|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
επειδη με βαλατε στα μερακια θελω να μου πειτε την γνωμη σας.
σκεφτομαι να μεγαλωσω τη λιμνουλα με τον εξης τροπο, να ριξω liner μεσα στη λιμνη,να δωσω αλλους 40 ποντους υψος και 50cm της λιμνης για να εχω 90cm βαθος. θα υπαρχει προβλημα με το liner? σαν κοστος για αγορα του liner συμφερει? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλε εκανες πολυ ωραια δουλεια .Θα σου ελεγα ομως αφου εχεις ορεξη κ προπαντων εχεις χωρο βγαλε τη λεκανη και καντην καταρρακτη ή οτιδιποτε αλλο θελεις . Κανε μια μεγαλη λιμνη με το λαινερ που αναφερεις . Το χοντρο λαινερ (1χιλ. και πανω) ειναι ακριβο μεν αλλα θα κανει τη δουλεια σου . Η γνωμη μου με λιγα λογια ειναι να ξανακαταστρεψεις το κηπο σου για να τον ομορφυνεις ακομη περισσοτερο ! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
γνωριζει καποιος αν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο liner για λιμνη?και ποσο κοστιζει?μπορει να συμφερει να παρω αλλη λεκανη.
αν βαλω liner θα σκεπασω την υπαρχουσα λεκανη (δεν θα τη βγαλω) και θα το υψωσω ακομη 40 cm. το liner με τη λεκανη κολλαει?υπαρχει καποια ειδικη κολλα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Α! Λάινερ είναι καλύτερα να πας εξαρχής σε πολύ καλή ποιότητα. 1μμ τουλάχιστον και υλικό EPDM που παρέχει αρκετή ελαστικότητα και είναι το πλέον πιο ανθεκτικό για τέτοιες περιπτώσεις. Αν δεν υπάρχει στην Ελλάδα, μπορείς να γκουγκλάρεις με το: EPDM pond liner
|
||||
|
||||
![]()
παιδια ο χωρος ειναι μικρος μην κανω τη λιμνη τεραστια σε συγκριση με τον κηπο, αυτες οι διαστασεις της λιμνης ταιριαξαν στο ολο σκηνικο.
εγω ειπα να υψωσω το χωμα (30-40 cm)γυρω απο τη λεκανη και να τοποθετησω το liner. με αυτον τον τροπο θα μεγαλωσει ελαχιστα η διασταση και θα εχω 80- 90cm βαθος. αν μεινει μεσα η λεκανη και σκεπαστη με το lainer θα υπαρξει καποιο προβλημα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
στη θεση σου αν μου επιτρεπεις θα εβγαζα εντελως τη πλαστικη λιμνουλα και ισως την πουλουσα κιολας..... το λαινερ του 1χιλιοστου κοστιζει 6,15 το κιλό απο ''πλαστικά κρήτης'' τουλαχιστον που πηρα εγω. Στο κιλό βγαίνουν 2 τετραγωνικά.Το κακο ειναι πως δε μπορεις να παρεις κομματι στα δικα σου μετρα γιατι το φαρδος του ειναι 8 μετρα υποχρεωτικα επι οσο θες εσυ μήκος... αν παρεις δηλαδη 8μ x 3μ = 24τετραγωνικα δηλαδή 12κιλά, δηλαδή 73,80 ευρώ. Και καλυπτεις εικοσι τεσσερα τετραγωνικα...τωρα το πολυ πολυ να σου περισεψει αρκετο και να το πουλησεις παλι σε καποιον εστω φθηνότερα αλλα θα μειώσεις το κοστος σου...οποτε σε καμια περιπτωση δεν αξιζει να αφησεις απο κατω την αλλη....τι νοημα θα ειχε;;;;; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
σχεδιο για την νεα μου λιμνη-κηπο help αν μπορειτε | POURITANOS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 15 | 13-05-08 17:05 |