|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν πρόκειται να έβαζα ψάρι χωρίς να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες γι'αυτά, γι'αυτο αλλωστε περιμένω μισο μήνα ![]() Με παραξένεψε το γεγονος ότι είδα ΝΟ3 στα ουράνια σε πολύ λίγο χρόνο. Ωραία θα περιμένω λοιπον τα ΝΟ2 να μηδενιστούν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσω να ρίχνω τροφή για την δημιουργία αμμωνίας ή οχι; Σκέφτομαι να βάλω συνολικα 3-4 guppies όταν στρωσει εντελως το ενυδρείο και 1-2 applesnails. Τουλάχιστον για το ενυδρειο μου που είναι μικρό (63 λίτρα μικτα) πιστεύω οτι θα είναι ενταξει. Δεν ξέρω κιολας μόνο απ'αυτα που διαβάζω. Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη ![]() (george82 σε ευχαριστώ και σένα, μάλλον γράφαμε μαζί ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dimple;478405]Καλημέρα!
Με παραξένεψε το γεγονος ότι είδα ΝΟ3 στα ουράνια σε πολύ λίγο χρόνο. Ωραία θα περιμένω λοιπον τα ΝΟ2 να μηδενιστούν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσω να ρίχνω τροφή για την δημιουργία αμμωνίας ή οχι; Μεχρι να σου δειξουν οι μετρησεις οτι εχει στρωσει το φιλτρο συνεχισε να ριχνεις τροφη.
|
||||
|
||||
![]()
Οκ, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
π.χ. Εγώ που μέτραγα με τεστ Tropic Marin γράφει στις οδηγίες οτι όταν υπάρχουν ΝΟ2, η τιμη ΝΟ3 είναι εικονική. |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι, δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στα υγρά τεστ της Sera.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάνω ένα update για να υπάρχει συνέχεια στο thread σε περίπτωση που κάποιος θέλει αρχίσει σαν εμένα.
21η μέρα: ΝΗ4: 0, ΝΟ2: 5.0, ΝΟ3: 50 22η μέρα: ΝΗ4: 0, ΝΟ2: 5.0, ΝΟ3 < 50 23η μέρα: ΝΗ4: 0, ΝΟ2: < 5.0, ΝΟ3 > 25 24η μέρα: ΝΗ4: 0, ΝΟ2: 2.0, ΝΟ3: 25 Ενδιαφέρον είναι ότι οι τιμές ΝΟ3 ήταν στα ουράνια όταν εμφανίστηκαν ΝΟ2 για πρώτη φορά και σιγά σιγά κατεβαίνουν όσο κατεβαίνουν τα ΝΟ2. Πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι μήπως και τα τέστ της serra έχουν την ίδια ανακρίβεια με αυτό που είπε ο alex_s παραπάνω: "Εγώ που μέτραγα με τεστ Tropic Marin γράφει στις οδηγίες οτι όταν υπάρχουν ΝΟ2, η τιμη ΝΟ3 είναι εικονική" Είμαι περίεργος να δω την τιμή ΝΟ3 όταν τα ΝΟ2 μηδενιστούν (αύριο-μεθαύριο φαντάζομαι) για να δω και πόσο μεγάλη αλλαγή νερού να κάνω πριν βάλω το πρώτο ψάρι. Ένα αρσενικό guppy σκεφτομαι να βάλω για αρχή και ένα apple snail. Πρέπει να προσέξω κάτι; |
|
||||
|
||||
![]()
Χρυσόψαρο
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θα τρελαθουμε εντελώς! Σημερα 25η μέρα: ΝΗ4: 0, ΝΟ2: 0.5, ΝΟ3: 10 Πώς γίνεται τα ΝΟ3 να είναι τόσο χαμηλά;;; Δηλαδή αύριο που θα πάνε τα ΝΟ2 στο μηδέν σημαίνει ότι το ενυδρείο είναι στρωμένο και δεν χρειάζεται καν αλλαγή νερού; Αν και θα με βόλευε γιατί δεν θέλω να χάσω το χρυσαφί χρώμα που έχει παρει το νερό απ'τα ξύλα ![]() Δεν μπορώ να καταλάβω, θα περίμενα μέρα με τη μέρα τα ΝΟ3 να ανεβαίνουν συνεχώς, όχι να κατεβαίνουν. 2-3 κλαδέματα από ενα φυτό (δεν το ξέρω) έχω μέσα στο ενυδρείο, πόσο ΝΟ3 να καταναλώνουν πια; |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις ετζέρια ντενσα μέσα;
|
||||
|
||||
![]()
Σιγά Τηλέμαχε, μία μία τις αγνωστες λέξεις
![]() Τι είναι αυτά που μου λες;;; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο ενυδρείου με τροφή | aggelospgr2010 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 11-01-10 22:56 |
Στρώσιμο ενυδρείου με τροφή | neos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 19-05-09 22:10 |
Ξεκίνημα ενυδρείου απο την αρχή | cobalt | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 06-01-08 16:45 |
Θαλασσινή τροφή σε ψάρια γλυκού νερού ; | qstavrosq | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 19-09-05 23:24 |