|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Επειδή είχα παιδευτεί και εγώ πολύ παραθέτω την συνταγή που μου λειτούργησε αμέσως.
1 λιτρο νερο ( μέτρηση απο μπουκάλι 1λ γάλα) 2,5 φλυτζάνια τσαγιου ζάχαρη. (μέτρηση με φλυτζάνι κλασσικο τσαγιου, οχι την μεγάλη κουπα ) 1 κοφτο κουταλάκι γλυκου μαγια (σε φακελάκια την αγοραζω απο SM ) ζεσταίνω το νερό με την ζάχαρι και ανακατευω να διαλυθει. μολις γίνει διάφανο το μιγμα το βγάζω απο την φωτια και το αφήνω να παγωσει 27 βαθμους (βάλε ενα θερμομετρο) κατεβάζεις την θερμοκρασία πιο γρήγορα με το να βάλεις το κατσαρολάκι σε μια λεκάνη με παγωμενο νερο. λοιώνω την μαγια σε μισό ποτήρι νερό ( 27 βαθμους ) καλά και την αφήνω για 10 λεπτά κάνε τσιγάρο. 1.βάζω το μιγμα με το ζαχαρόζουμο στο μπουκάλι , 2.στο ποτηράκι με την μαγιά μία κουταλιά του γλυκου ζάχαρη και ανακατεύω καλά και το ρίχνω στο μπουκάλι και αυτο μεσα. κλείνω το πώμα με την σύνδεση και σε 30΄ θα αρχίσει να κάνει ζύμωση και το αποτέλεσμα. καλή επιτυχία. κρατάει περίπου 15 μέρες |
|
||||
|
||||
![]()
Για να δούμε κι έτσι... εμένα πάντως αυτό που έφτιαξα από χτες το μεσημέρι δεν έχει βγάλει τίποτα.
Να ρωτήσω... μέσα στο μπουκάλι, στην επιφάνεια του υγρού έχει κάτι σα σαπουνάδα. Καλό είναι αυτό; Παρόλα αυτά το μείγμα δεν είναι ομογενές, δηλαδή κάπου φαίνεται να χωρίζει κι έχει άλλη υφή από κάτω, πώς είναι πχ το λάδι και το νερό στο καντηλάκι. Έκανα κάτι λάθος; Γύρω στις 20 [ωρες έχει που το έφτιαξα. Και μόλις έκανα παπαριά... πήγα να μετακινήσω το μπουκάλι κι αυτό έπεσε... ανακατεύτηκε και τώρα είναι όλο ένα μίγμα... ευτυχώς δεν έγινε τίποτα χειρότερο!
|
||||
|
||||
![]()
βρεεεεεεεε
δεν καπνιζω
|
||||
|
||||
![]() Χωρίς τσιγάρο ενυδρείο δε στήνεται! Να αλλάξεις χόμπι! Τέλος! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
τότε μπορείς να κάνεις αυτό που έκανα και εγώ(ούτε εγώ καπνίζω).
Τρως 2 σοκοφρέτες ,τσακόνεσαι με την γυναίκα σου που σε λέει χοντρό(αυτό το έπαθα με το που έκοψα το τσιγάρο)μετά τσακώνεσαι λίγο ακόμα που σε λέει άχρηστο γιατί δεν μπορείς να ανακατέψεις 3 πράγματα νερό-ζάχαρη-μαγιά και να σου πετύχει ενώ εκείνη σε 40 λεπτά έφτιαξε ολόκληρη τούρτα(πώς να μην παχύνω ο άμοιρος).Και να που πέρασε το 10λεπτο που λέγαμε....... ή ΑΠΛΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ούτε παντρεμένος είμαι!
χεχε ακόμα γυμνάσιο πάω και δεν έχω τέτοια χουσούρια
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Παίζει ρόλο μήπως η θερμοκρασία του μπουκαλιού; Αν είναι σε ζεστό ή κρύο μέρος;
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι σε μερος με πολυ ζεστη εχε γεια μαγια!!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
τηλεμαχε εχεις δικιο αλλα αυτο ισχυει μονο αν ειναι διπλα απο καλοριφερ
![]() εχει σχεση και το κρυο εαν ειναι κρυο το μερος παει η μαγια |
|
||||
|
||||
![]()
Αχά! Ξέρουμε πάνω κάτω στο περίπου σε τι θερμοκρασία πρέπει να είναι;
|
||||
|
||||
![]()
εμενα αρχισε σημερα μετα απο μια μερα εχω κανονικα φυσαλιδες........
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τη ζαχαρη την βαζουμε στο νερο του ποτηριου που θα λιωσουμε τη μαγια, πριν το δεκαλεπτο αναμονης. Η ιδια η 10λεπτη αναμονη γινεται για να αντιδρασει γρηγορα η μαγια στο πλουσιο απο ζαχαρη νερο του ποτηριου και να αρχισει αμεσα η ζυμωση στο ποτηρι πριν πεσει το υγρο στο μπετονι. Το αποτελεσμα ειναι ακομα πιο γρηγορη εναρξη δρασης του μειγματος.
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα απέτυχε... Ρε παιδιά, αυτή η σκάλα διάχυσης πόσο περίπου κάνει;
|
||||
|
||||
![]()
Είναι αρκετά ακριβή. Εγώ πήρα το σύστημα της nutrafin hagen για 35 ¤!
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι μόνο αυτό το πλαστικό πραγματάκι με τα σκαλοπατάκια; Έχει κι άλλα σύνεργα;
|
||||
|
||||
![]()
σωληνάκι ειδικό με ειδική άκρη, δοχείο και ένα μείγμα για διοξείδιο
|
||||
|
||||
![]()
Α! Εγώ μόνο για τη σκάλα διάχυσης έχω απορία γιατί μου είπαν 22¤ χτες σ' ένα μαγαζί!...
Συγγνώμη για το off...
|
||||
|
||||
![]()
εγω εβαλα το σωλινακι κατω απο τον κυκλοφοριτη και εχω μια χαρα διαχυση.........
|
||||
|
||||
![]()
ακομα και στην εισοδο του φιλτρου θα εχεις πολυ καλη διαχυση
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω καταλάβει... κυκλοφορητής; είσοδος φίλτρου; Ελπίζω να μιλάτε για εξωτερικό φίλτρο οπότε δικαιολογημένα δεν καταλαβαίνω!
|
||||
|
||||
![]()
εσωτερικο και εξωτερικο εχουν τα ιδια εξαρτηματα απλα σε αλλο μεγεθος
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Οποιος αισθανεται οτι ειναι αρχαριος ας κανει το κοπο να το διαβασει! | Γιώργος Κ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 51 | 06-01-10 22:53 |
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ | mpourmpoulithras | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 01-02-08 10:44 |
ΑΡΧΑΡΙΟΣ! στρώσιμο με ή χωρις φυτά? με ή χωρις αμμο και πέτρες? | sakisballoons | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 20-12-07 13:09 |
Χωρις φως | jimfytakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 23-07-07 14:18 |
Χωρις λογια | Yiannis59 | Δίσκοι | 29 | 18-07-07 20:45 |