Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-09-10, 23:50
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

http://www.practicalfishkeeping.co.u...t.php?sid=2724 το λεει ο μπλεχερ στη μεση της σελιδας για τον μπλε δισκο (Symphysodon haraldi κατ αυτον), και παρακατω λεει και για τις σκληροτητες. Εχω αναφερει τις πηγες του αρθρου στο τελος.
Λυπαμαι ομως που βλεπω οτι ισως πρεπει επιλεκτικα να "κρυβω" λογια, γιατι απο ενα αρθρο (και τις πηγες του) που αναφερει δεν ξερω ποσες φορες οτι οι δισκοι ζουν σε μαλακο και οξινο νερο, επιλεγουμε να κρατησουμε την μονη αναφορα του pH πανω απο 7, χωρις να λαβουμε υπ οψιν οτι ειναι η πανω οριακη τιμη που αναφερει αυτος που μετρησε τα νερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-09-10, 01:06
philosopher Ο χρήστης philosopher δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μαρούσι
Προεπιλογή

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε λοιπόν ότι θα έπρεπε να διατηρούμε τους δίσκους μας σε μαλακό και όξινο νερό, παρότι θα καταφέρουν μάλλον να επιβιώσουν και σε ουδέτερο/ελαφρώς αλκαλικό. Με την ίδια λογική δλδ που ένα λαμπρατόρ θα εκτιμούσε ένα μεγάλο κτήμα και καθημερινές πολύωρες βόλτες στο δάσος, αλλά θα επιζήσει και σε ένα διαμέρισμα με 2 μέτρα βεράντα.

Για την ιστορία, και για να επιστρέψω στο αρχικό θέμα, δοκίμασα τη λύση της τύρφης αλλά με κούρασε και προτίμησα να επενδύσω σε μια καλύτερη Α/Ο από αυτή που είχα. Προετοιμασία σε βαρέλι + νερό από προφίλτρα όσμωσης με 24ωρη τουλάχιστον γήρανση = πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες, τόσο που οι μετρήσεις ph/KH γίνονται σχεδόν περιττές.

Merci
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-09-10, 01:11
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από philosopher Εμφάνιση μηνυμάτων
Για την ιστορία, και για να επιστρέψω στο αρχικό θέμα, δοκίμασα τη λύση της τύρφης αλλά με κούρασε και προτίμησα να επενδύσω σε μια καλύτερη Α/Ο από αυτή που είχα. Προετοιμασία σε βαρέλι + νερό από προφίλτρα όσμωσης με 24ωρη τουλάχιστον γήρανση = πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες, τόσο που οι μετρήσεις ph/KH γίνονται σχεδόν περιττές.

Merci
Πολυ καλη η επιλογη σου κατα την αποψη μου.
Πιστευω οτι ενα εξωτερικο φιλτρακι με τυρφη στο βαρελι (αφου υπαρχει) δεν ειναι τοσο κουραση.
Και εκει που το αφηνουμε μια μερα και περιμενει, το αφηνουμε και περισσοτερες (μεχρι την μερα της αλλαγης).
Εγω τουλαχιστον ετσι κανω κι ας μην εχω δισκους. Εχω ομως ψαρια που ζουν στο ιδιο νερο που ζουν και οι δισκοι.
Παλιά 29-09-10, 07:07
Το avatar του χρήστη ΧρήστοςΠ
ΧρήστοςΠ Ο χρήστης ΧρήστοςΠ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΙΓΑΛΕΩ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis Εμφάνιση μηνυμάτων
http://www.practicalfishkeeping.co.u...t.php?sid=2724 το λεει ο μπλεχερ στη μεση της σελιδας για τον μπλε δισκο (Symphysodon haraldi κατ αυτον), και παρακατω λεει και για τις σκληροτητες. Εχω αναφερει τις πηγες του αρθρου στο τελος.
Λυπαμαι ομως που βλεπω οτι ισως πρεπει επιλεκτικα να "κρυβω" λογια, γιατι απο ενα αρθρο (και τις πηγες του) που αναφερει δεν ξερω ποσες φορες οτι οι δισκοι ζουν σε μαλακο και οξινο νερο, επιλεγουμε να κρατησουμε την μονη αναφορα του pH πανω απο 7, χωρις να λαβουμε υπ οψιν οτι ειναι η πανω οριακη τιμη που αναφερει αυτος που μετρησε τα νερα.
Κατά αρχήν περαστικά

Τώρα αυτο που με παραξενεύει είναι ότι στο βιβλίο του που ειναι και μεγαλο και έχει πιασει ψαρια από διαφορες περιοχες δεν αναφερει πουθενα τετοια τιμή ph ....
μου εδωσες βεβαια μία πολύ καλή πασα για να τον ρωτήσω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-09-10, 07:17
Senior Member

Προεπιλογή

Του έκανα ερώτηση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-09-10, 12:41
takis21 Ο χρήστης takis21 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νεα ιωνια αττικης
Προεπιλογή

Εμενα μου εκανε εντυπωση απο το αρθρο οτι οι green και οι heckel που ζουνε σε πιο χαμηλο ph ειναι πιο μικροι σε τελικο μεγεθος 9-12 cm απο τους μπλε-καφε 10-20cm
Οι δικοι μας οι δισκοι που μεγαλωνουν τοσο πολυ σε μεγεθος φυσιολογικα
πρεπει να ειναι απογονοι μπλε-καφε οποτε πρεπει να αντεχουν σε πιο
ουδετερο ph.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-09-10, 13:00
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis21 Εμφάνιση μηνυμάτων
Εμενα μου εκανε εντυπωση απο το αρθρο οτι οι green και οι heckel που ζουνε σε πιο χαμηλο ph ειναι πιο μικροι σε τελικο μεγεθος 9-12 cm απο τους μπλε-καφε 10-20cm
Οι δικοι μας οι δισκοι που μεγαλωνουν τοσο πολυ σε μεγεθος φυσιολογικα
πρεπει να ειναι απογονοι μπλε-καφε οποτε πρεπει να αντεχουν σε πιο
ουδετερο ph.

Δεν ειναι κανονας τα δικά μου ψαρια αν κα "πρασινοι" δίσκοι ήταν πολύ μεγάλα ψαρια αλλά γενικά ναι .

Τωρα ψαρια εκτροφής σε ph 6.5-6.8 είναι καλά σε γενικες γραμμες
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-09-10, 13:14
Κωστας13 Ο χρήστης Κωστας13 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Aθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΧρήστοςΠ Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ειναι κανονας τα δικά μου ψαρια αν κα "πρασινοι" δίσκοι ήταν πολύ μεγάλα ψαρια αλλά γενικά ναι .

Τωρα ψαρια εκτροφής σε ph 6.5-6.8 είναι καλά σε γενικες γραμμες
+1000 και εγω αυτο ηθελα να πω.Οτι μπορουμε δηλαδη να κραταμε τα ψαρια μας σε ph απο 6.0 εως 6.5 και να μην εχουμε αρρωστιες και προβληματα.

Τολη δεν κρατησα κατι επιλεκτικα,αν δεις στο ποστ μου αναφερω οτι οι περισσοτεροι αγριοι ζουν σε ph απο 3.8-4.8 βαση του υπομνηματος που εχεις βαλει εσυ.Και παρακατω αναφερω οτι οι δισκοι εκτροφης κρατουνται απο τους εκτροφεις σε ψιλοτερα ph για να εχουν καλυτερη και σωστοτερη αναπτυξη,αλλα και επειδη οι εκτροφεις δεν μπορουν να κανουν αλλαγες απο Α/Ο σε τοσους τονους νερου που χρειαζονται.

Υ.Γ:Παντως νομιζω οτι βγηκαν καποια συμπερασματα και η συζητηση ηταν πολυ επικοδομητικη.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές