Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Θαλασσινό νερό - Γενικά

Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-09-10, 14:32
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Προεπιλογή

Παρεπιπτόντως υπάρχει παιδί στον Αγιο που έχει reef και τώρα είναι στην αναβάθμιση να πάει σε τόνο.

Το κρίσιμο κόστος που πρεπει να υπολογίσεις είναι αυτό του κόστους συντήρησης (ουσιαστικά φωτισμός και συμπληρώματα).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-09-10, 14:57
Το avatar του χρήστη persival
persival Ο χρήστης persival δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ¶γιος Νικόλαος - Ηράκλειο
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην persival Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην persival Send a message via Skype™ to persival
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sps4ever(niktso) Εμφάνιση μηνυμάτων
Παρεπιπτόντως υπάρχει παιδί στον Αγιο που έχει reef και τώρα είναι στην αναβάθμιση να πάει σε τόνο.

Το κρίσιμο κόστος που πρεπει να υπολογίσεις είναι αυτό του κόστους συντήρησης (ουσιαστικά φωτισμός και συμπληρώματα).
Αυτό σε περίπτωση που καταλήξω σε reef, γιατί σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί, το fish only έχει παρόμοια συντήρηση με ένα ενυδρείο γλυκού νερού, σχεδόν μηδαμινή.
Παλιά 27-09-10, 19:34
Το avatar του χρήστη drak7family
drak7family Ο χρήστης drak7family δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: αγιος νικολαος κρητης
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην drak7family
Προεπιλογή

οπως διαβαζω στον φιλο πιο πανω δεν ειναι και λιγα αυτα που χρειαζονται!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-09-10, 20:00
Senior Member

Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην persival Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην persival Send a message via Skype™ to persival
Προεπιλογή

Η αλήθεια είναι οτι μου έπεσε κάπως βαρύ
Για να τα λέει όμως, έτσι θα είναι, πόσο μάλλον να πήγαινα σε reef που σκεφτόμουν.
Τώρα είμαι στο ψάξιμο των εξοπλισμών που περιγράφει ο φίλος almost αλλά προβληματίζομαι γιατί ούτε σαμπ μπορώ να βάλω στο έπιπλο που έχω (άρα κι άλλα έξοδα για κατασκεύη) αλλά ούτε και έχω ιδέα με αυτόματη αναπλήρωση.
Τα ψάχνω όμως και θα επανέλθω
Παλιά 27-09-10, 21:17
enzo Ο χρήστης enzo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Προεπιλογή

ακομα και στα λιτρα του μεγαλου, 270 λιτρα, οι επιλογες σου για fish only ειναι πολυ περιορισμενες και θεωρω οτι δεν αξιζει τον κοπο.
επαναλαμβανω οτι το κοστος για ενα reef με soft κοραλια και ενος fish only δεν εχει μεγαλες διαφορες, με φωτισμο 0,5w ανα λιτρο θα εισαι μια χαρα, ζουμια μπορει καν να μην χρειαζεσαι, κυκλοφορια θα χρειαστεις την ιδια μεταξυ των δυο, skimmer το ιδιο, ισως και καλυτερο για το fish only,αο και για τα δυο..
απο κει και περα η επιλογη ειναι δικη σου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-09-10, 21:52
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από enzo Εμφάνιση μηνυμάτων
ακομα και στα λιτρα του μεγαλου, 270 λιτρα, οι επιλογες σου για fish only ειναι πολυ περιορισμενες και θεωρω οτι δεν αξιζει τον κοπο.
επαναλαμβανω οτι το κοστος για ενα reef με soft κοραλια και ενος fish only δεν εχει μεγαλες διαφορες, με φωτισμο 0,5w ανα λιτρο θα εισαι μια χαρα, ζουμια μπορει καν να μην χρειαζεσαι, κυκλοφορια θα χρειαστεις την ιδια μεταξυ των δυο, skimmer το ιδιο, ισως και καλυτερο για το fish only,αο και για τα δυο..
απο κει και περα η επιλογη ειναι δικη σου
Λέγοντας "δεν αξίζει τον κόπο", εννοείς να καταλήξω σε FO αντί για reef; Και όταν λες περιορισμένες επιλογές; Δεν θέλω πολλά πράγματα, 2-3 ψαράκια ήταν ο αρχικός σχεδιασμός
Τώρα βέβαια λέγοντας οτι πάνω κάτω είναι τα ίδια, με βάζεις στη διαδικασία να σκεφτώ, όμως ο φίλος almost μου έδωσε να καταλάβω με επιχειρήματα οτι κάθε άλλο παρά το ίδιο κόστος κτήσης / συντήρησης έχουν.
¶σε που έχω δει αρκετά μικρά FO να παίζουν χωρίς Α/Ο - skimmer...
Για να το πάμε αλλιώς, πιο εύκολα, πες μου σε παρακαλώ αν θέλεις, στη θέση μου τι θα έκανες (με δεδομένο όμως και το οικονομικό);
Παλιά 28-09-10, 21:35
enzo Ο χρήστης enzo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από persival Εμφάνιση μηνυμάτων
Για να το πάμε αλλιώς, πιο εύκολα, πες μου σε παρακαλώ αν θέλεις, στη θέση μου τι θα έκανες (με δεδομένο όμως και το οικονομικό);
σου ειπα τι θα εκανα, θα χαλαγα και τα δυο του γλυκου και θα εφτιαχνα τον υφαλο,το να βαλεις δυο ψαρακια και να εχεις ενα κομματι βραχου μεσα πιστεψε με δεν θα σε καλυψη, ειναι θεμα χρονου να το αναβαθμισης σε reef..
τωρα στο οικονομικο, αφου αποφασιζεις για θαλασσα δεν γινεται να μην δωσεις καποια χρηματα στην αρχη για εξοπλισμο, αυτο δεν το γλυτωνεις.
βεβαιως χρειαζεσαι οσμωση και για τα δυο, και βεβαιως μπορει και να μην χρειαζεσαι skimmer και για τα δυο, με ανθρακα και συχνες αλλαγες αkα ξοδεμα περισσοτερο αλατι μπορει και να το γλυτωσεις, αλλα συνηθως στο θαλασσινο οτι παμε να περικοψουμε ειναι θεμα χρονου στο να το βρουμε μπροστα μας..
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές