|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου Μιχαλιό
![]() Την καλύτερη δουλειά έκανες μάλλον! Το μικρό έκανες ή το μεγάλο; Για πες περισσότερες πληροφορίες γιατί μέχρι να έρθω Ηράκλειο και να βρεθούμε και με τον Νίκο, θα περάσει κανένας μήνας!! ------------------------- Παράθεση:
Μιας και έχεις και απο τα 2 (fish only & reef) μπορείς να μου πεις (στο πολύ περίπου πάντα) κόστος κτήσης και συντήρησης για το καθένα; Ξέρω είναι σχετικό, όμως μια προσέγγιση θα με βοηθούσε να βγάλω συμπεράσματα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη persival : 26-09-10 στις 20:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κόστος κτήσης είναι το κόστος:
Ο λόγος που έχω και τα 2 είναι γιατί δεν είχα ασχοληθεί με το αλάτι μέχρι πέρισυ και ήθελα να φτιάξω 2 συστήματα. Στο fish only να μην κάνω "τίποτα" (και να δω αν θα τρέχει κανονικά και τρέχει) από ότι λένε τα βιβλία ότι πρέπει να κάνει κάποιος. Στο reef ξεκίνησα με την ίδια λογική όσο πιο απλό σύστημα γίνεται και κατέληξα να έχω ένα από τα πιο πολύπλοκα συστήματα. Απλά γιατί το ένα φέρνει το άλλο. * Στα λέω όλα αυτά, όχι για να σε αποθαρύνω, αλλά για να σου πω τι είδα εγώ στην πράξη. Θα δεις και θαλασσινά που είναι "τούμπανο" χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, αλλά για πόσο; Το θέμα στο ενυδρείο είναι το έχεις στημένο και να τρέχει χρόνια, όχι να το φορτώσεις με 100 κοράλια, να το φωτογραφίσεις και μετά να γυρίσουν κωλοτούμπα όλα.
|
||||
|
||||
![]()
Απλά υπέροχη ανάλυση. Για να το πω πιο απλά, νομίζω μου άνοιξες ένα ακόμη δρόμο, πολύ πιο προσβάσιμο και προσιτό γενικότερα.
Θα αφιερώσω λοιπόν χρόνο στο διάβασμα περί Fish Only να καταλάβω τι παίζεται. Ήδη έμαθα ότι μπορείς να έχεις και ζωντανό βράχο (ενθουσιάστηκα στην ιδέα οτι προκύπτουν ζωντανοί οργανισμοί, μάλιστα κάποιοι ορατοί με γυμνό μάτι) στο FO. Αυτός θα έχει την ίδια "ανάπτυξη" όπως και σε reef; Μια ακόμη ερώτηση, σε περίπτωση που τελικά κατασταλάξω στο FO, εμένα μου φαίνεται λογικό ότι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μπορέσω σιγά σιγά να το μετατρέψω σε reef απλά με την προσθήκη εξοπλισμού / κοραλιων, είναι όντως έτσι; Να είσαι καλά!!! |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα κι απο μενα!
καταρχην φιλε persival να σου ευχηθω καθε επιθυμια σου να γινει με τον καλυτερο τροπο και κατα δευτερον να ρωτησω κατι ασχετο αλλα και σχετικο? στο fish only τι ψαρια μπαινουν ενω στο reef τι μπαινουν? μπαινουν ολα τα ειδη θαλασσινου και στα δυο? υποθετο οχι ε? |
|
||||
|
||||
![]()
χα, να το παίξω ξερόλας;
![]() Ευχαριστώ για τις ευχές. Υπάρχουν πίνακες συμβατότητας. Σίγουρα στο fish only μπαίνουν περισσότερα ψάρια τα οποία δεν κάνουν σε reef γιατί τρώνε τα κοράλια. Που θα πάει, θα μάθω κι άλλα! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτά που δεν τρώνε κοράλια τα βάζεις όπου θέλεις ενώ τα άλλα όχι.
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε almost, μιας και σε έχω βάλει στο "τριπάκι" και με έχεις πάρει απο το χέρι, αν σε ρωτούσα σε μια γυάλα 270λτ τι εξοπλισμό θα χρειαστω για να το κάνω FO, τι θα μου απαντούσες;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αυτο οταν με το καλο γινει θελω να το δω!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νομίζω ότι κάλυψα όλα τα βασικά, υπάρχει η περίπτωση να χρειαστείς και κάτι άλλο, αλλά θα το δεις όταν/αν στο ζητήσει το ενυδρείο.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι και ναι.
1. Μπορείς να βάλεις ζωντανό βράχο και θα έχει την ανάπτυξη που έχει σε reef (οργανισμούς, κοραλίνη κτλ). 'Ασε που υπάρχουν υπέροχα ψάρια (σε σχήμα και χρώμα) που δεν είναι reef safe. 2. Ναι, το μετρατρέπεις όποτε θες σε reef, αφού το reef θέλει ότι το fish only + επιπλέον κάποιο εξοπλισμό. Το skimmer σου μόνο κοιτάς να είναι πολύ δυνατό, για να σε καλύψει και μετά. (Ή μπορείς μετά να βάλεις άλλο ένα skimmer όταν θα το κάνεις reef, αλλά να ξέρεις ότι ένα δυνατό skimmer κάνει καλύτερη δουλειά από 2 skimmer που αθροιστικά έχουν την ίδια δυναμική σε lt (αέρα) /h).
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψάρακας αλμυρού νερού Over | Tassos1 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 59 | 08-03-08 20:43 |
Σκουλήκι και γαρίδα αλμυρού νερού. Κάνει για τροφή? | skourkou | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 24-06-07 14:02 |
ερωτήσεις... | Theokyr | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 18-04-06 13:36 |
Ερωτήσεις | Filippos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 31-01-05 19:26 |