|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην δε ξερεισ τη ειναι το μαλακο και το σκλυρο νερο τη γραφεις ????
![]() ![]() ![]() ![]() και αλατι στην αλλαγη στο θεο τα tds τη ειναι γκαπι που ζουνε και σε υφαλμηρο ????????? ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
|
||||
|
||||
![]()
Αν ξεκινήσω να πάω στη Θεσσαλονίκη από την Αθηνά και υπήρχε τρόπος να αποφύγω τα διόδια μπορεί να έφτανα πιο αργά και να γλίτωνα κάποια χρήματα αλλά θα ήμουν περισσότερο κουρασμένος!
Για μένα ΔΕΝ υπάρχει μονόδρομος - ευτυχώς υπάρχουν πολλοί δρόμοι (παραπάνω από 2) ώστε να διατηρούμε τους δίσκους μας ... και δε πρέπει να απαξιώνουμε κανένα! Ο καθένας αποφασίζει σύμφωνα με τι πιστεύει ότι είναι καλύτερο για τα ψάρια του -και το βλέπει στη πράξη φυσικά! Μια παρατήρηση ... το αλάτι ΔΕ φεύγει τόσο εύκολα από το σύστημα μας ακόμα και με μεγάλες αλλαγές νερού ... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και ακομα χειροτερα 0 σκληροτητες; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οι ΕΜΠΕΙΡΟΙ αυτού του ΦΟΡΟΥΜ που ασχολούνται ΧΡΟΝΙΑ και ΧΑΛΑΝΕ την ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;;
![]() ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο STENDKER ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ... τί να σας πώ ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ο καφε η μπλε δισκος (S. aequifasciatus axelrodi και S. aequifasciatus haraldi) ζει σε πολυ πιο καθαρα νερα, με pH απο 6.0-7.8 και αγωγιμοτητα πανω απο 25 µS, πραγμα που το κανει πιο ευκολο να διατηρηθει και να ζευγαρωσει στην αιχμαλωσια. Ζει σε κοπαδια που μπορει να φτασουν και τα 1000 ατομα! Στον βιότοπο του μπορει να υπαρχουν και λιγα υδροβια φυτα, πραγμα που δεν συμβαινει σε αυτους του πρασινου και του heckel, λογω του πολυ σκουρου χρωματος του νερου.
Εδω βλεπω οτι ακομα και στη φυση,αγριοι Δισκοι,ζουν σε ph 6.0-7.8. Βεβαια καποιοι αλλοι ζουν σε 3.8-4.8 αλλα νομιζω οτι δεν πρεπει να ξεχναμε οτι το συντριπτικο ποσοστο των Δισκων που φιλοξενουμε στα ενυδρεια μας ειναι Δισκοι εκτροφης οι οποιοι αμφιβαλω κατα πολυ οτι εχουν μεγαλωσει σε ενυδρεια με ph 4.0-5.0 Τελοσπαντων,εδω κουβεντα κανουμε και ανταλλασουμε αποψεις. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το 7,8 ph να μου δωσεις πηγες που το βρηκες και ποιος επιασε τους δισκους σε τετοιο ph Ο Bleher παντως δεν εχει καμια τετοια αναφορα στο βιβλιο του ......
Α να μην ξεχασω νερο με 25 μικροζιμενς ειναι πολυ μαλακο νερο ![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το πιο πιθανο ειναι ο Τολης να εχει κανει καποιο τυπογραφικο λαθος που δεν "πιασαμε" οι υπολοιποι. Ας μας το επιβεβαιωσει ο ιδιος.
|
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην δεν ανεφερα οτι κραταμε δισκους στο 4 ρωτησα αν το 7,5 ειναι μαλακο νερο το 4 τι ειναι ? αυτο ρωτησα εγω κραταω δισκακια στενκερ κατω του 5 και δεν εχω κανενα προβλημα αλατι χρησιμοποιο μονο σε θεραπεια για εξωτερικα παρασιτα και μετα για να απαλαχτω κανω καθημερινες μεγαλες αλλαγες στο να ριχνεις αλατι στο νερο ανεβαζεις τα tds αρα δεν εχεις μαλακο νερο και ιδικα αμα χρησιμοπιεις και βρηση οσο για το ποιος λεει ποσο ph θελουν οι δισκοι θα σου απαντησω μπορεις να τους κρατας και σε 7 και παραπανω αλλα γιατι μολις αρρωστησουν ολοι λενε ph κατω του 5 ???? γιατι να μη το κραταω μονιμα κατω του 5 ??? πες μου ενα λογο ??????
|
|||
|
|||
![]()
1)Οικονομια(εχουμε και κριση,μην το ξεχναμε
![]() 2)Δεν εχουμε ολοι κηπο Χαρη,το "βρωμικο" νερο της Α/Ο τι θα το κανουμε; ![]() 3)Ζουμια (ιχνοστοιχεια,ηλεκτρολυτες).Ξερεις τι αλλο περιεχουν αυτα τα ζουμακια; Θελεις κι αλλα; ![]() Εγω δεν διαφωνω στο χαμηλο ph,μπορεις να εχεις χαμηλο ph χωρις να πετας νερο,χωρις να προσθετεις ζουμια και πανω απο ολα χωρις να πετας τα λεφτα σου. ![]() Ξαναλεω οτι αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη και σεβομαι και την δικη σου αποψη. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εσυ Χαρη μου εισαι προνομιουχος,ακου 14 ευρω τον χρονο νερο.Θα τρελαθουμε τελειως.Εγω Χαρη με δυο ενυδρεια αυτη τη στιγμη πληρωνω
απο 60 εως 70 ευρω το διμηνο.Με το τριτο που στεινω τωρα (600 λιτρα) θα παω στα 80 υπολογιζω,αν παρω και Α/Ο.................αστο καλυτερα. ![]() Μαλαουι ειχα αλλα το ξεστησα γιατι επηξα στα μωρα,η γυναικα μου κοντευε να παθει εγκεφαλικο. ![]() Για το τελευταιο,αν εχεις βρει τον τροπο να μην προσθετεις ζουμια και να καληπτεις τις αναγκες των ψαριων σου μονο με τις τροφες που τους δινεις,μαγκια σου και μπραβο. ![]() Μονο Α/Ο κανεις αλλαγη η βαζεις και νερο βρυσης; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Στην οικονομια που αναφερεις δεν εχω δει το λογαριασμο της ΕΥΔΑΠ να μου φουσκωνει παρα που κανω πολυ συχνες αλλαγες και μεγαλες (εξαιτιας των λιτρων!)
Κηπο δεν εχω ουτε εγω -ουτε καν μπαλκονι με φυτα αλλα νερο δε πεταω!! ![]() Ζουμια και λοιπα δεν βαζω καθολου και σε γεννες μου ... ολα ειναι μια χαρα!! Και ναι ... αν μιλαμε για το κοστος της Α.Ο. εδωσα 180 ευρω να παρω μια με 2πλη μεμβρανη "οικολογικη" ... το μηνιατικο μου ηταν 230 (δουλευω ημιαπασχοληση) παρολα αυτα τα εδωσα γιατι απο οτι εχω δει προσωπικα ειναι κατι που "αρεσει" στα ψαρια μου! Φυσικα ολα γεννηθηκαν σε τετοιο νερο και οπως λεμε συνηθως καλο ειναι να τα κραταμε στις συνθηκες που γεννηθηκαν ... και μπορω να πω οτι χαιρομαι για αυτο παρα οτι ποναει η τσεπη μου! Η φυση μας δειχνει τον δρομο ... και οσο για το ph (το επιμαχο θεμα) ειναι στο 5,5-6 ... ![]() Προσωπικη εμπειρια και εγω εκφραζω και λεω με αποδειξεις οτι μια Α.Ο. δεν ειναι πεταμενα λεφτα! Μακαρι να ηταν να πεταγα 2 προφιλτρα 8+8 ευρω και να εκανα τη δουλεια μου ... νομιζει κανεις οτι δε το εχω δοκιμασει και αυτο? Παρολα αυτα δεχομαι τις αποψεις ολων ... αλλα δυστηχως δε μπορει να με πεισει καποιος για κατι που εχω δει με τα ματια μου! Ετσι και αλλιως πιστευω στη δυναμη της φυσης και στη σοφια της ωστε με πραγματικο πονο (να δουλευω 1 μηνα ολοκληρο και μετα να μη εχω φραγκο) ... Και η ακροτερη αντιληψη μου που εχω: Αν οι δισκοι εχουν "συνηθισει" τα νερα που ζουν εδω και χρονια εμεις θα πρεπει να τα ξανασυνηθισουμε στα νερα που η φυση τα εφτιαξε να ζουν! Απλα ... οτι παρα φυση ειναι μια προσωρινη επιτυχια ... ο ανθρωπος δε μπορει να τα καταφερει ολα ... και ας θελει να μοιασει στον Θεο!
|
|||
|
|||
![]()
Μαζι σου,εφοσον ειναι προσωπικη σου εμπειρια και πιστευεις οτι τα ψαρια σου ειναι ευτηχισμενα και γουσταρουν.......
Αφου δεν εχεις κηπο και γλαστρες στη βεραντα,το νερο τι το κανεις; ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ποιος μιλαει για ευτηχισμενα ψαρια? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετρήσεις δικτύου Αθήνας | manolis1976 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 28-02-09 17:53 |
Απιονισμένο νερό η νερό βρύσης? | stamp | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 04-11-08 00:30 |
νερό δικτύου Καλαμαριάς | theodor72 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 29-06-08 10:06 |
Αναλογία νερού δικτύου & Α.Ο | safi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 18-04-06 00:41 |
Γιατί μυρίζει το νερό το βράδυ; | catfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-11-05 21:40 |