|
|
|||
|
|||
![]()
Για να σου φύγει το αγχος για το καθαρισμα, σίγουρα δεν είναι λίγο "μπιχλας"! Εβγαλα όλο τον κουβά απο μέσα και το δοκίμασα με σκέτο νερό, το ίδιο πραγμα... Εμένα μου φαίνετε πάντως πολυ χαμηλή η ροή του που λέει πως έχει 440λ/ω. Σε σχέση βέβαια με το 2010 που λεει 250λ/ω. Αυτό με παραξένευει πιο πολύ.
|
|
|||
|
|||
![]()
Το φίλτρο τρέχει περι τους 3,5 μήνες. Και η ροή ήταν αυτή απο την 1η μέρα που το πήρα. Μου κάνει τελιως χαζό ένα φίλτρο των 25ε να είναι αποδοτικότερο απο 1 των 120ε της ίδιας εταιρίας...
------------------------- Παιδιά αυτή είναι η ροή απο την 1η μέρα, με αυτά που μου λέτε δλδ ότι μπορει να είναι ελατοματικό; Το έχει κανένας και πηγαίνει καλύτερα; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη valantis315 : 21-09-10 στις 22:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δοκίμασε να μετρήσεις τη ροή πρώτα και βλέπεις μετά. Μήπως το έχεις γεμίσει με υλικά φουλ και είναι πατικωμένα;
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχει αρκετα σιποραξ και σφουγγαρια, αλλα το θέμα είναι οτι τα εβγαλα όλα για να δώ την ροη του και ήταν η ίδια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία, βγάλ' τα πάλι όλα και μέτρα πόσο νερό τρέχει μέσα σε μία λεκάνη όπως σου έγραψα παραπάνω σε συγκεκτριμένο χρόνο. Αν σου βγει γύρω στο 70% της ονομαστικής δεν είναι παράλογο, αν και αν θυμάμαι καλά κάπου εκεί πρέπει να έρχεται γεμάτο, αλλά για δες το πρώτα.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για να γεμίσει μία λεκάνη χωρητικότητας 4 λίτρα το 2213: 1 λεπτό και 21 δευτ. Για να γεμίσει μία λεκάνη χωρητικότητας 4 λίτρα το 2010: 30 δευτ. Ημουν σίγουρος ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλα θα ήθελα και την γνώμη κάποιον με περισσότερη εμπειρία, θα πάω να ρωτήσω το καταστημα που αγόρασα, έστω αν λειτοτυργούν όλα έτσι να πάρω κάποιο μεγαλύτερο. |
|
|||
|
|||
![]()
Πόσα μέτρα σωλήνα έχει (εισαγωγή/εξαγωγή) και σε πόσο ύψος σηκώνει το νερό; Τη δοκιμή που έκανες με τη λεκάνη, την έκανες σε flat level με μικρούς σωλήνες; Διαφορετικά δεν έχει νόημα η σύγκριση.
|
|
|||
|
|||
![]()
Όπως το έκανες δεν είναι σωστό, πρέπει να βγάλεις μόνο το μοτέρ ( το από πάνω) και να το βάλεις σκέτο σε ένα κουβά για να δεις την πραγματική του πίεση.
|
|
||||
|
||||
![]()
2211 2213
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το 2213 θεωριτικά το έχεις κάτω απο το ενυδρείο. αυτό σημαίνει πως το φίλτρο πρέπει να ξανά σπρώξει το νερό πάλι πίσω στο ενυδρείο πράγμα που τέτοιο "ζόρι" αν θές δεν έχει το 2010 που είναι μέσα στο νερό.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να συγκρίνεις τα 2 φίλτρα και να καταλήξεις στο συμπέρασμα πως το 2010 είναι πιο αποδοτικό από το 2213 για 1002 λόγους ![]() η ροή δεν είναι το μόνο στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει παράγοντα σύγκρισης ... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Να υποθέσω πως τα βανάκια του είναι όλα φουλ ανοιχτά ε?
Να υποθέσω πως δεν έχεις καθαρίσει σωλήνες (μπορεί να τρέχει λίγο διάστημα αλλά έλα να δεις πώς γίνονται οι δικοί μου σωλήνες σε ένα μήνα με τους δίσκους και τα ταΐσματα να πάθεις πλάκα ... ![]() Μπορεί να σου φαίνεται παράλογο να κόβει τόσο η ροή από τους σωλήνες αλλά αν δεν το δεις ο ίδιος δεν μπορείς να το πιστέψεις ... Απο την άλλη λές πως η ροή του ήταν έτσι από την πρώτη κι όλας μέρα .... ή κάτι τρέχει με το φίλτρο ή απλά δεν θυμάσαι καλά ... ![]() Υ.Γ δεν οξυγονώνει το νερό η ροή ενός φίλτρου αλλά η ανατάραξη που προκαλεί στο νερό. και σαφώς το 2010 στο βίντεο προκαλεί πολύ μεγαλύτερη ανατάραξη από ότι το 2213 .... Υ.Γ2 δεν μου πάει κάπου το μυαλό αυτή τη στιγμή για το τί μπορεί να το επηρεάζει ... απλά ρίξε μια προσεκτική ματιά στο impeller (προπέλα) να δεις πως έχει κουμπώσει καλά αλλά μεγάλη προσοχή στο αξονάκι γιατί σπάει εύκολα ...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
eheim 2213 | joe | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 16-03-09 15:51 |
EHEIM 2213 | Filotas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 07-04-08 16:38 |
Eheim 2213 | ramsys | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 05-06-07 10:31 |
eheim 2213 | steady | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 31 | 23-03-05 22:35 |
Eheim 2213 | dim | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 11-11-04 21:46 |