|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν κάποιος είναι φιλόζωος, απλά δεν παίρνει ενυδρείο.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
αν καποιος ειναι φιλοζωος...δε σκοτωνει μυγες και τα κουνουπια που τον τσιμπανε...προσεχει που παταει μηπως πατησει καποιο μυρμηγκι....δεν τρωει κρεας και παραγωγα ζωων...δε χρησιμοποιει μαλι και τα συναφη...ταιζει ολα τα αδεσμποτα που μπορει να βρει..(3 πληρη γευματα καθε μερα) και εργαζεται εθελοντικα σε ασυλα και καταφυγια ζωων. συμμετεχει στις φιλοζωικες εκστρατειες....και τελειωμο δεν εχει η λιστα...
μπορουμε να τραβηξουμε το περιεχομενο των λεξεων οπως μας βολευει... εξαλλου φιλοζωος μπορει να μη σημαινει μονο αυτος που αγαπα τα ζωα..αλλα και αυτος που του αρεσουν τα ζωα...ή του αρεσει να ειναι μαζι με ζωα...ή να περιποιειται τα ζωα.... αν παιζουμε με τις λεξεις... ![]() οπως και να εχει εμενα μη με θεωρειται φιλοζωο...ή φυσιολατρη...αφου και κανενα ζωο ναμην ειχα με τον τροπο ζωης μου και μονο κανω αφανταστο κακο στη φυση και τα ζωα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο που έχει πρόβλημα. Βαλέ στα παραπάνω που έγραψες ότι δεν πρεπει να τρώει χόρτα και λαχανικά για να μην τα στερήσει από αλλά ζώα. ![]() Ένας φιλόζωος έτσι όπως των βλέπω εγώ δεν είναι κάποιος που τρέφετε με κοπανιστό αέρα και αιωρείται για να μην πατήσει τίποτα. ![]() Αλλά σέβεται την τροφική αλυσίδα και σκοτώνει όταν έχει λογούς επιβιώσεις. Δεν τυραννάει, δεν βασανίζει, δεν περιορίζει. Και παρόλα αυτά να θεωρεί ότι είναι φιλόζωος. οτι νανε ............. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οπως το πες...."ο,τι να 'ναι"! μπορουμε να παιζουμε με τις λεξεις επ'απειρο....
στο δικο σου μυαλο υπαρχει μια συγκεκριμενη αντιληψη της λεξης και στο δικο μου καποια αλλη.... και δε μπορω να συμφωνησω με τη δικη σου οταν συμμετεχεις στις δολοφονιες και το βασανισμο απειρων ζωων με τον τροπο ζωης σου....και μη μου πεις οτι σκοτωνεις για να φας κι εχεις λογους επιβιωσης.... να χαμε να λεγαμε...
|
||||
|
||||
![]()
Ρε Πανο ο τροπος που εκλαμβανεις τον φιλοζωο ειναι σαν να υπονοεις οτι και ενα λιονταρι δεν ειναι φιλοζωο που σκοτωνει για να ζησει.. Αυτο ειναι λαθος γιατι τα αρπακτικα ειναι κατασκευασμενα ετσι ωστε να τρωνε κρεας και οχι φυτα.
Αν ανοιξουμε ενα λεξικο θα βρουμε την εννοια το φιλοζωου. Δεν ειναι φιλοσοφικο ερωτημα απλα εμας δεν μας αρεσει να την εκλαβουμε οπως πραγματικα ειναι γιατι απο εκει που νομιζουμε οτι ειμαστε φιλοζωοι καταλαβαινουμε οτι φυλακιζουμε τα ζωα και τα κανουμε δυστυχη. |
|
||||
|
||||
![]()
το πως εκλαμβανω τη ζωοφιλια δεν εχει καμια σχεση ουτε με ενυδρεια ουτε με διατηρηση ζωων. φιλοζωος ειναι αυτος που αγαπα-σεβεται τη ζωη (γιατι "ζωο" ειναι αυτο που εχει ζωη και οχι τα θηλαστικα η καποια αλλη κατηγορια εμβιων οντων)
τεσπα...κυνηγι λεξεων εχουμε κανει..... εγωιστικο η οχι το χομπυ....φιλοζωικο η οχι.....αν διατηρουμε ζωα ας φροντισουμε να το κανουμε με τη δυνατον μεγαλυτερη αξιοπρεπεια και ολα τα αλλα για μενα ειναι αερας ....
|
||||
|
||||
![]()
Τεράστια θέμα, που δεν θα τελειώσει ποτέ. Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί. Τα εκατομμύρια αυτά διακοσμητικά ψάρια είναι γεννημένα στην αιχμαλωσία. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο για να μην έχουμε ενυδρεία και φιλόζωοι να είμαστε. Αν τώρα έβγαινε η μόδα με τα ενυδρεία και τώρα άρχιζαν οι αναπαραγωγές, θα ήμουν κι εγώ κατά των ενυδρείων.
Παράθεση:
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Όταν θέλει η φύση | Κόφινας | Δίσκοι | 3 | 24-03-08 18:35 |
Πετρες απο την φύση??? | zak | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 14-03-08 23:37 |
Φύση και ενυδρείο | Juan | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 12 | 02-11-05 10:10 |
Φυτά απο τη φύση + παράσιτα | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 24-12-02 21:47 |