Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > Greek Aquarist's Boards

Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-09-10, 16:09
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από zipo Εμφάνιση μηνυμάτων
Θέλω να πω και εγώ κάτι που μπορεί να μην έχει ειπωθεί ακριβώς έτσι.Ξεχνάμε νομίζω πως οι συμβουλές που πρέπει να δίνονται σε έναν αρχάριο πρέπει να εξυπηρετούν προτίστως την άνετη διαβίωση των ζωντανών που έχει χωρίς αυτά να ταλαιπωρηθούν.Τα λίτρα και τα μήκη και τα λοιπά που προτείνονται σε όλο το διαδίκτυο νομίζω πως αποσκοπούν σε αυτό ακριβώς.Τα προτεινόμενα,δηλαδή,λίτρα σε όλες αυτές τις πηγές μάλλον αφορούν την ασφαλή διαβίωση των ψαριών χωρίς να υπάρχει κίνδυνος θανάτων.Από εκεί και πέρα,το πόσο θέλει κάποιος να προχωρήσει θέλοντας να δει περισσότερες συμπεριφορές και πολλά άλλα είναι δική του επιλογή.Και με δική του απόφαση θα αυξήσει ίσως και τα λίτρα και τα μήκη και όλα.Αλλά,δεν έχουμε κανένα λόγο να τον πιέζουμε με απόλυτες προτάσεις που να τον απογοητεύουν και τελικά,δεν έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει.Αν θέλουμε εμείς να διατηρούμε τα ψάρια μας σε πολλά λίτρα είναι δικαίωμά μας.Δεν μπορούμε αυτό να το προτείνουμε σαν μόνη ασφαλή λύση,αυτό είναι βέβαιο.Και για να το πούμε πιο απλά:κάποιοι θα διατηρούν 500 καρδινάλιους σε 15000 λίτρα και θα έρθουν να μας πουν πως δεν τα διατηρούμε σωστά.Τί θα απαντήσει αυτός που τα διατηρεί τα καημένα τα ψαράκια σε 500 λίτρα που εμείς θεωρούμε μεγάλο ενυδρείο?Και τι θα μας έλεγε η φύση για το ενυδρείο της με τίτλο Αμαζόνιος?Θα έλεγε: <<Πάτε καλά?500 καρδινάλιοι σε 15000 λίτρα?Αυτό είναι κοπαδόψαρο,δεν μπάινουν τόσα λίγα>>.Τί θα απαντούσαμε?
Εχεις απολυτο δικιο εκτος απο αυτο που εκανα με εντονα γραμματα.
Οι προτασεις που γινονται απο τα διαφορα προφιλαδικα δεν ειναι για το καλο των ψαριων αλλα για την ανεση/ευκολια των χομπιστων και για μπορεσουμε να τα δουμε απο κοντα, περιορισμενα στο μικρο μας ρεαλιστικο προσωπικο χωρο, χωρις να μας ερχεται τουμπα το ενυδρειο σε λιγο χρονο.
Αν ηταν για τα ψαρια θα εδιναν μαξιμουμ τιμες και οχι μινιμουμ. Σε στυλ "δεν χρειαζεται να βαλετε ενα κοπαδι 500 καρδιναλιων σε πανω απο 20 κυβικα".
Καπου αναμεσα σε αυτα τα ακρα τιμων (φυσικα προς το κατω οριο), μπορουμε να δουμε πολυ ενδιαφεροντα πραγματα, και οχι μονο την επιβιωση των ζωντανων.
Μια θετικη φιλοσοφια για διατηρηση ψαριων ειναι, οι αρχαριοι να ανεβαζουν λιγο αυτα τα μινιμουμ ορια που δινονται και μετα βλεπουμε.
Παλιά 18-09-10, 16:16
Το avatar του χρήστη zipo
zipo Ο χρήστης zipo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχεις απολυτο δικιο εκτος απο αυτο που εκανα με εντονα γραμματα.
Οι προτασεις που γινονται απο τα διαφορα προφιλαδικα δεν ειναι για το καλο των ψαριων αλλα για την ανεση/ευκολια των χομπιστων και για μπορεσουμε να τα δουμε απο κοντα, περιορισμενα στο μικρο μας ρεαλιστικο προσωπικο χωρο, χωρις να μας ερχεται τουμπα το ενυδρειο σε λιγο χρονο.
Αν ηταν για τα ψαρια θα εδιναν μαξιμουμ τιμες και οχι μινιμουμ. Σε στυλ "δεν χρειαζεται να βαλετε ενα κοπαδι 500 καρδιναλιων σε πανω απο 20 κυβικα".
Καπου αναμεσα σε αυτα τα ακρα τιμων (φυσικα προς το κατω οριο), μπορουμε να δουμε πολυ ενδιαφεροντα πραγματα, και οχι μονο την επιβιωση των ζωντανων.
Σωστά.Συμφωνώ.Στην πρόταση με τα μαύρα γράμματα ας αναφερθούμε μόνο στα sites,τα οποία είναι αξιόλογα και δε λαμβάνουν υπόψην απλά και μόνο την προσωπική μας ευκολία.Και δεν ισχυρίζομαι,φυσικά,πως τα εκάστοτε ζωντανά θα είναι καλύτερα σε ένα ενυδρείο μικρότερο.Αλλά,σε ένα χόμπι που βασίζεται πάνω σε παραχωρήσεις,απόλυτες γενικέυσεις προσωπικών προτιμήσεων δεν κάνουν καλό.Αυτό ήθελα να πω με το προηγούμενο ποστ μου και είναι η δική μου σκοπιά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-09-10, 18:19
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Tόλη διαφωνούμε απολύτως και για τα μίνιμουμ λίτρα και μήκη (για ξιφοφόρους και ροδόστομους πχ), αλλά και για το τι
θα πρέπει να προτείνουμε στους αρχάριους και με ποιά φιλοσοφία πρέπει να τους υποδεχόμαστε και να τους καθοδηγούμε.
Αν αυτά που ανέφερες αποτελούν και την επίσημη γραμμή του φόρουμ, ζητάω συγνώμη που την παραβίασα σε κάθε συμβουλή μου.

Γιώργο (georgarask) θεωρείς επιτυχία του φόρουμ που δέχεσαι τόσα πμ (σε πιστεύω, ακόμη κι εγώ δέχομαι μερικά αυτού του είδους) από αρχάριους
που φοβούνται να ρωτήσουν δημοσίως, γιατί θα υπάρξουν μερικοί από εμάς που θα τους αρπάξουν από τα μούτρα? Εγώ το λέω καμπανάκι.

netblues και dimis1978 ζηλεύω την καθαρότητα της σκέψης σας και την αρτιότητα των απόψεών σας.

drbig delta66 και zipo οι απόψεις που εκφράσατε, με καλύπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Για εμένα αυτή η συζήτηση είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη (αν και μάλλον κούρασε η επανάληψη) και βγάζει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.
Πάντα φιλικά και με διάθεση για διάλογο, όχι με κραυγές και αφορισμούς.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-09-10, 18:50
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιώργο (georgarask) θεωρείς επιτυχία του φόρουμ που δέχεσαι τόσα πμ (σε πιστεύω, ακόμη κι εγώ δέχομαι μερικά αυτού του είδους) από αρχάριους
που φοβούνται να ρωτήσουν δημοσίως, γιατί θα υπάρξουν μερικοί από εμάς που θα τους αρπάξουν από τα μούτρα? Εγώ το λέω καμπανάκι.
Φυσικα δε το θεωρω επιτυχια ... αλλα δεν ειναι αποτυχια του φορουμ (πιστευω) η του τροπου λειτουργιας του ... Θεωρω πως ειναι αστοχια εκφρασης μας προς τους αρχαριους ... και "τρομαζουν" μη δημιουργησουν διενεξη σε εμας και οχι μη τους κραξουν ... αυτη την αντιληψη εχω ολα αυτα τα χρονια που πολλοι που θεωρουν τον εαυτο τους αρχαριο και εχω επικοινωνησει με πμ, τηλεφωνικα, και απο κοντα ... μου εκφραζουν!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-09-10, 19:05
Banned

Προεπιλογή

Γιώργο, δε νομίζω βρε αδελφέ να μην ρωτούν για να μας προφυλάξουν από τις μεταξύ μας διενέξεις.
Μάλλον φοβισμένους τους βλέπω και αυτό πίστευα ότι θα έπρεπε να μας απασχολήσει, αν όχι, ΟΚ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-09-10, 19:26
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιώργο, δε νομίζω βρε αδελφέ να μην ρωτούν για να μας προφυλάξουν από τις μεταξύ μας διενέξεις.
Μάλλον φοβισμένους τους βλέπω και αυτό πίστευα ότι θα έπρεπε να μας απασχολήσει, αν όχι, ΟΚ.
Το κραξιμο σε αυτη τη περιπτωση το συνεχιζω "ιδιωτικα" και κανεις δε φοβαται ... (εκτος αν μου γυρισουν τα ματια ... και αυτο γινεται συνηθως με την αχαριστια! )

Προσωπικα εχω φτασει στο ανωτερο αυτων που μπορω να κανω ... αν και παντα προσπαθω να βελτιωσω τα πραγματα προς το καλυτερο ... δε ξερω αν μπορει να γινει κατι (και δεν προτεινει και καποιος κατι ... τουλαχιστον στη περιπτωση μου) ... οτι λεω "φανερα" τα λεω και "κρυφα"!
2πλη δουλεια για τους συντονιστες ... (το ξερω συμβαινει και σε αλλους αυτο το "φαινομενο")
.........

και η προφανης και λογικη ερωτηση:
Αν ειναι προβλημα του φορουμ και των συντονιστων ... τοτε γιατι ολοι απευθυνονται σε εκεινους? (πλην τους "απογοητευμενους - κραγμενους" που επιλεγουν να "φυγουν" η να μη συμμετεχουν -που και σε αυτο νομιζω υπαρχει παρεξηγηση η παρανοηση!)

Απανταω: Γιατι ισως λιγο πολυ ολοι φταινε ... ΟΛΟΙ πρεπει να αλλαξουν το τροπο που αντιμετωπιζουμε τετοιες περιπτωσεις που ειναι καθημερινες!
Ειδικα σε περιπτωσεις που ειναι μικροι σε ηλικια ...

Πολλοι που ξερω νοιωθουν ασχημα γιατι νοιωθουν υπευθυνοι που το ποστ τους ξεκινησε μια λογομαχια! Και για αυτο προτιμουν να απευθυνθουν με πμ η αλλιως!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-09-10, 20:12
Banned

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgarask Εμφάνιση μηνυμάτων
Προσωπικα εχω φτασει στο ανωτερο αυτων που μπορω να κανω ... αν και παντα προσπαθω να βελτιωσω τα πραγματα προς το καλυτερο ...
Αν θέλεις τη γνώμη μου έχεις βελτιωθεί θεαματικά, πάνε αρκετοί μήνες που δεν έχω εκνευριστεί από απότομη απάντησή σου σε αρχάριο.
Αυτό δείχνει ότι είσαι άνθρωπος που ο εγωισμός του δεν του βουλώνει τα αυτιά και που είναι πρόθυμος να ακούσει και να διορθωθεί.
.........
και η προφανης και λογικη ερωτηση:
Αν ειναι προβλημα του φορουμ και των συντονιστων ... τοτε γιατι ολοι απευθυνονται σε εκεινους? (πλην τους "απογοητευμενους - κραγμενους" που επιλεγουν να "φυγουν" η να μη συμμετεχουν -που και σε αυτο νομιζω υπαρχει παρεξηγηση η παρανοηση!)
Καλά βρε Γιώργο, τι μανία καταδίωξης είναι αυτή? Ποιός μίλησε για πρόβλημα των συντονιστών? Όλοι όσοι απαντάμε απότομα και υπερβολικά,
ειρωνικά ή βαριεστημένα, ή με μειωμένη ευαισθησία στις ιδιαιτερότητες των αρχάριων φταίμε εξίσου, όπως πολύ καλά το λες παρακάτω.

Απανταω: Γιατι ισως λιγο πολυ ολοι φταινε ... ΟΛΟΙ πρεπει να αλλαξουν το τροπο που αντιμετωπιζουμε τετοιες περιπτωσεις που ειναι καθημερινες!
Ειδικα σε περιπτωσεις που ειναι μικροι σε ηλικια ...

Πολλοι που ξερω νοιωθουν ασχημα γιατι νοιωθουν υπευθυνοι που το ποστ τους ξεκινησε μια λογομαχια! Και για αυτο προτιμουν να απευθυνθουν με πμ η αλλιως!
Προσωπικά δεν απευθυνόμουν σε εσένα, εσύ έχεις "γλυκάνει" τόσο πολύ που δεν σε αναγνωρίζω, σχεδόν μου λείπει ο "Δρακουμέλ" georgarask.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-09-10, 20:45
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Διαβάζοντας την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, ένιωσα την ανάγκη να πω τα παρακάτω:

1) είναι πολύ υγειές που κατά περιόδους, το φόρουμ - και ειδικά αυτοί που το "κρατάνε" ζωντανό όπως οι συντονιστές και τα ιδιαίτερα ενεργά μέλη, επιδίδονται σε τέτοιους είδος soul-searching...

2) Ορισμένες φορές η αυστηρότητα (μιλάω για αυστηρότητα, όχι αγένεια) μπορεί να αποθαρρύνει, αλλά άλλες φορές σε κάνει να αναρωτηθείς κατά πόσο πραγματικά θέλεις να εντρυφήσεις στο αντικείμενο, και ίσως και να γλύτωσε ορισμένους από περιπλανήσεις για τις οποίες δεν είχαν το απαραίτητο "τσαγανό" (το λέω γιατί μου έχει συμβεί να είμαι και από τις 2 πλευρές ενίοτε).

3) οι λόγοι για τους οποίους κάποιος απαντά απότομα η αποπαίρνει έναν αρχάριο είναι πολλοί. Τελικά μια από τις λειτουργίες του φόρουμ είναι να εκπαιδεύει το χομπίστα, και δεν είναι εύκολο ούτε λογικό να περεμένει κανείς ότι όλα τα μέλη θα είναι το ίδιο καλοί "εκπαιδευτικοί". Σημασία έχει ο μέσος όρος, ή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ή όπως αλλιώς θέλουμε να το πούμε, που στο GAB νομίζω έιναι πολύ καλή. Απ'τη στιγμή που υπάρχει "κρισιμη μάζα", αυτό μπορεί να διατηρηθεί και να βελτιώνεται.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές