|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ για τις ευχές σας,
ο βράχος είναι στα επικίνδυνα σημεία κολημένος με ειδική κόλλα για κοράλια, από ότι φαίνεται είναι σταθερός, τα νεκρά κοράλια που τα είδα σε ενυδρείο φίλου μετά από καιρό παίρνουν το ίδιο χρώμα με τον υπόλοιπο βράχο και όταν στοκαριστεί το ενυδρείο με ζωντανά κοράλια δένουν πολύ καλά και δεν φαίνονται, τουλάχιστον αυτό παρατήρησα σε ένα άλλο ενυδρείο που τα είδα. Αυτο που με έβαλε σε σκέψεις είναι που λες ότι δεν θα αποκτήσουν την ίδια βιολογική ικανότητα με τον υπόλοιπο βράχο... γιατί το λες αυτό; έχει δοκιμαστεί πουθενά με αποτυχία; προσπάθησα να τα βάλω κάτω στην βάση για να δημιουργήσω εύκολα πολλές σπηλιές και για να έχουν πολύ μικρή επαφή με το υπόστρωμα έτσι ώστε να μην υπάρχουν νεκρές περιοχές από ότι τα είδα είναι ιδιαίτερα πωρώδη και ελαφριά και νομίζω ότι και ο νεκρός βράχος προέρχεται από νεκρά κοράλια και αυτός... την απταίσια ευτυχως κατάφερα να την απομακρύνω και μετά από προσεκτικό ψάξιμο δεν είδα πουθενά αλλού στο ενυδρείο όσο για τα ντάμσελ ήταν βιαστική αγορά και ελπίζω να μην χρειαστεί να τα ψαρέψω ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
την βιολογικη δυναμικη των σκελετων απο νεκρα κοραλια δεν την ξερω..
αυτο που με ανησυχει ειναι οτι πουθενα δεν εχω δει aquascape που να τους χρησιμοποιουν,εστω και αν οπως λες οι σκελετοι ειναι γεματοι απο μικροσκοπικες τρυπουλες απο πολυποδες που τους αποικουσαν,επισης αν υπαρχουν ανοξικες περιοχες που συμβαλουν στην απονιτροποιηση οπως κανει ο βραχος ειναι ενα θεμα.. ![]() ολα αυτα απο προσωπικη αποψη... |
|
||||
|
||||
![]()
χμμμ ο χρόνος θα δείξει, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπέρασμα, το ενυδρείο βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο ακόμη
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από πολύ σκέψη και ακούγωντας συμβουλές σας, αποφάσισα να αφαιρέσω τα νεκρά κοράλια και να δημιουργήσω ένα aquascape από την αρχή μόνο με τον ζωντανό βράχο που έχω, μετά από πολλές προσπάθειες και την βοήθεια της γυναίκας μου η οποία προθυμοποιήθηκε με χαρά να βοηθήσει δημιουργήσαμε το παρακάτω,
ακόμα το aquascape δεν έιναι τελειωμένο και χρειάζομαι καμία 10άρια κιλά βράχο ακόμα κυρίως στα αριστερά και λίγο εμπρός, δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω βράχο σάββατο απόγευμα οπότε η ολοκλήρωση θα γίνει από εβδομάδα... ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σε όλους.
Στο ενυδρείο τοποθετήθηκαν άλλα 10 κιλά κουραρισμένου ΖΒ τώρα πρέπει να έχω 37 κιλά (30 κιλά ζωντανού κουραρισμένου και 7 νεκρού)... να το αποτέλεσμα... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
μια χαρα σε βρισκω, στην θεση σου δεν θα προσθετα αλλο βραχο..
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() το περίεργο είναι ότι βγήκε βόλτα σχεδόν 10 μέρες μετά.... μα που κρύβονταν όλο αυτον τον καιρό;;; τον βράχο τον έβγαλα και τον έβαλα πάνω από 3 φορές σε κουβάδες και έμενε για κάνα μισάωρω την φορά έξω μέχρι να τελειώσω με το aquascape... καμία ιδέα κανείς;; ευχαριστώ!! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θαλασσινο Reef 250Λ Reef | ραφαηλ10 | Reef | 20 | 29-05-10 09:22 |
Νεο Reef | Tricky | Reef | 29 | 26-03-09 20:34 |
Light reef = reef delight ;) | phaerimm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 20-12-08 20:54 |
reef or mini reef | Venestus13 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 03-09-08 10:14 |
Reef ή καλυτερα Light Reef! | glazar | Reef | 19 | 22-03-08 00:02 |