|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Μόνο ο σωλήνας θα σου στοιχίσει κάπου στα 80 - 100 ευρώ...είσαι μέσα ακόμα? Αν είχα σε αυτό το στάδιο την οικονομική ευχέρια και τον χρόνο θα το έφτιαχνα παράλληλα μαζί σου. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Για να λες οτι ετοιμαζεσαι και εσυ, σημαινει πως το εχεις ψαξει.. Οποτε για πες τι θα χρειαστει.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κώστα, θα χρειαστούμε clear σωλήνα ώστε να παρακολουθούμε την εξέλιξη. Διαφορετικά γιοκ!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παντως οσα ειδα, ειχαν κοινο pvc σωληνα και κανενα clear. Και εγω στην πρωτη μου αποπειρα, μια 20λιτρη φιαλη απο εμφιαλωμενο νερο χρησιμοποιησα, με ενα χωνι επανω για συλλογη του αφρου. Αλλα τιποτα δεν δουλεψε! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν καταλαβαίνω γιατί το χρειάζεσαι αυτό το πράγμα.χε χε χε
![]() Αν μιλάμε για λίμνη όπως είπες ότι το θες. Μπορείς να κανείς αλλαγή νερού. ![]() Τέτοιου είδους σκιμέρ είναι καλά για συστήματα με λίγο νερό και με λεπτές ισορροπίες όπως τα θαλασσινά ενυδρεία. -Μελέτησε ένα σκιμέρ πως δουλεύει σε θαλασσινό ενυδρείο. -Ίσως αν ρωτούσες και τους θαλασσινούς να ήξεραν να σου απαντήσουν περισσότερα. Πάντως από τα βιντεακια που παρακολούθησα δεν έβγαλα άκρη. ![]() Το ότι βγάζει αφρό, τι σημαίνει? ότι προλαβαίνει και καθαρίζει όλο το νερό της λίμνης? Μέσα σε 2 ώρες πχ? Η μπορεί να καθαρίζει το 5% τις λίμνης σε 24 ώρες και στην ουσία να είναι ανεπαρκές.? Το να κάνει αφρούς δεν λέει και τίποτα αν για μια λίμνη 5000 λίτρα χρειάζεσαι τρομερό ρεύμα μια και θα πρέπει να έχεις π.χ. 15 αεραντλίες και 15 σωλήνες φιλτραρίσματος για να πεις ότι προλαβαίνει να καθαρίσει το νερό. Λυπάμαι Κώστα αλλά μου έχουν δημιουργηθεί πολλές απορίες ως προς την πραγματική απόδοση ενός τέτοιου συστήματος σε μια μικρή λίμνη. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φτανει που εχω πηστει εγω! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
You are the BOSS ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τώρα, στο αλατόνερο, οι φυσαλίδες του αέρα μπορούν να είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με το γλυκό νερό, και έτσι η επιφάνεια που δημιουργείται μεταξύ αέρα/νερού είναι πολύ μεγαλύτερη. Γι'αυτό τα σκίμερ είναι πολύ λιγότερο αποδοτικά σε γλυκό νερό, σε αντίθεση με το αλμυρό. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τώρα, λίμνες σε εσσωτερικούς χώρους όπου το ηλιακό φως δεν υπάρχει, κρίνω άκρως αναγκαία την ύπαρξη ενός protein skimmer, είτε όζον. Τώρα εκεί έξω, θεωρώ λιγάκι παρατραβιγμένο αυτόν τον εξοπλισμό, χωρίς να θέλω να μειώσω τη σημμασία του ή τις ευεργετικές του ιδιότητες προς την φίλτρανση γενικότερα. Μια λίμνη με ελάχιστη κυκλοφορία και οξυγόνωση μπορεί να φέρει σαν αποτέλεσμα, τη δημιουργία του πρωτεινικού φιλμ στην επιφάνεια, όπως συμβαίνει ακριβώς και στα ενυδρεία. Δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία των ψαριών και ιδικότερα στα nishikigoi.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η αναφορά μου ήταν κύριος στο να μπορέσει να δει εύκολα από κοντά σε κάποιο θαλασσινό ενυδρείο ένα σκιμερ . Μήπως καταλάβει κάτι παραπάνω και των διευκολύνει στο σκιμερ που θέλει να φτιάξει. Δεν είπα ότι γνωρίζω το πώς δουλεύει το πρωτεϊνούχο σκιμερ γι αυτό παρότρυνα να ρωτήσει θαλασσινούς που θα μπορούσαν να επεξηγήσουν κάποια πράγματα καλυτέρα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Arcadia Freshwater | sarevock | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 21-05-09 18:50 |
Arcadia Freshwater ή Phillips Aquarelle? | poliko_selas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 05-08-08 19:18 |
freshwater goby?? | prodigy | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 23-10-07 16:07 |
Arcadia tropical ή freshwater? | vasilakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 02-03-07 22:52 |
marine PH test vs freshwater PH test | DimmyF | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 11-07-05 23:44 |