|
Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι προτασεις που γινονται απο τα διαφορα προφιλαδικα δεν ειναι για το καλο των ψαριων αλλα για την ανεση/ευκολια των χομπιστων και για μπορεσουμε να τα δουμε απο κοντα, περιορισμενα στο μικρο μας ρεαλιστικο προσωπικο χωρο, χωρις να μας ερχεται τουμπα το ενυδρειο σε λιγο χρονο. Αν ηταν για τα ψαρια θα εδιναν μαξιμουμ τιμες και οχι μινιμουμ. Σε στυλ "δεν χρειαζεται να βαλετε ενα κοπαδι 500 καρδιναλιων σε πανω απο 20 κυβικα". Καπου αναμεσα σε αυτα τα ακρα τιμων (φυσικα προς το κατω οριο), μπορουμε να δουμε πολυ ενδιαφεροντα πραγματα, και οχι μονο την επιβιωση των ζωντανων. Μια θετικη φιλοσοφια για διατηρηση ψαριων ειναι, οι αρχαριοι να ανεβαζουν λιγο αυτα τα μινιμουμ ορια που δινονται και μετα βλεπουμε.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Tόλη διαφωνούμε απολύτως και για τα μίνιμουμ λίτρα και μήκη (για ξιφοφόρους και ροδόστομους πχ), αλλά και για το τι
θα πρέπει να προτείνουμε στους αρχάριους και με ποιά φιλοσοφία πρέπει να τους υποδεχόμαστε και να τους καθοδηγούμε. Αν αυτά που ανέφερες αποτελούν και την επίσημη γραμμή του φόρουμ, ζητάω συγνώμη που την παραβίασα σε κάθε συμβουλή μου. Γιώργο (georgarask) θεωρείς επιτυχία του φόρουμ που δέχεσαι τόσα πμ (σε πιστεύω, ακόμη κι εγώ δέχομαι μερικά αυτού του είδους) από αρχάριους που φοβούνται να ρωτήσουν δημοσίως, γιατί θα υπάρξουν μερικοί από εμάς που θα τους αρπάξουν από τα μούτρα? Εγώ το λέω καμπανάκι. netblues και dimis1978 ζηλεύω την καθαρότητα της σκέψης σας και την αρτιότητα των απόψεών σας. ![]() drbig delta66 και zipo οι απόψεις που εκφράσατε, με καλύπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για εμένα αυτή η συζήτηση είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη (αν και μάλλον κούρασε η επανάληψη) και βγάζει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Πάντα φιλικά και με διάθεση για διάλογο, όχι με κραυγές και αφορισμούς. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Γιώργο, δε νομίζω βρε αδελφέ να μην ρωτούν για να μας προφυλάξουν από τις μεταξύ μας διενέξεις.
Μάλλον φοβισμένους τους βλέπω και αυτό πίστευα ότι θα έπρεπε να μας απασχολήσει, αν όχι, ΟΚ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Προσωπικα εχω φτασει στο ανωτερο αυτων που μπορω να κανω ... αν και παντα προσπαθω να βελτιωσω τα πραγματα προς το καλυτερο ... δε ξερω αν μπορει να γινει κατι (και δεν προτεινει και καποιος κατι ... τουλαχιστον στη περιπτωση μου) ... οτι λεω "φανερα" τα λεω και "κρυφα"! ![]() 2πλη δουλεια για τους συντονιστες ... (το ξερω συμβαινει και σε αλλους αυτο το "φαινομενο") ......... και η προφανης και λογικη ερωτηση: Αν ειναι προβλημα του φορουμ και των συντονιστων ... τοτε γιατι ολοι απευθυνονται σε εκεινους? (πλην τους "απογοητευμενους - κραγμενους" που επιλεγουν να "φυγουν" η να μη συμμετεχουν -που και σε αυτο νομιζω υπαρχει παρεξηγηση η παρανοηση!) Απανταω: Γιατι ισως λιγο πολυ ολοι φταινε ... ΟΛΟΙ πρεπει να αλλαξουν το τροπο που αντιμετωπιζουμε τετοιες περιπτωσεις που ειναι καθημερινες! Ειδικα σε περιπτωσεις που ειναι μικροι σε ηλικια ... ![]() Πολλοι που ξερω νοιωθουν ασχημα γιατι νοιωθουν υπευθυνοι που το ποστ τους ξεκινησε μια λογομαχια! Και για αυτο προτιμουν να απευθυνθουν με πμ η αλλιως!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Διαβάζοντας την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, ένιωσα την ανάγκη να πω τα παρακάτω:
1) είναι πολύ υγειές που κατά περιόδους, το φόρουμ - και ειδικά αυτοί που το "κρατάνε" ζωντανό όπως οι συντονιστές και τα ιδιαίτερα ενεργά μέλη, επιδίδονται σε τέτοιους είδος soul-searching... 2) Ορισμένες φορές η αυστηρότητα (μιλάω για αυστηρότητα, όχι αγένεια) μπορεί να αποθαρρύνει, αλλά άλλες φορές σε κάνει να αναρωτηθείς κατά πόσο πραγματικά θέλεις να εντρυφήσεις στο αντικείμενο, και ίσως και να γλύτωσε ορισμένους από περιπλανήσεις για τις οποίες δεν είχαν το απαραίτητο "τσαγανό" (το λέω γιατί μου έχει συμβεί να είμαι και από τις 2 πλευρές ενίοτε). 3) οι λόγοι για τους οποίους κάποιος απαντά απότομα η αποπαίρνει έναν αρχάριο είναι πολλοί. Τελικά μια από τις λειτουργίες του φόρουμ είναι να εκπαιδεύει το χομπίστα, και δεν είναι εύκολο ούτε λογικό να περεμένει κανείς ότι όλα τα μέλη θα είναι το ίδιο καλοί "εκπαιδευτικοί". Σημασία έχει ο μέσος όρος, ή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ή όπως αλλιώς θέλουμε να το πούμε, που στο GAB νομίζω έιναι πολύ καλή. Απ'τη στιγμή που υπάρχει "κρισιμη μάζα", αυτό μπορεί να διατηρηθεί και να βελτιώνεται. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μικρα guppies | antonis15 | Ζωοτόκα | 19 | 07-05-09 23:49 |
Γεννητουρια guppies ! | mikenuke | Ζωοτόκα | 20 | 30-03-09 15:30 |
αγορα guppies | zissis | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 27-01-09 02:31 |
Guppies | zissis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 13-01-09 11:08 |