Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-08-10, 00:20
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannisaek Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε delta66 είμαι θύμα και εγώ όπως ο φίλος Kostis-Salonika,
όταν γύρισα από το τριήμερο τα ψάρια μου πέρναν ανάσες στην επιφάνεια του νερού η θερμοκρασία ήταν 29° το φίλτρο υπολειτουργούσε...... όταν έβαλα την αεραντλία όλα τα ζωντανά συνήρθαν κατευθείαν.
Φέτος τον Ιούλιο έκανα δέκα μέρες διακοπές το σπίτι ήταν κλειδαμπαρωμένο και η θερμοκρασία στο χώρο του σπιτιού μου ανέβηκε αισθητά, φρόντισα να βάλω αεραντλία πριν φύγω και να δουλεύει στο φουλ και όταν γύρισα (πέρυσι τριήμερο) φέτος δέκα, τα βρήκα όλα καλά.
προτρέπω σε όσους πάνε διακοπές και έχουν μικρά ενυδρεία να κάνουν ανεπιφύλακτα χρήση αεραντλίας για παν ενδεχόμενο, με την χρήση της ότι πρόβλημα και να προκύψει θα έχετε κυκλοφορία νερού στο ενυδρείο σας.... εκτός αν πέσει το ρεύμα.
Βέβαια και η θερμοκρασία που αναφέρεις είναι ένας σημαντικός παράγοντας και πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε και σύστημα ψύξης, προσέχοντας όπως λες και την εξάτμιση να μην έχουμε πολύ και υπάρξει πρόβλημα.
Ο φίλος μας Kostis-Salonika αν είχε αεραντλία, κατά 99% δεν θα το πάθαινε αυτό.
1. Οξυγονωση σωστη γινεται και οταν λειτουργει σωστα το φιλτρο. Γιαυτο εγραψα "Σωστα στημενο (αξιοπιστος εξοπλισμος, σωστη ιχθυοφορτωση) και λειτουργικο ενυδρειο με συντηρηση και ελεγχο πριν την αναχωρηση"
2. Αν σταματησει να λειτουργει το φιλτρο και συνεχισει μονο η αεραντλια θα εχεις μεν οξυγονο αλλα δεν θα εχεις βιολογια. Ετσι και παλι θα εχεις προβληματα απο τοξικοτητα (αμμωνια) του κατα τα αλλα καλα οξυγονομενου νερου μεσα στο ενυδρειο και οχι μεσα στο φιλτρο (οπου ζουν και χρειαζονται οξυγονο τα περισσοτερα βακτηρια).
3. Η εξτρα χρηση αεραντλιας δεν συνισταται για ολα τα ειδη ενυδρειου (ανοδος πεχα, διαφυγη διοξειδιου για τα φυτα)
Παλιά 17-08-10, 11:02
Το avatar του χρήστη douran_p
douran_p Ο χρήστης douran_p δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ορεστιαδα
Προεπιλογή

πιστευω πως δεν φταιει τοσο η ζεστη αλλα μαλλον δεν γινοταν φιλτραρισμα σε συνδιασμο με την ζεστη και την ελειψη οξυγονου εγινε το κακο..... μια φορα ξεχασα να βαλω το φιλτρο σε λειτουργεια και ελειψα για 12 ωρες..... με νορμαλ θερμοκρασια και το νερο αλλαξε χρωμα ευτυχως δεν ελλειψα για μεγαλυτερο διαστημα

τα φυτα σου ειναι οκ????

αντε καλη αρχη......
Παλιά 17-08-10, 12:49
Kostis-Salonika Ο χρήστης Kostis-Salonika δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από douran_p Εμφάνιση μηνυμάτων
πιστευω πως δεν φταιει τοσο η ζεστη αλλα μαλλον δεν γινοταν φιλτραρισμα σε συνδιασμο με την ζεστη και την ελειψη οξυγονου εγινε το κακο..... μια φορα ξεχασα να βαλω το φιλτρο σε λειτουργεια και ελειψα για 12 ωρες..... με νορμαλ θερμοκρασια και το νερο αλλαξε χρωμα ευτυχως δεν ελλειψα για μεγαλυτερο διαστημα

τα φυτα σου ειναι οκ????

αντε καλη αρχη......
Τα φυτά είναι μιά χαρά, γεγονός το οποίο ενισχύει την θεωρία αρχικά κακής ροής-έλλειψης στη συνέχεια καλής οξυγόνωσης-αύξησης τελικώς αμμωνίας. Βάλτε τώρα και τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, πολύ δε θέλει σε 40 λιτράκια.
Αυτά συντελέστηκαν σε διάστημα 36 ωρών, δυστυχώς.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-08-10, 15:42
giannisaek Ο χρήστης giannisaek δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Οξυγονωση σωστη γινεται και οταν λειτουργει σωστα το φιλτρο. Γιαυτο εγραψα "Σωστα στημενο (αξιοπιστος εξοπλισμος, σωστη ιχθυοφορτωση) και λειτουργικο ενυδρειο με συντηρηση και ελεγχο πριν την αναχωρηση"
2. Αν σταματησει να λειτουργει το φιλτρο και συνεχισει μονο η αεραντλια θα εχεις μεν οξυγονο αλλα δεν θα εχεις βιολογια. Ετσι και παλι θα εχεις προβληματα απο τοξικοτητα (αμμωνια) του κατα τα αλλα καλα οξυγονομενου νερου μεσα στο ενυδρειο και οχι μεσα στο φιλτρο (οπου ζουν και χρειαζονται οξυγονο τα περισσοτερα βακτηρια).
3. Η εξτρα χρηση αεραντλιας δεν συνισταται για ολα τα ειδη ενυδρειου (ανοδος πεχα, διαφυγη διοξειδιου για τα φυτα)
Συμφωνώ σε όσα λες και ειδικά για το τρίτο.
Έκανα το λάθος που αναφέρθηκα με βάση το δικό μου ενυδρείο που είναι με ζωοτόκα και δεν έχουν πρόβλημα υψηλό Ph, και δεν σκέφτηκα τα ενυδρεία με όξινο νερό.
Όσο για το θέμα με την αμμωνία δεν ξέρω κατά πόσο ανεβαίνει όταν σταματά το φίλτρο σε διάστημα λίγων ημερών!!! μπορεί όντως να ανεβαίνει και να κάνει ζημιά, πάντως εγώ μετά τις διακοπές μου βρήκα το φίλτρο σχεδόν νεκρό και τα guppy μου ίσως επειδή είναι ανθεκτικά, τα γλύτωσα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-08-10, 00:42
Kostis-Salonika Ο χρήστης Kostis-Salonika δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannisaek Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνώ σε όσα λες και ειδικά για το τρίτο.
Έκανα το λάθος που αναφέρθηκα με βάση το δικό μου ενυδρείο που είναι με ζωοτόκα και δεν έχουν πρόβλημα υψηλό Ph, και δεν σκέφτηκα τα ενυδρεία με όξινο νερό.
Όσο για το θέμα με την αμμωνία δεν ξέρω κατά πόσο ανεβαίνει όταν σταματά το φίλτρο σε διάστημα λίγων ημερών!!! μπορεί όντως να ανεβαίνει και να κάνει ζημιά, πάντως εγώ μετά τις διακοπές μου βρήκα το φίλτρο σχεδόν νεκρό και τα guppy μου ίσως επειδή είναι ανθεκτικά, τα γλύτωσα.
Για το τελευταίο που αναφέρεις, παίζει ρόλο και το μέγεθος του ενυδρείου με την εκάστοτε ιχθυοφόρτιση για το πόσο γρήγορα μπορεί να επιβαρυνθεί η ισορροπία.
Ότι έγινε στη δική μου περίπτωση.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές