|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ήθελα να συμπληρώσω στο ''είναι διαφορετικός κόσμος'', το ''είναι διαφορετικό χόμπι'' οι άγριοι σε σχέση με τους εκτροφής. Δεν είμαι σε θέση να υποθέσω ή να κρίνω τι ζητάει από το χόμπι του ο καθένας, αλλά σίγουρα και ανάλογα την αναζήτηση του καθενός καταλήγει σε άλλη Ιθάκη.
Συνηθίζεται πάντως η ενασχόληση με άγριους δίσκους να χαρακτηρίζεται ''πρόκληση'' ή ''αποκορύφωση'', αφενός για τη δυσκολία διατήρησής τους και αφετέρου για το μεγαλείο του χαρακτήρα τους. Εάν κάποιος φτάσει στο επίπεδο να τους αναπαράγει κιόλας, με επιτυχία, τότε θεωρώ πως έχει φτάσει στο Έβερεστ του ορεινού κόσμου των δίσκων. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί θελουμε κοκκινακια- κιτρινάκια .....
![]() Χμ κατι μου θυμιζει αυτο..... Οταν ενα "φεγγαρι" αποφασισα και εγω να βάλω δίσκους στο ενυδρειο μου πήγα και διάλεξα οτι πιο παρδαλό υπήρχε.... Αποτέλεσμα μερικους μήνες μετά να αισθάνομαι ότι το ενυδρειο μου ηταν τελειος "τρικολορ".... Συνδρομο του "ουρανιου τοξου" που λενε μερικοι... ![]() Το ενυδρειο "ξενιζε" σε καποιον που αναζητουσε ενα φυσικο αποτελεσμα. Βρεθηκα λοιπον μερικους μηνες μετα να δωριζω τους δισκους μου γιάυτο το λόγο..... Ομολογώ ότι οι περισσότεροι που ξεκινουν με δισκους διαλέγουν πολύχρωμους γιατι τα εντονα χρώματα "γυαλιζουν" περισσότερο..... Ομως όσο "ωριμαζει" κάποιος ενυδρειακα πιστεύω ότι διαλέγει τα χρωματα της φυσης..... |
|
|||
|
|||
![]()
Με εχει παραξενεψει παρα πολυ μια αντιληψη που βλεπω να επικρατει στην Ελλαδα, πως οποιος δισκος δεν ειναι αγριος, ειναι "εκτροφης χρωματισμενος". Ακουστηκε ακομα οτι κι απο τα F1 "κατι θα λειπει" και αλλες υπερβολες.
Θα ξαναπω, οτι δεν μιλαω για αγριους δισκους, δεν μιλαω για δισκους πιασμενους στην φυση. Μιλαω για δισκους, απο πιασμενους στη φυση μεχρι οσες γενιες σε αιχμαλωσια θελετε - απλα μη πειραγμενους. Οπως τα αλλα εκατονταδες ειδη κιχλιδων που ειναι εδω και δεκαδες δεκαετιες σε αιχμαλωσια, αναπαραγονται σε αιχμαλωσια, και κρατανε τα ιδια "αγρια" χρωματα σε αιχμαλωσια, ετσι και οι δισκοι, αν δεν αρχισουμε τα "αυτος εχει λιγο κοκκινακι παραπανω, ας τον διασταυρωσουμε με ενα κιτρινακι", θα εχουν για οσες γενιες θελουμε τα ιδια αγρια χρωματα της φυσης. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλατι | Foveras | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 08-02-10 14:05 |
Γιατι? | Gianniskaz | Bettas | 6 | 11-05-09 03:20 |
Γιατι???!!! | jimfytakis | Ζωοτόκα | 15 | 03-05-07 05:56 |
Γιατι ? | γαυρος | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 14-06-05 18:55 |
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩ TOPIC | stefanos.f | Malawi | 16 | 19-01-03 23:14 |