|
Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δειτε τα βιντεο στο φυσικο τους περιβαλλον εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42831 για να καταλαβετε τι εννοω, και δεν νομιζω να ειπε κανεις οτι ειναι "μοναχικα" ψαρια. |
|
|||
|
|||
![]()
Ξεκίνησε ο Τολης, συνέχισε ο Πάνος, και ρωτάω εγω...Αν ψάξω σε ολα τα threads των αρχαρίων, ποσες φορες θα δω ολες αυτές τις επιλογές και ποσες φορες θα δω τα γκαπι, τον μονομαχο και τα μηλοσαλίγκαρα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Τελικα με επεισες,
Λιγα ψαρια ειναι ομορφα, "ευκολα", ζουν σε νερο βρυσης, δινουν ευκολα αναπαργωγες, μπαινουν σε λιγα λιτρα, και κανουν τον αρχαριο να μπει με το δεξι ποδι στο χομπι σαν τα ..... G U P P Y Δεν χρειαζεται να το συζηταμε αλλο.
|
|||
|
|||
![]()
SOrry αλλά διαφωνώ, τα guppies είναι φοβερά ευαίσθητα ψάρια.. Απο την εμπειρία μου.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Επίσης θέλω να δω κάποιον "αρχάριο" να διαχειρίζεται ένα 50λιτρο με γκάπυ όταν αυτά θα γεννήσουν άλλα 50 και η ιχθυοφόρτιση θα φτάσει στο θεό, σε ένα σύστημα επιρρεπές στην αστάθεια λόγω λίτρων |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι οπως το βλεπω πια ολα τα ψαρια ειναι "ευκολα" αν τους δινεις τουλαχιστον σωστες παραμετρους στο νερο ... Οταν τα εξωθησουμε στα ορια τους μας "δειχνουν" τις "ευαισθησιες" τους! Το ειδα και με γκαπυ και με δισκους (πια δε θεωρω το ενα ειδος πιο "ευκολο" απο το αλλο)!
![]() Στις περισσοτερες των περιπτωσεων ο εν λογω αρχαριος ηδη εχει επιλεξει τα ψαρια του και εχει προβλημα με θανατους αυτων και για αυτο αναζητα λυσεις αφου βλεπει οτι κατι δεν παει καλα! Αν κανουμε δημοσκοπηση σε αυτο θα ειναι συντριπτικη η πλειοψηφια! ![]() ![]() Α ... και ελα και παρε μπολι για την επομενη προσπαθεια σου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Eχει πλακα η ολη συζητηση , απο τον σεβασμο στον αρχαριο μεχρι τα γκαπυ πολλα ή λιγα ....
Και εξηγω: Οταν μπαινεις σε ενα forum , ξερεις απο πριν οτι ειναι ενας ιστοτοπος συζητησεων για ενα συγκεκριμενο αντικειμενο , οτι υπαρχουν μελη που μπηκαν σχεδον μαζι σου και αλλα που ανοιξαν αυτη την σελιδα , οτι υπαρχουν γνωστες του αντικειμενου (αλλοι σε πολλες λεπτομερειες και αλλοι επιφανειακα) ..................και οτι οτι και να ρωτησεις θα παρεις μια απαντηση (εδω ειναι το θεμα ) απο ποιον θα την παρεις ;; μπορει να την παρεις απο αυτον που γραφτηκε χθες ή απο εναν αρχαιο ... εκει πρεπει να αξιολογισεις , να σκεφτεις και να ψαχτεις , να διαβασεις ωστε να μπορεις να εχεις μια δικη σου αποψη βασισμενη σε επιχειραματα ... Αυτα γενικα για τα φορουμ .... Ειδικοτερα για ΕΜΑΣ ,το χομπυ για το ενυδρειο που πιστευω οτι η βιβλιογραφια του ειναι αρκετα μικρη , κατευθυνομενη και πολλες φορες λανθασμενη οτι μαθεις το μαθαινεις με συζητησεις απο εχωντες και κατεχοντες το καθε ψαρι - μαλακια - κτλπ... απλα γιατι εχουν την εμπειρια .... Απλα για να δεις συμπεριφορες ...οπως εαν ηταν στην φυση ή οσο γινεται πιο κοντα !!! Αυτη δεν ειναι η πεμπτουσια ; αυτο δεν ψαχνουμαι ; συμπεριφορες οσο γινεται πιο κοντα στην φυση και αυξανομενης δυσκολιας ψαρια οσο εμβαθενουμε στο χομπι ... ετσι το βλεπω εγω ! Και ο πυροσβεστης ![]() Προτασεις για λιτρα ψαρια συνθηκες μπορουν να κανουν πολλοι .... Εχω δει σε 3 ενυδρεια μεσα και σε αυτα το δικο μου σε περιοδους που λογω αλλων υποχρεωσεων δεν ασχολουμουν εκτος απο τ φαι τους να γινονται γεννες , να επιβιωνουν τα μικρα να γεμιζει το ενυδρειο ; δεν θα μπορουσα να προτεινω , ριξτε τα ψαρακια μεσα και .....αυτα θα κανουν τα παντα μονα τους ; Ειναι ομως σωστο ; ειναι ο κανονας και τα ψαρια πως αισθανονται ; Θα ηταν το ιδιο αν οι λαμπιδοχρομιδες μου ηταν σε μεγαλυτερο ενυδρειο με περισσοτερες κρυψωνες ; χμ.... Οσο για οτι πηραμε τα ψαρια και τα βαλαμε στα ενυδρεια μας , αν εξερεσουμε καποια "αγρια " που εχουν μερικοι απο εμας , ολοι οι υπολοιποι εχουμε εκτροφης ψαρια ...δλδ ...γεννημενα σε "ενυδρεια" σωστα; αρα δεν ηξεραν πως ειναι να κολυμπας σε αμαζονιο ή λιμνες ... Ταδε εφη εγω ενα μελος αυτης της κοινοτητας , ειρηνη υμιν ....ΟΒΕΡ & ΟΥΤ!!!
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρώ το εαυτό μου νέο χομπίστα με μικρή εμπειρία και ανήκω σε αυτούς που δυστυχώς δεν βρήκαν το forum πριν αγοράσουν και ξοδέψουν σε χρόνο και χρήμα. Από την άλλη, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που «έπεσα» σε σχετικά ευσυνείδητο πετσοπά, που πέρα από το κέρδος, τον ένοιαζαν και τα ζωντανά, οπότε δεν κατέληξα με «10 δίσκους σε 50 λίτρα». Οπότε, αυτά που γράφω τα γράφω υπό το πρίσμα του αρχάριου.
Θα ήθελα να μπορώ, ως αρχάριος, να ρωτήσω πoιό ψάρι μπορώ να βάλω σε ποιό ενυδρείο και να μην φοβάμαι αν θα μου την πουν γιατί έχω μόνο 50-100-200 λίτρα ενυδρείο, κλπ. Αυτό που θα με βοηθούσε είναι να μαζέψω 10 διαφορετικές γνώμες. Το αν θα ακούσω την γνώμη την 1 ή την 2 ή την 10, είναι καθαρά δικό μου θέμα και έχει να κάνει με το πόσο αγαπώ αυτό που κάνω και κατʼ επέκταση, πόσο διατεθειμένος είμαι να το ψάξω περισσότερο και να μην μείνω στις απόψεις των μελών αυτού και οποιουδήποτε forum. Από την άλλη, αυτά που θα έπρεπε ο καθένας μας να προτείνει και να συμβουλεύει είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, συμβουλές και συμπεράσματα από προσωπική του πείρα. Αν η εμπειρία μου έχει δείξει ότι μπορώ να βάλω 10 δίσκους σε 50 λίτρα – 50cm ενυδρείο, με αλλαγές 90% κάθε μέρα, γιατί να μην πω στον φίλο που ρωτάει ότι «ναι θεωρητικά γίνεται αλλά δεν σου συνιστώ γιατί θα ταλαιπωρείς τα ψάρια, θέλει κόπο, χρόνο, χρήματα, εμπειρία, κλπ»? Στον αντίποδα, αν έχω εμπειρία μόνο από guppy, αυτό θα του προτείνω. Γιατί πιστεύω ότι η βοήθεια που δίνει ο καθένας μας εδώ μέσα δεν πρέπει να σταματά στο «βάλε το Χ» ή «βάλε το Ψ» ψάρι, αλλά να μπορεί να προχωρήσει αρκετά βαθύτερα, όταν αυτό ζητηθεί. Όπως έγραψε o Roussaks παραπάνω, θα μου ήταν αρκετά εύκολο να ψάχνω στο internet για να προτείνω 15 διαφορετικά ψάρια για 50 λίτρα, αποσκοπώντας όμως που? Προφανώς πάνω όρια στο χόμπι μας δεν υπάρχουν, όσο περισσότερα λίτρα τόσο καλύτερα, αλλά δυστυχώς αναγκαζόμαστε, γενικότερα στην ζωή μας - και κατʼ επέκταση και στα χόμπι μας να κάνουμε συμβιβασμούς. Όσο για αυτό που διάβασα παραπάνω ότι πρέπει ντε και καλά να κρατήσουμε τους νέους στο χόμπι, διαφωνώ. Αν κάποιος θέλει να μείνει, θα μείνει γιατί πραγματικά του αρέσει το χόμπι, ανεξάρτητα από το τι θα ακούσει/διαβάσει εδώ μέσα. Το πολύ πολύ, αν αισθανθεί ότι προσβλήθηκε να βρει άλλο φόρουμ να συμβουλεύεται. Από την άλλη, αν αυτό το χόμπι είναι για κάποιον κάτι παροδικό, όσο εύκολη και αν του κάνεις την ζωή προτείνοντάς του τα πιο εύκολα, ανθεκτικά, οικονομικά κλπ ψάρια, δεν θα μπορέσεις να τον κρατήσεις. Το πιο σημαντικό από όλα δεν είναι τι λες αλλά πως το λες!!! Οπότε ναι θα πω «πάρτε guppy» γιατί αυτό μπορώ να προτέινω με την λιγοστή μου εμπειρία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πω «και αφήστε μας ήσυχους». |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οταν γραφτηκα στο φορουμ μη ξεροντας και πολλα....δε μου αρεσε που ακουγα καποια πραγματα και αποσυρθηκα διακριτικα για καποιο διαστημα. η αγαπη μου ομως για το χομπυ με εκανε να ψαχτω...κι οσο εψαχνα εβρισκα οτι κακως δε μου αρεσαν αυτα που στην ουσια ηταν η αληθεια των πραγματων. ετσι επεστρεψα και χαρη στο φορουμ σε πολυ πολυ μεγαλο βαθμο προχωρησα πολυ παραπερα απο εκει που πιστευα οτι θα εφτανα...κι εχω πολυυυυ δρομο ακομη. αντιθετα στα τοσα χρονια εδω ειδα πολλους που στην ουσια τους "στησαμε" τα ενυδρεια....δεν εκαναν τα δικα μας τραγικα λαθη...δεν εδωσαν τα δικα μας απιστευτα χρηματα....δεν απογοητευθηκαν δηλαδη τοσο οσο πολλοι αλλοι και παλι λιγο καιρο αργοτερα εγκατελειψαν. η αγαπη για το χομπυ σε κραταει ή οχι....κανενα φορουμ και καμια συμπεριφορα δε μπορει να σε απομακρυνει απο αυτο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μικρα guppies | antonis15 | Ζωοτόκα | 19 | 07-05-09 23:49 |
Γεννητουρια guppies ! | mikenuke | Ζωοτόκα | 20 | 30-03-09 15:30 |
αγορα guppies | zissis | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 27-01-09 02:31 |
Guppies | zissis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 13-01-09 11:08 |