|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απο εκει και μετα παιζει ρολο το μανομετρικο της καθε αντλιας για το ποσο ροη χανεται ανεβαζωντας το υψος. Αναλογα ο καθενας υπολογιζει τι χρειαζεται. ΥΓ τα clasic φιλτρα της eheim εχουν σχετικα χαμηλη ροη με μεγαλο καδο υλικων. Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι μεγαλη η ροη του νερου σε ολα τα ενυδρεια. Αναλογα το ειδος που φιλοξενουν. Η χωρητικοτητα σε υλικα ειναι πολυ σημαντικη
|
|||
|
|||
![]()
...και κατι ακομη το 2213 εχει ονομ.ροη 440λιτ/h ,και το 2010 max 500lit/h
![]() υ.γ... οταν βγαζεις την ταπα στο σπρευ μπαρ συνεχιζει να "χανει" το τελευταιο κι απο τις τρυπουλες γι'αυτο φαινετε σπασμενη η ροη του
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα , εδω και εναν χρονο εχω δυο εξωτερικα φιλτρα senSen 1400l/h και ειναι μια χαρα , η τιμη τους δεν ξεπερνα τα 80 ¤ το καθενα , και επισης υπαρχουν και μικροτερα με 60¤ , θα σου προτινα να πας να παρεις ενα τετοιο να τελειωνεις , γιατι με τα επωνυμα πληρωνεις μαρκες και δουλεια δεν κανεις ...Αμα θες να σου πω που θα βρεις στειλε μου pm .
|
|
||||
|
||||
![]()
Ξερεις κανενα κινεζικο γιατι θελω και εγω να παρω, να δουλευει ασταματητα 25 χρονια και αν παθει τιποτα να βρισκεις αναταλλακτικο αμεσα?
|
|||
|
|||
![]()
Αχ Αχ αχ .... Στην τιμη που θα παρεις ενα επωνυμο θα παρεις 4 κινεζικα να εχεις να παιζεις ... Οσο για τα επωνυμα που ειναι φτιαγμενα καλυτερα να δεις τη γραφουν απο κατω.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ας μη απαξιωνουμε ομως τιποτα, ουτε τα κινεζικα ουτα τα γερμανικα. Καθενα κερδιζει με την αξια του και την ιστορια του, τη θεση του μεσα στην αγορα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Η πίεσή σου είναι μειωμένη κατά το ήμισυ, το δικό μου 2213 βγάζει την διπλάσια πίεση.
Πρέπει να καθαρίσεις εσωτερικά τους σωλήνες, τα υλικά του κάδου να είναι βαλμένα χαλαρά όχι στριμωγμένα (ποιο πολύ για τα σφουγγάρια σου), και να το κάνεις καλή εξαέρωση με την βαρύτητα του νερού (σιφόνι) δες εδώ: 1. Βγάζεις το φίλτρο από την πρίζα 2. Αφαιρείς το λάστιχο εξαγωγής όχι από το φίλτρο αλλά από το ενυδρείο δηλαδή το λάστιχο που επιστρέφει το νερό στο ενυδρείο σου. 3. Βάζεις την άκρη σε ένα κουβά και αρχίζεις να αδειάζεις νερό στον κουβά μόνο με την βαρύτητα του νερού χωρίς την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, ταυτόχρονα κουνάς ελάχιστα και το πάνω μέρος του φίλτρου μέχρι να φύγει ο αέρας, όπως τρέχει το νερό στον κουβά βάζεις για δευτερόλεπτα και το φις στην πρίζα μέχρι να σταματήσει ο χαρακτηριστικός θόρυβος της φτερωτής αμέσως αφαιρείς το φις και αν θες το ξανά επαναλαμβάνεις το τελευταίο ακόμη μια φορά. 4. Είσαι έτοιμος να βάλεις το λάστιχο στην θέση του, να αδειάσεις το νερό του κουβά στο ενυδρείο, και να βάλεις το φίλτρο σου σε λειτουργία. |
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν από εδώ μέσα που ασχολείται πολύ παραπάνω από εμένα ή και λιγότερο εγώ κατέληξα ότι κινεζοι γερμανοί ιταλοί όλοι απατεώνες είναι αφού το παίζουν Έλληνες και ακολουθούν όλοι μα όλοι ανεξερέτως το ότι δηλώνω είμαι!!!!Με τις ροές τελικά δεν βγάζεις άκρη όσο και να το ψάξεις!Αυτό που π΄ρεπει να διευκρινηστεί ΄παντως για τους νέους είναι ότι αν έχω ένα φίλτρο με 1 λίτρο υλικό και περνάω από μέσα 15 000 λίτρα την ώρα κάνω μια τρύπα στο νερό!Γι αυτό κοιτάχτε την κατανάλωση την τιμή και τα λίτρα του κα΄δου στην αρχή και σε δεύτερη μοίρα η κυκλοφορία, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να την κοιτάμε.
Και θα δώσω ένξα παράδειγμα για να γίνω πιο κατανοητός.Ας πόυμε οτι εγώ έχω ένα ενυδρείο 500 λίτρα!Αν βάλω μέσα αφρικανικές κιχλίδες θεωρητικά μιλώντας θέλω 5 φορές τα λίτρα μου τουλάχιστον, άρα θέλω 2500 λίτρα.Αυτά είναι πργματικά ή θεωρητικά.Γιατί αν είναι πραγματικά φέξε μου και γλίστρησα.Για να το προσεγησω με τα μανομετρικά βουλόματα υγρασίες αγαμία του τεχνικού που το έφταξε κλπ π΄ρεπει να βάλω 5000 ονομαστικά για να πώ ότι είμαι σίγουρος πως τα γυρνάω!Αρα βράστα χαράλαμπε!!!!!!!!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
eheim 2213 | joe | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 16-03-09 15:51 |
EHEIM 2213 | Filotas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 07-04-08 16:38 |
Eheim 2213 | ramsys | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 05-06-07 10:31 |
eheim 2213 | steady | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 31 | 23-03-05 22:35 |
Eheim 2213 | dim | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 11-11-04 21:46 |