|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
εννοείται πως από το καινούριο φίλτρο θα βγάλεις τον άνθρακα και θα βάλεις βιολογικό υλικό. Πρώτο στη σειρά όμως να είναι ο υαλοβάμβακας.
Στο παλιό φίλτρο βγάλε τα πάντα και βάλε υαλοβάμβακα μετά από τον άνθρακα που πήρες από το καινούριο. Κάνε την αλλαγή νερού και το παλιό φίλτρο θα καθαρίσει σε κανένα 2-3ωρο. Μετά το αφαιρείς και έχεις σε λειτουργία το καινούριο φίλτρο το οποίο μπολιάζεις ή στρώνεις μόνος σου. ------------------------- αλλαγή να κάνει για να φύγει η βρωμιά (η θολούρα) και ο υαλοβάμβακας θα κρατήσει τα περισσότερα σκουπιδάκια και ο άνθρακας θα φροντίσει τυχόν χημικά κατάλοιπα ![]() και εγώ την είχα πάθει με τη θολούρα και έκανα αλλαγές και είχα άνθρακα και υαλοβάμβακα και εξαφανίστηκε η θολούρα δεν είναι όλη η θολούρα φυσαλιδούλες. στο παλιό ενυδρείο είχα πλύνει πρόχειρα τα χαλίκια ενώ στο καινούριο τα απολύμανα και δεν είχα τίποτα.
The tigers of wrath are wiser than the horses of instruction. Expect poison from the standing water. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τηλέμαχος : 06-08-10 στις 11:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
οκ αλλα δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες.......
|
|
||||
|
||||
![]()
κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ολοι αυτο κανουν
![]() μπορει και εγω και εσυ να κανουμε λαθος και να βγει ενας αλλος και να πει το σωστο... |
|
||||
|
||||
![]()
Να πω ότι πρωτα απ ολα το παλιό φίλτρο είναι της πλάκας δεν ειχε διαμερίσματα είναι αυτό του carfoyr το οποίο έχει κάτι σφουγγάρια απο εξω που είναι περαστά σε ενα στρόγγυλο σωλήνα. Δεν εχει δηλ. εξωτερικο περίβλημα που να μπαίνει το νερό και να πηγαίνει στα υλικά. Οπότε το εβγαλα και έβαλα μόνο το καινούριο. Το καινούριο τώρα έχει κάτω κάτω σαν πρώτο το σφουγγάρι το μάυρο πορώδες, μετά τον άνθρακα και πάνω το βιολογικό siporax mini. αρα απο ότι κατάλαβα μου λέτε να βγάλω το σφουγγάρι κάτω και να βάλω υαλοβάμβακα. (ερώτηση εγκυκλοπαιδική . ο υαλοβάμβακας και το ενυδρειακό βαμβάκι δεν είναι το ίδιο???)
τον ανθρακα δηλ τον κρατάω ή μου ειναι άχρηστος???? Οσο για την βιολογία δεν έχει ακόμα μπολιαστεί οπότε δεν υπάρχει λόγος να λειτουργήσει κανούριο με παλιό μαζί. Αυριο θα κάνω το μπόλι από έναν φίλο. Τώρα προσπαθώ να λύσω το θέμα με την θολούρα. Επίσης για την ερώτηση αν μυρίζει όχι δεν μυρίζει αλλά φαίνονται μόνο αιωρούμενα ψιλα σωματίδια μεσα που δημιουργούν αυτην την θολούρα. Αλλαγή νερού έκανα χθες αλλα και σήμερα το ίδιο χάλι. (το χαλίκι το πέρασα πολλά χέρια με νερό απο θερμοσίφωνα και μετα κρύο για τις βρωμιές) Πρασινάδα δεν υπαρχει.. |
|
||||
|
||||
![]()
τον άνθρακα τον πετάς και στη θέση του βάζεις σφουγγάρι ή siporax
|
||||
|
||||
![]()
Τηλέμαχε siporax έχει στο διαμέρισμα κάτω απο την φτερωτή. Να βάλω και σε άλλο διαμέρισμα??? Και σφουγγάρι έχει κάτω κάτω . Μήπως θα πρεπει να βγαλω τον ανθρακα και να βαλω υαλοβάμβακα?? το οποιο θα είναι στο δευτερο?? Οπότε μετά θα έχει απο την φτερωτή προς τα κάτω siporax - υαλοβάμβακα - σφουγγάρι μαύρο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος στο χόμπι.. Βοήθεια.. | spitogatos13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 06-05-10 13:24 |
Βοήθεια τι φίλτρο έχω? | yiafo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 14-10-07 21:47 |
Μια βοήθεια στον νέο; | VAGELIS | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 27 | 14-05-03 09:22 |
Βοήθεια σχετικά με το φίλτρο!!! | Anonymous | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 20-01-03 13:12 |