Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-08-10, 14:12
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gtok34 Εμφάνιση μηνυμάτων
Για το δεύτερο ενυδρείο που έθεσα καποιες ερωτήσεις καμία αποψη??? Φωτισμός και τι ψάρια για το σκληρό νερό μου.??
Εάν θες να φτιάξεις κάτι απλό με φυτά χαμηλών απαιτήσεων δεν είναι απαραίτητο να βάλεις ακριβές λάμπες και ιστορίες, και απλές από τον ηλεκτρολόγο θα μπορούσες. Ακόμα και οι Gro Lux που βοηθάνε στην ανάπτυξή τους φθηνές είναι. Δεν υπάρχει, για μένα, λόγος να βάλεις αυτό που λες, δεν κερδίζεις κάτι σε κόστος. Αν κάνεις μια αναζήτηση πώς έχουν βάλει άλλα παιδιά επιπλέον λάμπες στο ενυδρείο τους θα δεις ότι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολια. Ακόμα και ταινίες led από το Ebay μπορείς να βάλεις. Από ψαράκια κοίτα για ένα χαρεμάκι (1 αρσ.-3 θηλ.) ζωοτόκα (guppy, platy, endler, κλπ), που σε λίγο καιρό θα σου γεμίσουν το ενυδρείο!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-08-10, 14:16
Το avatar του χρήστη Τηλέμαχος
Τηλέμαχος Ο χρήστης Τηλέμαχος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

arcadia λάμπες συστήνω εγώ...
μπορείς να το κάνεις χρυσοψαροενυδρείο... κι αυτό...
φυτεύεις μπόλικη ετζέρια... βάζεις λευκό χαλίκι και βάζεις μαύρο ξύλο και πάνω ανούμπιες και βαλισνέριες εδω κι εκεί... μία λιμνοφίλα στην άκρη... λίγες πετρούλες με μικροσόρουμ πάνω και σκούρο background και 1-2 χρυσόψαρα φάντεϊλ...
ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ!
Παλιά 09-08-10, 16:14
Το avatar του χρήστη gtok34
gtok34 Ο χρήστης gtok34 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κομοτηνή
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exelix Εμφάνιση μηνυμάτων
Εάν θες να φτιάξεις κάτι απλό με φυτά χαμηλών απαιτήσεων δεν είναι απαραίτητο να βάλεις ακριβές λάμπες και ιστορίες, και απλές από τον ηλεκτρολόγο θα μπορούσες. Ακόμα και οι Gro Lux που βοηθάνε στην ανάπτυξή τους φθηνές είναι. Δεν υπάρχει, για μένα, λόγος να βάλεις αυτό που λες, δεν κερδίζεις κάτι σε κόστος. Αν κάνεις μια αναζήτηση πώς έχουν βάλει άλλα παιδιά επιπλέον λάμπες στο ενυδρείο τους θα δεις ότι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολια. Ακόμα και ταινίες led από το Ebay μπορείς να βάλεις. Από ψαράκια κοίτα για ένα χαρεμάκι (1 αρσ.-3 θηλ.) ζωοτόκα (guppy, platy, endler, κλπ), που σε λίγο καιρό θα σου γεμίσουν το ενυδρείο!
Για την σκληρότητα μου η οποία χτυπάει κόκκινα δεν θα εχω πρόβλημα??? Μπορεί να ακολουθήσω την συμβουλή σου τελικά.

Ο τηλέμαχος αν είχε 10 ενυδρεία σε όλα χρυσόψαρα μάλλον θα έβαζε. Φανατικός....
Παλιά 09-08-10, 17:09
Το avatar του χρήστη kingrim
kingrim Ο χρήστης kingrim δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kingrim
Προεπιλογή

τα ζωοτοκα θελουν σκληρο νερακι για ριξε μια ματια εχω και ξιφοφορους να σου στειλω αν θελεις
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-08-10, 17:49
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

και μια απλη λαμπα απο αυτες που βαζουνε στης ντουλαπες να παρεις κανει απλα δεν ειναι για απετητηκα φυτα

δε χρειαζεται να περιμενεις καθολου αφου εβαλες μπολι απλα τα ψαρια με ρεγουλα

δε χρειαζεσαι α/ο εκτος και η βρηση βγαζει 10 ph
Παλιά 09-08-10, 22:28
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kingrim Εμφάνιση μηνυμάτων
τα ζωοτοκα θελουν σκληρο νερακι για ριξε μια ματια εχω και ξιφοφορους να σου στειλω αν θελεις
Φίλε kingrim σε ευχαριστώ για την προσφορά σου. Αμέ γιατί όχι να μου στείλεις. Με ποιον τρόπο μπορείς με ΚΤΕΛ πχ δεν είναι επίφοβο? Θα έρθουν σώα Κομοτηνή?? Εχεις ξαναστείλει ? Βέβαια τώρα με εγνατία είναι 2 ώρες μόνο.
Παλιά 09-08-10, 23:00
Το avatar του χρήστη kingrim
kingrim Ο χρήστης kingrim δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kingrim
Προεπιλογή

ενας τροπος ειναι κτελ ενας αλλος τροπος ειναι κουριερ δεν εχω ξανα στειλει αλλα θα την βρουμε την ακρη
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-08-10, 09:56
Member

Προεπιλογή

Οκ με courier μάλλον καλύτερα. Σου στειλα pm με το τηλέφωνό μου.
-------------------------
Ειχα την εντύπωση ότι για αληθινά φυτά χρειαζόταν ντε και καλα υπόστρωμα κάτι το οποίο δεν έβαλα από την αρχή. Τωρα είδα σε ένα υπόμνημα, ότι δεν είναι απαραίτητο και μπορώ να βάλω φυτά ζωντάνα χαμηλών απαιτήσεων και χωρίς υπόστρωμα (μαλιστα καποια απο αυτά δένονται και σε ξύλα και πέτρες) Οπότε θα το επιχειρήσω.
Αν υπάρχουν τίποτα κλαδέματα ευπρόσδεκτα απο είδη που αναφερεται σε αυτό το υπόμνημα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537
οπως Αnubias, Ceratofyllum demersum, Cryptocorynew, Sagitaria platyphylla, Valissneria , microsorum pteropus, bolbitis , limnofila sessiliflora,hygrofila difformis ή polysperma.... egeria densa

Kingrim παρεπιπτόντως αν μου στείλεις τα ψαράκια αν εχεις και κανενα κλαδεματακι θα σου ειμουν ευγνώμων.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gtok34 : 10-08-10 στις 09:56 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-08-10, 10:07
Το avatar του χρήστη Τηλέμαχος
Τηλέμαχος Ο χρήστης Τηλέμαχος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

εγώ έχω λίγο ceratophyllum demersum foxtail και ετζέρια
δες εδώ στο τελευταίο πόστ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42716
έχω βέβαια λίγο κερατόφυλλο και λίγη ετζέρια... καμπόμπα καρολινιάνα δεν μπορείς να βάλεις γιατί είναι σχετικά δύσκολη... μπορώ να σου δώσω και αυτά τα μικρά φυλλαράκια δεξιά δίπλα στην κρυπτοκορίνα... κι αυτά κρυπτοκορίνες είναι αλλά δεν ξέρω αν θέλουν χώμα...
μένεις μακριά όμως εγώ μένω χανιά κρήτης... πώς θα στα στείλω τώρα;
έχω και βαλισνέρια γιγαντέα (γίνεται τεράστια 2 μέτρα)
αν γουστάρεις
μικροσόρουμ δεν σου δίνω γιατί δεν έχει συνέλθει ακόμα στο ενυδρείο μου και μπορεί να σου χαλάσει...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τηλέμαχος : 10-08-10 στις 10:07 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές