|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι κανω αλλαγη
|
|||
|
|||
![]()
ΟΚ! απλα έπρεπε να το πω για να σιγουρευτώ!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να προσθέσω κάτι?
Στο τέλος του λάστιχου προς την αποχέτευση βάζεις και μια τάπα, ή ένα βανάκι ή ότι άλλο βρείς με σκοπό να μην κάνεις ατσαλιές στο φρεσκοσφουγγαρισμένο πάτωμα (σύμφωνα με τον Νόμο του Μέρφυ, το πάτωμα θα έχει σφουγγαριστεί ακριβώς πρίν την αλλαγή νερού) αν χρειαζεται να μαζεύεις μετά την αλλαγή το λάστιχο πίσω στο χώρο του φίλτρου. Γλυτώνεις πολύ ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κάνω περίπου το ίδιο απλά στη θέση του ταφ και του "βανακίου" έχω βάλει μια τρίοδη βάνα...
Μετά το άδειασμα το συνδέω με τον ταχυσύνδεσμο την απόληξη του λάστιχου με το νερό του δικτύου κι αφού το τουμπανιάσω με αντιχλώριο γεμίζω. Το χειμώνα έχω ρυθμίσει και τη θερμοκρασία του νερού με τη χρήση του θερμοσίφωνου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
έτσι ακριβώς φίλε μου... όπως ότι οι "στραβές" τυχαίνουν όταν απουσιάσεις από το σπίτι.....
|
||||
|
||||
![]()
καπως ετσι κανω και εγω αλλα χωρις το Τ εχω ενα λαστιχο για το ενυδρειο.....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Θα μπορουσε να χρησιμοποηθει μονο ως δευτερη ασφαλεια στεγανοτητας μετα το βανακι. ![]() ------------------------- Παράθεση:
Για λεγε καμια πληροφορια για αυτες. Εψαχνα για κατι που να μου δινει τη δυνατοτητα για ροη νερου προς ολες τις κατευθυνσεις για εξαγωγη και εισαγωγη του νερου και ειχα κανει και σχεδιο. κλικ ![]() ΥΓ Ασχετο αλλα αποφευγω σαν το διαολο το λιβανι το νερο απο το θερμοσιφωνο.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 22-09-10 στις 16:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ετσι κανω και εγω αλλαγη νερου πολυ καλο και δεν λερωνεις το βασικο.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Την 3οδη την πήρα από τη Φράγκων (οδός στη Θεσσαλονίκη σχεδόν όλη με καταστήματα υδραυλικών ποτιστικών και γεωπονικών υλικών)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πλαστικη φυσικα. Τιμουλα?
|
||||
|
||||
![]() Πήρα για 3/4 της ιντσας για λάστιχο ποτίσματος! Δε θυμάμαι καθόλου για τιμή!!! ![]() Πάει πολύς καιρός....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν ξέρω αλλά στο δικό μου όσο καλά και αν προσπαθούσα να στραγγίσω το λάστιχο πάντα έμενε νερό μέσα το οποίο έκανε την αατσαλιά όταν μάζευα το λάστιχο δίπλα στο φίλτρο. Έτσι έβαλα μια επιπλέον βάνα την οποία κλείνω και δεν πέφτει ούτε σταγόνα. Γιατί θεωρείς σημαντικό να μην μείνει νερό στο λάστιχο? |
|
||||
|
||||
![]()
Εκτος απο τις θυμοσοφιες των λαων
"Να φυλάγεσαι από τ' ακίνητο νερό, το ακίνητο σκυλί, τον ακίνητο εχθρό" "Το ακίνητο νερό βρωμάει" Γιατι βαζουμε τους κυκλοφορητες στα ενυδρεια? Γιατι το στασιμο νερο γινετα πηγη μικροβιων.
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο ρε delta66. Αυτο ακριβος σκεφτομουν και γω να κανω για το ενυδρειο που ετοιμαζω. αλλα με μια αλλη διαφορα που δεν την εχει αναφερει κανεις απο οτι ειδα. Αντι να τοποθετησω το ολο συστημα στην εξοδο, σκεφτομουν να το βαλω στην εισοδο με την χρηση τριοδης βανας ή με Τ και βανες απλες επειδη τριοδη δεν βρισκεις ευκολα και δεν θα ειναι ιδιες διαστασεις αν παρεις απο καταστημα υδραυλικων. Λοιπον ο λογος που το λεω αυτο ειναι οτι με αυτο τον τροπο αν τοποθετηθει στην εισοδο, λογο της βαρητητας και της εισροφισης που κανει η αντλια, μπορουμε πιστευω χωρις αντλια να γεμισουμε ξανα. δηλαδη αλαζοντας τις αναλογες κατευθυνσεις με τις βανες και εχοντας ετοιμασει το βαρελι με το αποχλωριομενο νερο βαζουμε το λαστιχο, που χρισιμοποιυμε για το αδειασμα, μεσα στο βαρελι και ανοιγουμε την βανα αυτου του λαστιχου και την βανα προς το φιλτρο οποτε θα αρχισει να ρουφαει το νερο απο το βαρελι. Ετσι δεν χρειαζεται πιστευω αντλια. Δεν το εχω δοκιμασει αλλα ετσι το σκεφτομαι! εσεις τι λετε? θα πετυχαινε?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όσο για το νερό που μπορεί να μείνει στον σωλήνα, (το οποίο είναι καθαρό-καμία σχέση με το νερό του ενυδρείου που θέλουμε να το καθαρίσουμε και για αυτό το κυκλοφορούμε μέσα από τα φίλτρα) νομίζω ότι ούτως ή άλλως δεν μπορείς να το στραγγίξεις τελείως, οπότε αν είναι να αναπτυχθούν μικρόβια θα αναπτυχθούν, αν και δεν ξέρω αν μια εβδομάδα είναι αρκετή για να αναπτυχθούν μικρόβια). Από την άλλη αφενώς το νερό είναι απομονωμένο από το ενυδρείο (λόγω της βάνας κοντά στο Τ) και αφετέρου στην επόμενη αλλαγή θα φύγει προς τα έξω και όχι προς το ενυδρείο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξωτερικο φιλτρο | Nikos! | Φίλτρανση | 13 | 29-09-08 10:15 |
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ | ΕΛΒΙΡΑ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 27-12-07 15:20 |
αλλαγη νερου- φιλτρο | naupaktos84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 02-08-07 11:26 |
Εξωτερικο φιλτρο | ggeos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 09-11-06 10:26 |
φιλτρο εξωτερικο | alfacom | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 01-07-04 13:08 |