Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-08-10, 01:21
Το avatar του χρήστη kwstas_original
kwstas_original Ο χρήστης kwstas_original δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kwstas_original Send a message via Skype™ to kwstas_original
Προεπιλογή

Πολυ εντυπωσιακο, δεν εχω ξαναδει σε Ελλαδα η Κυπρο κατι τετοιο...
Επειδη οσο και να διαβαζουμε στα ξενα σαιτ, οι ωρολογιες ειναι παντα το δυσκολο κομματι εχω μερικες αποριες..
Το gel coat που αναφερεις ειναι στεγανωτικη-μονωτικη βαφη μη τοξικη?Αυτο που λεμε για δεξαμενες ποσιμου νερου?
Το κερι τι ρολο βαραει...δεν το εχω ξαναδει ποτε και πουθενα...αν μπορεις να το αναλησεις λιγο παραπανω..
Το fiberglass οσο το εχω ψαξει ολοι μου λενε να απευθυνθω σε τεχνικους σκαφων (πλαστικα σκαφη θαλασσης) για την εφαρμογη του και λοιπες πληροφοριες.
Εσυ σε τετοιο ειδικο απευθυνθηκες?

Τα μπραβο και τα respect περισσευουν...δεν περιμενα κατι λιγοτερο και μου εχεις εξαψει το ενδιαφερων!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-08-10, 07:29
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kwstas Εμφάνιση μηνυμάτων
Το gel coat που αναφερεις ειναι στεγανωτικη-μονωτικη βαφη μη τοξικη?Αυτο που λεμε για δεξαμενες ποσιμου νερου?
Kώστα, όλα τα διαλύμματα είναι μέρος της στεγάνωσης, ακόμα και το resin. Για να επιτευχθεί η απόλυτη στεγάνωση, απαιτούνται όλα τα πιο πάνω στρώματα εφαρμογής.

Παράθεση:
Το κερι τι ρολο βαραει...δεν το εχω ξαναδει ποτε και πουθενα...αν μπορεις να το αναλησεις λιγο παραπανω..
Το κερί είναι ένα υγρό που τοποθετείται στο gel coat με καταλύτη, σαν το τελικό στρώσημο και το κλείδημο των εργασιών. Αυτό που επιτυγχάνει το κερί είναι να σφραγίσει τη μόνωση και να αφαιρέσει την κολλώδη υφή των άλλων στρωμάτων.

Παράθεση:
Το fiberglass οσο το εχω ψαξει ολοι μου λενε να απευθυνθω σε τεχνικους σκαφων (πλαστικα σκαφη θαλασσης) για την εφαρμογη του και λοιπες πληροφοριες.
Μια παρατήρηση. ΔΕΝ είναι πλαστικά σκάφη θαλάσσης. Το πλαστικό δεν έχει την αντοχή του fiberglass, αν και τελευταία γίνονται φιλότιμες προσπάθειες για κατασκευή μικρών σκαφών με υψηλής αντοχής πλαστικού.

Ναι, στους εισαγωγής ανταλλακτικών και επισκευών για σκάφη θα πρέπει να απευθυνθείς. Όλοι τους βέβαια θα σου πουν αν δεν γνωρίζεις τον τρόπο να μην το κάνεις, γιατί όντως κάθε λάθος στοιχίζει αρκετά!

Βασικά, δύο πράγματα που έχω ξεχάσει να αναφέρω, είναι ότι στο πανί υπάρχει διαφορά πάχους του φίλλου. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει το 300άρη για 3 στρώσεις του υλικού. Υπάρχουν και πιο χοντρά αλλά και πιο λεπτά φύλλα. Πανί μπορείς να το αγοράσεις και με το τρεχούμενο μέτρο και όχι ρολό.

Ε, νια, τί να κάνουμε....όλα για το χόμπυ!!!

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-08-10, 08:31
Το avatar του χρήστη lucy
lucy Ο χρήστης lucy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Δράμα
Προεπιλογή

Τι να πω βρε παιδί μου! Απίστευτη δουλειά!
Εύχομαι το καλύτερο!

«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει
[B]Helen Keller

[
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-08-10, 19:02
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Μερίμνησα ώστε πριν κλείσουν όλες οι εταιρείες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές να προμηθευτώ κάποια υλικά που θα μου επέτρεπαν να συνεχίσω απρόσκοπτα τις εργασίες μου, μιας και οι μέρες το επιτρέπουν. Αναλυτικότατα πιο κάτω:

Τρεις πλευρές της δεξαμένης θα καλυφθούν με εμποτισμένη ξυλεία εξωτερικού χώρου, ώστε να δημιουργήσουν διαδρόμους και να καλύψουν κάποιες ατέλειες που υπάρχουν. Αφού μου χρειάστηκαν 3 μέρες έχω διεκπεραιώσει τα 2/3 της κατασκευής που μπορώ για την ώρα να τελειώσω.

Ο σκελετός με εμποτισμένη ξυλεία:

...και τελειωμένο, εφαρμωσμένο το ξύλο. Παραμένει όμως το μπογιάτισμα του ξύλου, ώστε να δώσει μια πιο σκούρα απόχρωση του ξύλου.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-08-10, 19:10
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Την περασμένη εβδομάδα, πριν φύγει ο Σωφρώνης για τις καλοκαιρινές του διακοπές, πέρασε για να σφραγίσουμε όλες τις εξόδους του νερού που αργότερα θα εφαρμωστούν τα φίλτρα. Θα επιχειρηθεί το πρώτο γέμισμα της λίμνης ώστε να διαφανεί ότι το κτίσμα είναι σωστό και δεν έχει απώλειες από πουθενά. Το νερό θα κρατηθεί στη δεξαμένη για 3 περίπου μέρες και θα παρακολουθείται η στάθμη του νερού καθημερινά. Εννοείται ότι το πρώτο γέμισμα λειτουργεί ταυτοχρόνως και σαν ένα μεγάλο πλύσημο της λίμνης για να φύγουν οσμές και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να βλάψει τα ψάρια μας πριν το δεύτερο και τελικό γέμισμα.

Ταυτόχρονα σφραγίσαμε-στεγανώσαμε με μάστιχο μαύρου χρώματος όλα τα πλαστικά αντικείμενα που έχουν πιαστεί στο τσιμεντοκονίαμα, δηλαδή το bottom drain aeration, to skimmer και τους σωλήνες επιστροφής του νερού πίσω στη λίμνη.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-08-10, 19:15
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Σήμερα 15 Αυγούστου, βρήκα την ευκαιρία πολύ νωρίς το πρωί να ανοίξω την παροχή νερού προς τη δεξαμένη για το πρώτο γέμισμα, που μεταξύ μας με άγχωνε πολύ.

Μισογεμάτη μετά την εκκλησία...

Τελικό γέμισμα 13:30...

Τις επόμενες 3 μέρες, δεν πρόκειται να γίνει οτιδήποτε καινούριο, απλά θα παρακολουθώ τη στάθμη για τυχόν απώλειες. Ως τώρα πάντως δεν έχω παρατηρήσει κατέβασμα της στάθμης και από το άγχος μου, έχω επισκεφτεί τον χώρο της δεξαμένης 1000 φορές σήμερα.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-08-10, 19:22
Το avatar του χρήστη elk
elk Ο χρήστης elk δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

μακάρι να μην χάσεις ούτε σταγόνα!!!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές