|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Αν πρόσεξες είπα πολύ λίγα και για να γίνω ποιο σοφής αυτά ήταν 4. Ο χώρος που μπόρεσαν να γλυτώσουν ήταν τα φυτά. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 29-08-10 στις 20:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννο, όσον αφορά την διατήρηση φυτών στην κυρίως λίμνη με τα κοι και έχοντας ένα μεγάλο κοι >40 εκατοστών. Είμαι σε θέση να πω ότι κανένα φυτό δεν επιβιώνει, γιατί πολύ απλά δεν τα τσιμπάνε μόνο, αλλά τα ξεριζώνουν. Ένας δεύτερος λόγος είνια ότι τα περισσότερα φυτά που έχουμε στα συστήματα μας δεν έχουν καλή γεύση, οπότε τα δαγκώνουν, δεν τα τρώνε και γεμίζουν τη λίμνη με απομεινάρια. Ρώτησε τον Άντρο που ήρθε σπίτι μου αν θες που είδε την κατάσταση, ιδιαίτερα με τις νυμφαίες. Για σκεφτείτε λοιπόν ψάρια μεγαλύτερου μεγέθους και βάρους να τσιμπολιγάνε οποιονδήποτε φυτό με τόση δύναμη.
Άλλωστε,οι ξένοι όταν μιλάνε και λένε όχι φυτά σε μικρά συστήματα με nishikigoi κάτι γνωρίζουν παραπάνω. Αρχικά, μέχρι και τον περασμένο χρόνο, είχα ακριβώς την ίδια φιλοσοφία με εσένα. Εφέτος όμως όλα άλλαξαν γιατί βλέπω με τα μάτια μου την καταστροφή. Υπόψην, έχω μόλις ένα μεγάλο κοι. Γιά σκεφτείτε 8 και 10 μεγαλύτερα ψάρια. Παράθεση:
Προσωπικά η συνείδηση μου δεν με αφήνει να ρίξω μικρά κόι σε φράκτες. Παράθεση:
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 29-08-10 στις 21:23 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η ρίζα των φυτών δεν είναι σε προσβάσημος από τα ψάρια. Το φυτό όμως αναπτύσσετε και καλύπτει όλες της μεριές. Αν φάνε την μεριά που πέφτει στην λίμνη δεν σημαίνει ότι το φυτό εξαφανίζετε με εξαίρεση τα νούφαρα. Όσο για την γεύση ένα από τα φυτά μου τρώγετε από τον άνθρωπο! Είναι αυτό που έχω στον καταρράκτη. Μου το είπε ο Αντρέας που ασχολείται με τα νούφαρα και γενικά με φυτά εδώ και 30 χρόνια. ------------------------- Παράθεση:
Αν το κάνεις να είσαι σίγουρος ότι τα ψάρια που θα ελευθερώσεις θα περνάνε καλύτερα από ότι στην λίμνη σου. Ας ήμαστε ρεαλιστές. Ότι και να κάνουμε με τις λίμνες μας στερούμε το τέλειο για τα ψάρια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 29-08-10 στις 21:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και βέβαια γνωρίζω ότι εκεί τα κοι θα έχουν καλύτερη ζωή, αλλά μπορείς ταυτόχρονα να αλλάξεις τα πάντα. Ένα βιβλίο που διάβαζα στο παρελθόν που ασχολείτω με τους κυπρίνους, έλεγε ότι από την στιημή που μπουν κυπρίνοι σε ένα φυσικό ή τεχνητό βιότοπο, ο μόνος τρόπος να τους ξεφορτωθείς είναι να τον αποξηράνεις εντελώς. Πριν κάνεις μια τέτοια κίνηση, ειδοποίησε τις υπηρεσίες του κράτους αν μπορείς να το κάνεις αυτό, γιατί νομίζω ότι είναι παράνομο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Όχι, δεν υπάρχουν παντού cyprinus carpio από ότι γνωρίζω. Άλλωστε κυπρινοειδή υπάρχουν και άλλα...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν ξέρω αν είναι συγκεκριμένα cyprinus carpio |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεος με πολλα θέματα.... | pavlos_k | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 31-01-09 13:56 |
Γενικά για κιχλίδες | KOKOBAS | Malawi | 106 | 29-05-08 11:28 |
Θέματα Topic | Iann_is | Greek Aquarist's Boards | 2 | 25-03-08 09:43 |
Παλεύοντας με τα κύματα | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 18 | 27-01-08 16:40 |
N. Leleupi: γενικά... | John T | Tanganyika | 3 | 27-11-06 11:20 |