεται καθε τρεις και λιγο το πειραγματακι του για να παραμεινει ομορφο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει και μια τεχνική όπου κάποια είδη φυτών δεν τα φυτεύουμε αλλά τα δένουμε σε πετρούλες ή βαρίδια και τα αφήνουμε έτσι.
Οπότε δεν έχουμε πρόβλημα στο να τα ξεριζώνουμε κάθε λίγο και λιγάκι ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
βασικα το αν θα παω σε high tech ή low tech για μενα ειναι μερος του πλανου. οποτε θεωρω πως λετε το ιδιο για το 1ο σταδιο που αναφερει ο Αλεξανδρος δεν μπορω να πω οτι συμφωνω απολυτα, διοτι η ικανοτητα να κραταμε ζωντανα τα φυτα ποικιλει αναλογα με τις απαιτησεις του φυτου αλλα και τον εξοπλισμο που ηδη διαθετουμε.. δεν ειναι δα και καμια πυρηνικη φυσικη... πολυ φως-πολυ Co2-σταθερες συνθηκες-καλη και σταθερη λιπανση. παρολαυτα παντα υπαρχει η δυνατοτητα να μας πεσει κανενα δυστροπο αλλα ομορφο φυτο που να μην μπορουμε να το κρατησουμε ευκολα στο ενυδρειο μας, δεν σημαινει πως αυτοματα επιστρεφουμε στο σταδιο 1. νομιζω οτι ειναι λιγο σχετικοι οι ορισμοι που εχουμε κανει,αλλα μονο σχετικα μπορεις να τους περιγραψεις.. |
|
|||
|
|||
![]()
Οποιος εχει διαθεση να διαβασει δειτε τι βρηκα
http://www.practicalfishkeeping.co.u...=planted+tanks
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Γενικα παντως στα πισω σημεια οπου συνηθως φυτευονται τα stem plants, λιγα πραγματα ειναι ορατα μιας και καλυπτονται απο την υπολοιπη βλαστηση. Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι στην μεσαια και μπροστινη ζωνη, οπου αδεξιες κινησεις μπορει να ανακατεψουν καποιες πετρουλες, να χαλασουν καποιο λοφακι ή να διαταραξουν οπτικα το ολο στησιμο. Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Το έχασα αυτό το θέμα απ'ότι φαίνεται, και μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει εκδηλωθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον..
Εγώ προσωπικά με μηδενική εμπειρία στο χόμπι, αλλά πολύ όρεξη, θελω να προσπαθήσω να κάνω κάτι όμορφο, ακολουθόντας το πνεύμα και τους κανόνες του aquascaping. Έχοντας τα εργαλεία - τεχνολογικός εξοπλισμός (εκτός του ενδρείου ![]() Θα ήθελα γνώμες για το αν ένας αρχάριος σαν εμένα με πολύ διάθεση μπορεί να τα καταφέρει ή πάει γυρεύοντας... |
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να τα καταφερεις απλα να εχεις υπομονη (κατι που εγω δεν εχω).
θα κανεις ενα ενυδρειο οταν δεις οτι δεν εχει να σου δωσει κατι αλλο κανεις αλλαγες σιγα σιγα θα κανεις θαυματα εκτος αν εισαι ταλεντο και μας βγαλεις τα ματια απο το πρωτο. |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο αλεξανδρε...εξαιρετικο το θεμα... πιστευω οτι η συζητηση θα βοηθησει πολυ εμας τους νεους ( στο gab νεος γιατι σε ηλικια ειμαι παπους
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Αν ομως καποιος νοιωθει οτι θελει να προσπαθησει σε λευκο χαρτι, να φτιαξει κατι δικο του, τοτε ακομα καλυτερα. Για αρχη ομως προτιμοτερο να ξεκινησει κανεις με κατι εφικτο κατι που να ειναι μεσα στις δυνατοτητες του. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συζητηση για κιχλιδες mbuna | thanasis76 | Malawi | 45 | 28-09-10 22:01 |
Εκδρομη ΚΒΕ 2010 - συζητηση για τα μελη του Συλλογου | mikenuke | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 1 | 03-03-10 10:27 |
ιδεα προς συζητηση | chris129 | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 167 | 15-04-08 13:43 |
Aquascaping... | ThDam | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 19-11-05 00:40 |
Aquascaping | dim | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 07-08-05 14:12 |