Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων

Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-09-10, 19:23
Το avatar του χρήστη 6981giwrgos
6981giwrgos Ο χρήστης 6981giwrgos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΚΕΡΚΥΡΑ
Προεπιλογή

Αλεξανδρε πολυ καλο το θεμα που ανοιξες..
μηπως κανουμε εμεις οι νεοι και ασχετοι με το θεμα κανενα ενυδρειο που να τραβαει βλεματα.. ερωτησ δεν μπορω να βαλω γιατι ειναι πολες αυτες που εχω και θα γραφω μεχρι αυριο..
πιστευω πως θα με καληψουν οσοι μεταφερουν τις εμπριες και τις γνωσεις του.

ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΝ ΑΡΕΣΕΙ..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-09-10, 19:29
Το avatar του χρήστη Γιαννης Μ5
Γιαννης Μ5 Ο χρήστης Γιαννης Μ5 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μεγαρα-Αθηνα-Πρεβεζα
Προεπιλογή

Μπραβο Αλεξανδρε για το θεμα που ανοιξες.Συμφωνω με τα σταδια που εβαλες και πιστευω πως το 2ο σταδιο ειναι το πιο δυσκολο.Ειναι απροβλεπτη η αλγη,μερικες φορες επιμονη και δυστηχως επισκεπτεται ακομα και τα 'καλυτερα σπιτια'.
Παλιά 30-09-10, 19:35
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιαννης Μ5 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπραβο Αλεξανδρε για το θεμα που ανοιξες.Συμφωνω με τα σταδια που εβαλες και πιστευω πως το 2ο σταδιο ειναι το πιο δυσκολο.Ειναι απροβλεπτη η αλγη,μερικες φορες επιμονη και δυστηχως επισκεπτεται ακομα και τα 'καλυτερα σπιτια'.
Πολυ φοβαμαι οτι το κεφαλαιο αλγες ειναι πολυ μεγαλο για να λυθει εδω μεσα. Υπαρχουν τα υπομνηματα και εχουν λεχθει παρα πολλα ηδη εδω μεσα. Σε αυτο το θεμα λοιπον θα ζητησετε βοηθεια απο το φορουμ.
Παρ ολα αυτα θα μπορουσαμε να συζητησουμε τους τροπους και τις κινησεις κατα το στησιμο και την αρχικη λειτουργια,ωστε να αποφευχθει η εμφανιση των αλγεων.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-09-10, 19:41
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven Εμφάνιση μηνυμάτων
Παρ ολα αυτα θα μπορουσαμε να συζητησουμε τους τροπους και τις κινησεις κατα το στησιμο και την αρχικη λειτουργια,ωστε να αποφευχθει η εμφανιση των αλγεων.

Για πες.για πες...(τωρα που σε βρηκαμε διαθεσιμο )
Παλιά 30-09-10, 19:44
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Για πες.για πες...(τωρα που σε βρηκαμε διαθεσιμο )
Θα χασουμε την μπαλα ετσι.. θα τα πουμε ολα αυτα αργοτερα οταν μιλησουμε για το πως ξεκιναμε στην πραξη:
Παράθεση:
Αφου συζητησουμε ολα αυτα, θα προχωρησουμε στο πως ξεκιναμε, πως στηνεται ενα τετοιο ενυδρειο απο την αρχη, τι πρεπει να προσεξουμε και τι να αποφυγουμε.
Επισης , επιλογη των φυτων και των κατοικων, τεχνικος εξοπλισμος και τελος...η τελικη φωτογραφιση και οι τεχνικες της.
Προς το παρον ας μεινουμε στα 4 πρωτα σταδια..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-09-10, 19:56
Senior Member

Προεπιλογή

Ωραια.Λοιπον για να ξεκινησει η κουβεντα εγω θα πω οτι κατα την γνωμη μου οσον αφορα το σταδιο 1 πρεπει να εχουμε ενα πλανο στο μυαλο μας(αν οχι σε χαρτι).Επισης θα πρεπει να εχουμε αποφασισει τι θα βαλουμε μεσα(φυτα,ριζες)για να εχουμε τον απαραιτητο εξοπλισμο και επισηςγιατι πολλες φορες αγοραζουμε εκ των υστερων καποια ριζα πχ και πρεπει να αλλαξει ολο το στησιμο(μεταφυτευσεις κτλ).Αυτο το σημειο πρεπει κατα την γνωμη μου να το αποφυγουμε γιατι κατα τις μεταφυτευεις μεχρι να πιασει ξανα το φυτο ειμαστε πολυ επιρρεπης στις αλγες.Ασε που μπορει τελικα να μην μας αρεσει και να εχουμε αναστατωσει το ενυδρειο.
Παλιά 30-09-10, 20:03
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Ωραια.Λοιπον για να ξεκινησει η κουβεντα εγω θα πω οτι κατα την γνωμη μου οσον αφορα το σταδιο 1 πρεπει να εχουμε ενα πλανο στο μυαλο μας(αν οχι σε χαρτι).Επισης θα πρεπει να εχουμε αποφασισει τι θα βαλουμε μεσα(φυτα,ριζες)για να εχουμε τον απαραιτητο εξοπλισμο και επισηςγιατι πολλες φορες αγοραζουμε εκ των υστερων καποια ριζα πχ και πρεπει να αλλαξει ολο το στησιμο(μεταφυτευσεις κτλ).Αυτο το σημειο πρεπει κατα την γνωμη μου να το αποφυγουμε γιατι κατα τις μεταφυτευεις μεχρι να πιασει ξανα το φυτο ειμαστε πολυ επιρρεπης στις αλγες.Ασε που μπορει τελικα να μην μας αρεσει και να εχουμε αναστατωσει το ενυδρειο.
Τι χρειαζεται το πλανο στο 1ο σταδιο που αφορα την διατηρηση των φυτων και την ικανοτητα να τα κραταμε ζωντανα;
Αυτο που αρχικα πρεπει να αποφασισει καποιος ειναι αν θα παει σε high tech ή low tech/low maintenance φυτεμενο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-09-10, 20:34
Το avatar του χρήστη lio2006
lio2006 Ο χρήστης lio2006 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΓΛΥΦΑΔΑ
Προεπιλογή

μπραβο αλεξανδρε...εξαιρετικο το θεμα... πιστευω οτι η συζητηση θα βοηθησει πολυ εμας τους νεους ( στο gab νεος γιατι σε ηλικια ειμαι παπους)...ηθελα να προσθεσω οτι για μενα ειναι σημαντικο ισος το σημαντικοτερο να εχει το aqascaping "χαρακτηρα"να εχει "αποψη"...και ολες αυτες οι τεχνικες ειναι απαρετητες για να το αναδειξουν...βλεπω ενυδρεια σε διαγωνισμους που ειναι απιστευτα στημενα αλλα βλεπω και πολλα που απο τεχνικης αποψης ειναι αψογα αλλα θα μπορουσαν να ειναι και ανθοδεσμη στο νυφικο τραπεζι...μου αρεσει πολυ που ανοιξες αυτο το θεμα γιατι η καλητερη ιδεα δεν μπορει να πραγματοποιηθει αν δεν κατεχεις τα σημεια που αναφερεις...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-09-10, 19:50
Το avatar του χρήστη michael151
michael151 Ο χρήστης michael151 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ηρακλειο κρητης-Δαφναρα Αθηνα
Προεπιλογή

ειναι πολυ η γνωση που πρεπει να εχει κανεις,ωστε να ασχοληθει,με το aquascaping,μα αξιζει το κοπο!σε ευχαριστω πολυ anyway!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές