Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-09-10, 19:37
Το avatar του χρήστη paco
paco Ο χρήστης paco δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: νεα ραιδεστο θερμης θεσ/νικη
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην paco
Προεπιλογή

στο κοντρα πλακε ανεβαζει τοσο πολυ??? δεν το ηξερα...

το καλοκαιρι εκανα μια κατασκευη στα στεγανα ενος σκαφους και εχτισα με κοντρα πλακε
ενω το ηξερα εριξα περισσοτερο καταλυτη για να στεγνωσει γρηγορα
στο 10λεπτο αρχισε και εβγαζε καπνους
απλος βουλωνα τις τρυπες που εβγαινε ο καπνος με υγρο πολυεστερα

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-09-10, 19:40
Το avatar του χρήστη thanasis76
thanasis76 Ο χρήστης thanasis76 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΣΥΡΟΣ!!!
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από paco Εμφάνιση μηνυμάτων
στο κοντρα πλακε ανεβαζει τοσο πολυ??? δεν το ηξερα...

το καλοκαιρι εκανα μια κατασκευη στα στεγανα ενος σκαφους και εχτισα με κοντρα πλακε
ενω το ηξερα εριξα περισσοτερο καταλυτη για να στεγνωσει γρηγορα
στο 10λεπτο αρχισε και εβγαζε καπνους
απλος βουλωνα τις τρυπες που εβγαινε ο καπνος με υγρο πολυεστερα
δεν θελω να σε φανταστω να βγαζει καπνο ο πολυεστερας και να εισαι εκει...
ασχολεισαι με τον πολυεστερα η σαν χομπι???
Παλιά 21-09-10, 20:14
Το avatar του χρήστη paco
paco Ο χρήστης paco δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: νεα ραιδεστο θερμης θεσ/νικη
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην paco
Προεπιλογή

ασχολουμε με τα πολυεστερικα σκαφοι χρονια λογο δουλειας(σχολη θαλασιων σπορ) τα διορθωνουμε μονοι μας γιατι κοβουν κολ... τα μαστορια

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-09-10, 20:18
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από paco Εμφάνιση μηνυμάτων
ασχολουμε με τα πολυεστερικα σκαφοι χρονια λογο δουλειας(σχολη θαλασιων σπορ) τα διορθωνουμε μονοι μας γιατι κοβουν κολ... τα μαστορια
μια χαρα, οτι μπορεις μονος σου και πιανουν τα χερια σου καλα ειναι.
Παλιά 25-09-10, 17:44
Senior Member

Προεπιλογή

καλησπερα!!! πριν λιγο γυρισα απο την εξοχη οπου μεταφερθηκε το ενυδρειο για να περαστει πολυεστερα... δεν τελειωσα δυστιχος γιατι δεν το υπολογισα καλα και με εφτασε για να περασω μονο το πρωτο χερι...οποτε το δευτερο χερι την δευτερα....
στην πρωτη φωτο το ενυδρειο στην εξοχη πριν περαστει πολυεστερα και στην δευτερη αφου εχει περαστει...
στιν τριτη φωτο πως πρεπει να ειναι ο πολυεστερας μαζι με το ξυλο και στην τεταρτη πως δεν πρεπει να ειναι μιας και εχει μεινει μεσα αερας...
πριν το δευτερο χερι πρεπει να γινει προεργασια οπου εχει μεινει αερας για να γινει σωστη δουλεια....
τα νεωτερα απο δευτερας...
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  001.JPG
Εμφανίσεις:  937
Μέγεθος:  150,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  002.JPG
Εμφανίσεις:  958
Μέγεθος:  164,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  003.JPG
Εμφανίσεις:  846
Μέγεθος:  143,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  004.JPG
Εμφανίσεις:  909
Μέγεθος:  144,9 KB  
Παλιά 25-09-10, 18:48
Το avatar του χρήστη Crazy_Beaver
Crazy_Beaver Ο χρήστης Crazy_Beaver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Δάφνη
Προεπιλογή

Μπράβο Θανάση.Καλά το πάς.Πιστεύεις κάποιος που δεν έχει δουλέψει με πολυεστέρα ξανά θα τα βρεί σκούρα.Με τί σκοπεύεις να το περάσεις στην συνέχεια;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-09-10, 18:50
Το avatar του χρήστη halvas69
halvas69 Ο χρήστης halvas69 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Πάτρα - Αγυιά
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην halvas69 Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην halvas69 Send a message via Skype™ to halvas69
Προεπιλογή

Πω πω τι ωραία βεράντα, τι θέα.
Μακάρι μια μέρα να σου έρθω να πιούμε καφέ εκεί.

ΥΓ Πες μου ότι χαζεύεις και ηλιοβασιλέματα από εκεί.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-09-10, 19:05
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Crazy_Beaver Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπράβο Θανάση.Καλά το πάς.Πιστεύεις κάποιος που δεν έχει δουλέψει με πολυεστέρα ξανά θα τα βρεί σκούρα.Με τί σκοπεύεις να το περάσεις στην συνέχεια;
μην νομιζεις πως κανω κι εγω καθε μερα κατασκευες με πολυεστερα....
αν κανεις σωστα την αναλογια και διαβασεις λιγο συμβουλες πως τον περνανε πιστευω οτι θα τα καταφερεις...
το πολυ πολυ κανεις 1-2 δοκιμες σε κατι ασχετο... και βλεπεις...
στη συνεχεια μετα το δευτερο χερι θα περαστει μονωτικο υλικο
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από halvas69 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πω πω τι ωραία βεράντα, τι θέα.
Μακάρι μια μέρα να σου έρθω να πιούμε καφέ εκεί.

ΥΓ Πες μου ότι χαζεύεις και ηλιοβασιλέματα από εκεί.
καφε να πιουμε γιατι οχι... αλλα ηλιοβασιλεμα θα σε παω αλλου....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 25-09-10 στις 19:05 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 10:32
Το avatar του χρήστη Ύδωρ
Ύδωρ Ο χρήστης Ύδωρ δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γαλάτσι
Προεπιλογή

Θανάση φαίνεται πως έχεις κάνει πολλή δουλειά, και μόνο και μόνο γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια.
Δεν θα εξετάσω την επιλογή του υλικού (ξύλο - πολυεστέρας) με την οποία καταρχάς διαφωνώ, ο χρόνος εύχομαι να σε δικαιώσει. Ούτε για την τοποθέτηση του τζαμιού θα μιλήσω, νομίζω οι προηγούμενοι το έχουν καλύψει το θέμα. Για το καπάκι μόνο λίγες παρατηρήσεις. Τα μεταλλικά συρραπτικά τα φοβάμαι μακροχρόνια με την υγρασία (σκουριάζουν) και το όποιο βερνίκι δεν τα προστατεύει απόλυτα. Χώρο για φωτιστικά και ανεμιστήρες, έχεις προβλέψει;
Οι παρατηρήσεις μου δεν έχουν σκοπό κριτικής. Αλλά επειδή βλέπω πως έχεις κάνει ΠΟΛΛΗ δουλειά, επισημαίνω κάποιες "λεπτομέρειες" για να μην πάει η δουλειά σου στράφι.
Παλιά 01-11-10, 11:50
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ύδωρ Εμφάνιση μηνυμάτων
Θανάση φαίνεται πως έχεις κάνει πολλή δουλειά, και μόνο και μόνο γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια.
Δεν θα εξετάσω την επιλογή του υλικού (ξύλο - πολυεστέρας) με την οποία καταρχάς διαφωνώ, ο χρόνος εύχομαι να σε δικαιώσει. Ούτε για την τοποθέτηση του τζαμιού θα μιλήσω, νομίζω οι προηγούμενοι το έχουν καλύψει το θέμα. Για το καπάκι μόνο λίγες παρατηρήσεις. Τα μεταλλικά συρραπτικά τα φοβάμαι μακροχρόνια με την υγρασία (σκουριάζουν) και το όποιο βερνίκι δεν τα προστατεύει απόλυτα. Χώρο για φωτιστικά και ανεμιστήρες, έχεις προβλέψει;
Οι παρατηρήσεις μου δεν έχουν σκοπό κριτικής. Αλλά επειδή βλέπω πως έχεις κάνει ΠΟΛΛΗ δουλειά, επισημαίνω κάποιες "λεπτομέρειες" για να μην πάει η δουλειά σου στράφι.
σε ευχαριστω και χαιρομαι απο την αρχη να μου επισημενουν διαφορα πραγματα , γιατι κι εγω πρωτη φορα κανω τετοια κατασκευη...
απλα δεν την εκανα βιαστηκα και πιστευω οτι δεν εχω κανει τιποτα τρομερα λαθη...

για το φωτιστικο οπως λες, το εχω βαλει, δεν το ειδες???

τα συρραπτικα δεν θα εχουν την παραμικρη επαφη με υγρασια. τα καπακια απο μεσα εχουν περαστει με το ιδιο μονωτικο που εχει περαστει ολο το ενυδρειο 3 χερια.

για ανεμηστηρες ετσι οπως ειναι τα καπακια μπαινουν πολυ ευκολα κοβοντας 2 γριλιες... απλα τωρα προσπαθω να τελειωσω για να βαλω νερο. τα ενεμηστηρακια εχω χρονο μεχρι το καλοκαιρι...

για την επιλογη ξυλου-πολυεστερα-μονωτικο θα ηθελα να μου πεις την αποψη σου και τους φοβους σου...
παντος την ιδεα την πηρα απο εδω
http://www.jonolavsakvarium.com/eng_...006/index.html
και την κατασκευη μου την εχω κανει πολυ πιο δυνατη και γερη απο οτι εκανε ο τυπος για λογους ασφαλειας...

για το τζαμι τι... ????

σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις και ειναι δεκτες, αλλιως δεν θα εβαζα την παρουσιαση... μεσα απο την παρουσιαση διορθωνομαι κι εγω!!!
Παλιά 01-11-10, 18:49
Το avatar του χρήστη Ύδωρ
Ύδωρ Ο χρήστης Ύδωρ δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γαλάτσι
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 Εμφάνιση μηνυμάτων
σε ευχαριστω και χαιρομαι απο την αρχη να μου επισημενουν διαφορα πραγματα , γιατι κι εγω πρωτη φορα κανω τετοια κατασκευη...
απλα δεν την εκανα βιαστηκα και πιστευω οτι δεν εχω κανει τιποτα τρομερα λαθη...

για το φωτιστικο οπως λες, το εχω βαλει, δεν το ειδες???

To είδα μετά, έχεις δίκιο. Πάντως εγώ δεν θα επέλεγα LEDs αλλά κάποια λάμπα Τ8 / Τ5
τα συρραπτικα δεν θα εχουν την παραμικρη επαφη με υγρασια. τα καπακια απο μεσα εχουν περαστει με το ιδιο μονωτικο που εχει περαστει ολο το ενυδρειο 3 χερια.
Αρκεί να αντέξει η επίστωση σε βάθος χρόνου...
για ανεμηστηρες ετσι οπως ειναι τα καπακια μπαινουν πολυ ευκολα κοβοντας 2 γριλιες... απλα τωρα προσπαθω να τελειωσω για να βαλω νερο. τα ενεμηστηρακια εχω χρονο μεχρι το καλοκαιρι...
Σωστός
για την επιλογη ξυλου-πολυεστερα-μονωτικο θα ηθελα να μου πεις την αποψη σου και τους φοβους σου...
παντος την ιδεα την πηρα απο εδω
http://www.jonolavsakvarium.com/eng_...006/index.html

και την κατασκευη μου την εχω κανει πολυ πιο δυνατη και γερη απο οτι εκανε ο τυπος για λογους ασφαλειας..
.
Εγώ προσωπικά θα επέλεγα μία γυάλα (του εμπορίου ή DIY) την οποία θα εγκιβώτιζα σε ό,τι ξύλινο κουτί ήθελα. Εγκιβωτισμός ακριβείας, σαν χερι-γάντι. Έτσι ουσιαστικά θα είχα αυτό που έκανες κι εσύ, αλλά αντί για πολυεστέρα θα είχα την πολυδοκιμασμένη σε βάθος πολλών χρόνων λύση γυαλί-σιλικόνη. Το γυαλί Θανάση αν δεν το σπάσεις από ατύχημα, αντέχει για αιώνες στο νερό... Το δικό μου ενυδρείο (αυτό που έχω τώρα) είναι μια παρόμοια κατασκευή, με γυάλα του εμπορίου και μελαμίνη. Παρόλα αυτά, αν ήταν να επιλέξω οπωσδήποτε σκέτο ξύλο, αντί για πολυεστέρα θα το πέρναγα με μία εποξική ρητίνη.
για το τζαμι τι... ????
Δεν έχω φτιάξει ακόμα DIY ενυδρείο (γυάλα), αλλά νομίζω πως στην περίπτωσή σου πας σε 1-1,5mm τουλάχιστον. Το θέμα είναι πόσο θ' αντέξει στην πίεση του νερού (καμπύλωση) χωρίς κόντρες μόνο με την περιφερική συγκόλληση, και πόσο καλά θα κολλήσει η σιλικόνη στο μονωτικό υλικό (ως ισχύς συγκόλλησης, ως στεγανότητα και ως διάρκεια του δεσμού στο χρόνο)
σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις και ειναι δεκτες, αλλιως δεν θα εβαζα την παρουσιαση... μεσα απο την παρουσιαση διορθωνομαι κι εγω!!!
Καλή επιτυχία και χαιρετισμούς στον γείτονά σου και φίλο και συνάδελφό μου, τον Γιώργο τον Βακόνδιο (οδοντίατρος).
Παλιά 01-11-10, 20:22
Senior Member

Προεπιλογή

σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια....

να βαλω Τ8 η Τ5 το θεωρω υπερβολη γιατι σε ενα μαλαουι ο φωτισμος ειναι απλα για να βλεπουμε τα ψαρια και τα λεντ ειναι και πολυ οικονομικα και αθανατα...

το μονωτικο αντεχει απο οσο μου ειπε στο μαγαζι και δεν θα εχω προβλημα για πολλα χρονια, στην ουσια μου ειπε οτι δεν παθενει τιποτα ιδικα με τον ελαστικοποιητη που εβαλα...

εγω προσωπικα δεν θα ρισκαριζα να φτιαξω 1000λιτρα ενυδρειο με γυαλι και να το κολλησω εγω.. , μετα εχουμε το βαρος που ειναι παρα πολυ και τελος ειναι το οικονομικο που ειναι τεραστια η διαφορα...

οσο για την καμπυλοτητα στο τζαμι το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα εχω προβλημα αν σκεφτεις οτι ειναι μικρο το μηκος , χοντρο το τζαμι και με μεγαλη επιφανεια που θα ειναι κολλημενο...

ολα αυτα τα λεω χωρις να εχω πειρα, απλα με οτι βλεπω οσο το φτιαχνω και με το σκεπτικο το δικο μου....

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 116 (0 μέλη και 116 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές